RE: Inseminacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

ajla86 -> RE: Inseminacija (26.5.2012 18:11:09)

znam da si jako nestrpljiva jer ja sam od 10 dana pocela raditi testove i nadati se...
meni je receno da 14 dan mozes test raditi ili betu vaditi...
nek je sa srecom i da bude jedan velikiiiiiiiiii[sm=rozacrtici.gif]

queen -> RE: Inseminacija (27.5.2012 18:18:29)

jao... hvala![sm=smiley1.gif] evo, jos ne radim nista, cekam... i nadam se![sm=bravo.gif] ne bih da uradim i da mi pokaze negativno, a da mislim i dalje da je MOZDA rano uradjen test... i onda cu da se smorim. kakva su iskustva sa inseminacijom, koliko ja vidim - totalno razlicita, i nema pravila.... hvala! pozdarv, [sm=smiley1.gif]

Mikaela -> RE: Inseminacija (4.6.2012 11:04:02)

Nakon trece obavljene inseminacije, mogu ponosno da kazem da smo TRUDNI evo vec 15. nedelja... Samo sam htela da pruzim podrsku svima vama koji prolazite kroz ovo, ne gubite nadu, ja sam moje cudo docekala... Srecno svima :)

pepika -> RE: Inseminacija (4.6.2012 11:10:01)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Mikaela,cestitam od srca...uzivaj u svom stanju[sm=nosecka.gif]

AAvalon -> RE: Inseminacija (4.6.2012 11:58:12)

Mikaela, cestitam i zelim ti urednu trudnocu do kraja i zdravu malu bebacu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
i ja imam bebu iz inseminacije i znam tacno kako se osjecas [sm=smiley1.gif]

alma 28 -> RE: Inseminacija (9.6.2012 15:52:20)

Drage moje,
dugo vremena citam forume vezano za trudnocu, pa konacno odlucih i ja da postanem vas clan, i dio jedne velike divne porodice. Moj problem sa zacecem postoji vec skoro 4 godine, imala sam vanmatericnu trudnocu poslije godinu dana pokusavanja, u svemu tome najgore je sto nisam imala pojma o tome, a doktori su me ubjedjivali da je cista, pa hormonalni poremecaj, dok  jednog dana nisam osjetila strasnu bol i zavrsila hitno na operaciji kod doktora Godinjaka. Ukratko odstranjen mi je desni jajovod i mali dio jajnika, nisam ni znala da je bila vanmatericna dok mi muz nije rekao kad sam se probudila iz anestezije. Poslije toga pokusavamo vec 3 godine ali nista. Muz je radio nalaze, prvi put mu je bio pogodan nalaz za insemijaciju, a drugi put mu se dosta popravio (pio je proxid+), moji svi nalazi su uredni, hormoni, brisevi... tako da smo odlucili da pokusamo sa insemijacijom, uradili smo je kod doktora Mehmedbasica u prosli petak, a danas je subota, i sad cekam rezultate, nadam se da ce nam dragi Allah uslisiti nasu molitvu, i obradovat nas najvecim poklonom.  Cestitam svima koji su uspjeli, a onima koji nisu zelim puno sabura i da sto pije jave lijepe vijesti, do sljedeceg javljanja sve vas puno pozdravljam... pusaa

irisss -> RE: Inseminacija (9.6.2012 18:32:16)

Draga alma 28, samo da ti još optimizma ulijem, iako vidim da si jako pozitivna u vezi insem. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Kod mene je skoro pa ista situacija bila, vanmat.da nisam ni znala, izvađen jajovod, kod muža nalaz o.k., imam 28 god. Nakon jedne insem. kod Prof.M. prebacila sam se na gak i evo hvala Bogu, treča gore, odnosno 4-ta ukupno je bila uspješna. Tebi želim da prva uspije

alma 28 -> RE: Inseminacija (10.6.2012 18:36:54)

Draga Irisss hvala ti puno na podrsci, a pozitivna nekako jesam, znam da nista nije u nasim rukama, kad bude sudjeno tad ce i uspjeti, a na nama je da se trudimo i ne odustajemo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] tebi zelim svu srecu, i ako Bog da fino da izneses trudnocu, i rodis zdravu bebicu, drago mi je da si uspjela nakon toliko truda, a dali je istina da na gak-u ne rade ins. bez laparaskopije, navodno sam cula da jedino tako kontrolisu prohodnost jajovoda i da ne vjeruju hsg-u od dr mehmedbasica, i kod koga si ti radila insem. na gak-u? 

