vrijeme866
|
Pozdravljam Vas, ja sam nova na forumu, želim da podijelim sa Vama svoje iskustvo, naime vec osam godina sam u braku, moji nalazi uredni, hormoni brisevi, oba jajovoda prohodna, menstruacija i ovulacija tacne i uredne, međutim vec osam godina do trudnoce ne dolazi, nalaz spermiograma kod muza izgleda ovako ( Napominjem da je koristio proxeed plus sest mjeseci) :Abstinencija , 3 dana, Ph, 8.5, Volumen 3ml, Koncentracija 43.0, Progresivno pokretni, 14.2, Slabo pokretni 28.4, Nepokretnih 57.4, Leukocita, 15.2. Nalaz prije koristenja proxeed plus izgledao je ovako : Abstinencija, 4 dana, PH 8, Volumen 6, Koncentracija 26.5, Progresivno pokretnih 16.1, Slabo pokretnih 31.2 Nepokretnih 52.7..... Prosle godine smo radili prvu inseminaciju, bezuspjesnu, nije toliko strašno, vise se psihički optereti...standardna procedura, folikulometrija svaki drugi dan, ja sam radila stimulisana Klomifenom ( od petog dana men.ciklusa do desetog) dvanaestog dana urađena mi je inseminacija, onda slijedi čekanje, pracenje svake promijene, ali tacno na 28 dan, dolazi menstruacija... Sad cekamo ponovo, nalaz muza nije bio bas zadovoljavajuci, pio je proxeed i eto napisala sam vam rezultate da znate ...po meni nije neka znacajna promjena, ali zeljela sam to podijeliti s Vama.
|