Lilly -> RE: INSEMINACIJA (26.12.2008 15:24:54)
|
Prvo sam se lijecila u domu zdravlja. Radila osnovne prtrage, UZ, papa test itd. Sve je bilo u redu ali nije dolazilo do trudnoce. Da ne bih gubila na vremenu, pokusam privatno kod dr. Nejre P. Muz radio nalaz, uredan! Pocnem s terapijom klomifen 3mj. 2x1klomifen. Na folikumetriji sve odlicno ali bez uspjeha. Ona me dalje uputi kod dr. Divanovica da uradim HSG jer njihova ordinacija ne pruza te usluge. Napravim pauzu pa onda ponovo stimulacija klomifenom ali dupla uz ljekove za odrzavanje T, vitamine. Ovulacija na oba jajnika ali nista. Tu mi dr. preporuci neke inekcije a koje se ovdje u Bosni ne mogu nabaviti pa sam odustala. Pocela sam kod dr. Zuhre Dizdarevic(privat) i nista, samo zavlacenje. Naravno i kod nje sve pretrage ispocetka, papa test, hormoni ali kod nje 15dc, brisevi na chamidiju i ostalo. Nalazi svi ok. Mislila sam da ce mi ona izaci u susret pa da prije uradim laparo. ali nista! Nakon izvjesnog vremena, posto sam vidjela da nemam gdje vise, krenem na Kosevo. Ponovo sve pretrage. Muz je radi 3x spremiogram i nalaz uvijek uredan. Vec god. dana sam na Kosevu. Uradila sve pretrage, u martu laparo i histero, MRI-hipofize, hormone stitnjace i tu se ustanovi da imam poremecaj stitne(na startu otkriveno kada je TSH tek poceo da raste). Tu slijedi pauza , 3mj. zbog terapije ali sada je sve ok. Posto jos uvijek nije doslo do trudnoce, dr. predlaze insem. Duga prica...Godina za godinom zacas proleti, ali eto nikad se nisam predavala. Nekad napravim kracu pauzu ali to samo u meduvremenu dok cekam neki termin, nalaz ili sl., ili dok su doktori na odmoru[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|