irisss -> RE: Inseminacija (12.6.2012 11:31:30)

Ja sam pacijent dr. Muminbašića, on mi je radio hsg i inseminacije nakon toga. S tim da hsg ne rade gore već on radi u jednoj privatnoj ordinaciji. Meni je to u svakom slučaju više odgovaralo nego da idem na laparaskopiju. Ti definitivno pitaj za hsg od Mehmedbašića, ne znam zašto ga ne bi priznali[sm=zmeden.gif] Godinjak doduše ne znam, ali dr. Muminibašić i Idrizbegović vjerujem da bi. Sretno i da ako Bog da uspije!

alma 28 -> RE: Inseminacija (15.6.2012 18:06:26)

Samo da se javim, i da vas sve pozdravim, moja prva inseminacija je uspjela, ali je plod jako nisko, tako da doktor nije siguran da ce se uspjeti zadrzati, ali mi je rekao u utorak ponovo na kontrolu, osjecaji su mi se nekako izmjesali, u jednu ruku mi je drago sto sam trudna i nadam se da ce plod uspjeti da se odrzi, a s druge strane ne zelim ni da se radujem dok ne vidim sta ce biti, da li je slucajno neko od vas imao ovakav ili slican problem. Ni sama ne znam sta da radim, al bit ce onako kako je sudjeno. Iris hvala ti na svim informacijama, pa vidjet cu sta ce sad biti, pa cu onda skontati sta dalje, pusa

AAvalon -> RE: Inseminacija (16.6.2012 7:10:25)

alma28, nadam se da ce sve ipak biti u redu, da ce plod ostati, i da ces za 9 mjeseci grliti malenu bebicu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
jesi li radila betu i provjerila da li se pravilno dupla? cudi me da je dr ista mogao vidjeti na UZV samo 14 dana poslije inseminacije (ako sam dobro razumjela po prethodnim postovima, radila si IUI 1.6.???)... sretno i svakom slucaju [sm=smiley1.gif]

Pingvina -> RE: Inseminacija (16.6.2012 8:59:50)

Alma, neka ti bude sa srecom...Iskreno se nadam da ce sve biti ok i da ces nam se jadati na mucnine pa  neprospavane noci,  nicanje bebinih prvih zubica itd.
Mojoj kolegici se isto desilo.Dr su bili poprilicno skepticni..ali Hb..ona je svoju princezu rodila prije nekih mjesec dana.Jest da je prelezala cijelu trudnocu.Bukvalno prelezala-ali hB isplatilo se.
Zato-drzim fige.InsaAllah da sve bude u najboljem redu!!

gami -> RE: Inseminacija (17.6.2012 18:56:06)

Pozdrav svima! Kao i mnoge vas na forumu i ja se spremam za inseminaciju kod dr Djukić u Medico s-u. Dr mi je prdložila prvo stimulaciju gonadotropinima pa inseminaciju. To su valjda neke tri inekcije. Zanima me da li je neka od vas radila stimulaciju sa njima i kojim danima ciklusa se daju te inekcije. Veliiki pozdrav i hvala unaprijed![sm=smiley1.gif]

svga -> RE: Inseminacija (24.7.2012 22:53:43)

Pozdrav Gami :) evo sad procitah tvoju poruku, nadam se da nije kasno za odgovor. I ja sam pacijent dr.Djukic (Medico S). Radila sam jednu inseminaciju u januaru ove godine i nazalost nije uspjelo. A sada za nekoliko dana radim drugu inseminaciju. Prethodno sam stimulisana sa injekcijama Merional-a (primaju se 3, 5 i 7 dana ciklusa, ja sam sama sebi davala po dvije injekcije Merionala ta tri dana, znaci ukupno 6 Merionala) i pila sam Clomiphen tbl od 2 do 5 dana ciklusa. Rezultat te stimulacije su 5 folikula, tri na jednom i dva na drugom jajniku.. pa cemo vidjeti i sam rezultat ove druge inseminacije. U slucaju eventualnog neuspjeha, doktorica mi je predlozila da se udje u postupak VTO jer nemam puno vremena za cekanje, 39 mi je godina.. ako Te bilo sta zanima, slobodno me kontaktiraj. Veliki pozdrav!!

gami -> RE: Inseminacija (25.7.2012 14:42:05)

Hvala ti svga! Ja sam na Klomifenu od 2 do 6 dana i Gonalu 3,5 i 7 dan. U utorak mi je ultrazvuk, pa ćemo vidjeti folikule. Ja imam 29 godina, pa mi je rekla da probamo inseminacijom jednom, ako ne uspije, onda vantlelesna. Čujemo se, veliki pozdrav i srećno nam[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

svga -> RE: Inseminacija (2.8.2012 18:32:18)

Pozz Gami, ima li nekih novosti kod Tebe? Jesi li radila inseminaciju? Ako jesi, kako je proslo? Ja sam radila i sada cekam petnaestak dana za rezultate.. javi, nadam se najboljim vijestima :)) pozzz

gami -> RE: Inseminacija (2.8.2012 18:59:45)

Ćao! Nisam je još radila, danas sam bila na ultrazvuku, imaju dva folikula 20 i 21mm, primila štopericu, pa u subotu inseminacija. Tebi od srca želim [sm=rozacrtici.gif]. Čućemo se, mnogo sreće[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

pepika -> RE: Inseminacija (7.8.2012 11:00:26)

gami...SRETNOO,da bude [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

gami -> RE: Inseminacija (7.8.2012 20:00:56)

Hvala ti puno pepika! Inseminaciju sam uspješno odradila u subotu, pa sad čekamo 15-ak dana da vidimo [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Veliki pozdrav za tebe[sm=smiley1.gif]

spinci -> RE: Inseminacija (11.8.2012 12:05:47)

moja druga inseminacija nije bila uspjesna, dr. predlaze da ovaj mjesec napravim pauzu pa onda u septembru
treci i aBd uspjesni pokusaj

svga -> RE: Inseminacija (13.8.2012 10:21:05)

Pozz Gami, kakvi su kod tebe rezultati? Nadam se da je uspjesno! p.s. Kod mene druga inseminacija nije uspjela, nazalost. Sada je doktorica na godisnjem, pa cu na konsultacije kad se vrati, da vidimo sta dalje.. pozzz

pepika -> RE: Inseminacija (13.8.2012 11:35:38)

spinci i svga zao mi je zbog neuspjeli pokusaja [sm=smiley13.gif] i ja iza sebe imam jednu neuspjelu inseminaciju i znam kako se osjecate. Nadam se da ce nam se gami javiti sa lijepim vijestima. Gami ima li kakvi simptoma,kako se osjecas? Cuvamo fige [sm=smiley1.gif]

gami -> RE: Inseminacija (13.8.2012 14:29:52)

Drage moje, danas je deveti dan od inseminacije, a ne primjetim neke posebne simptome, malo me bradavice na dodir bole i to je sve, a možda je i suviše rano. U nedelju radim test, pa ćemo vidjeti[sm=smiley1.gif].
spinci i svga, iskreno mi je žao, ali nada još uvijek postoji.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Veliki [sm=smiley31.gif]

BENU -> RE: Inseminacija (17.8.2012 13:44:49)

pozdrav drage moje,
ja sam radila inseminaciju koja je od prve uspjela,
čitavu trudnoču mi je posteljica nisko,ali ja se nisam nešto specijalno čuvala,radila sam sve što nije previše teško,sada sam u 8 mjesecu i tek sad se posteljica malo podigla,
gami nadam se da če biti visoka beta,a što se tiće simptoma ja isto nisam imala trudničke simptome,do 3 mjeseca mi se dešavalo da imam osječaj da ču dobiti,tako da draga nemaju svi ni siptome,
želim vam svima od [sm=smiley27.gif]uspješne inseminacije[sm=smiley31.gif]

gami -> RE: Inseminacija (19.8.2012 17:13:00)

Drage moje, evo da i ja podijelim sa vama svoju radost! Jutros sam radila dva testa i oba pozitivna[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]! Doduše, druga linija je dosta svijetlija od prve, ali tu je[sm=bravo.gif] Sutra zovem dr da se dogovorima za dalje!Ljubim vas[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>