Skvo RR
|
prenos postova IZVORNA PORUKA: mostarka82 Nisam naišla nigdje na ovu temu pa ako ima negdje uputite me , zanima me da li je neko od vas imao problema sa zubima u trudnoci ? Meni je neki dan iz čista mira otpala plomba i sada mi se sve više taj zub rasipa i strah me postalo da mi se to ne desi sa još više zuba. MOzda sam izgubila nešto kalcij ili slično ? Znam da u dosta zena odu zubi u trudnoci i htjela bih se zaštititi ali kako ? Preporuča li se odlazak zubaru i moze li se zub u trudnoci popraviti ? Neko mi govori da moze neko govori da ne moze da se ne smije primiti inekcija? jel neko imao iskustva neka mi napiše. hvala unaprijed IZVORNA PORUKA: noa otiđi kod svog zubara i pitaj,ja nisam pa sam poslije poroda i dojenja morala vaditi zub,sva sreca nije me bolio.. meni je moja zubarica rekla da sam dosla da bi ga spasili bez ikakvih problema IZVORNA PORUKA: sporty mamaa IZVORNA PORUKA: mostarka82 Nisam naišla nigdje na ovu temu pa ako ima negdje uputite me , zanima me da li je neko od vas imao problema sa zubima u trudnoci ? Meni je neki dan iz čista mira otpala plomba i sada mi se sve više taj zub rasipa i strah me postalo da mi se to ne desi sa još više zuba. MOzda sam izgubila nešto kalcij ili slično ? Znam da u dosta zena odu zubi u trudnoci i htjela bih se zaštititi ali kako ? Preporuča li se odlazak zubaru i moze li se zub u trudnoci popraviti ? Neko mi govori da moze neko govori da ne moze da se ne smije primiti inekcija? jel neko imao iskustva neka mi napiše. hvala unaprijed Ta sam E ovako, u trudnoci ne samo da smijes nego se i preporucuje odlazak zubaru. Samo je jos jedna bapska ili sta vec da je to na neki nacin zabranjeno Smijes takoder primiti lokalni anenestik, jedino sto ne smijes to je snimanje. Da malo sacuvas zube preporucila bih ti da pijes flour natri ( e znam bas tocan naziv ali tako nekako), to su ti male tabletice koje se sisaju u ustima i dobre su u trudoci i dojenju.Mozes o tome pitati i svog stomatologa. IZVORNA PORUKA: emy24 i ja mislim da se moze otici kod zubara,takođe sam i citala da se svakako treba otici ako se ima problema sa zubima,eh mene sad zanima nesto o kamencu na zubima pa da nebi otvarala novu temu da se nadovezem na ovu Naime,sinoc sam imala goste i tako kroz pricu dođe tema kamenac na zubima kaze meni prijateljica da ga je ona ocistila na prirodan nacin bez odlaska kod stomatologa??? i ja naravno pitam kako i na koji nacin kaze par dana je sodom bikarbonom trljala zube,i pusti da malo odstoji,pa onda uzme limun i natrlja po zubima i opet saceka,i na karaju opere zube sa cetkicom i pastom za zube,i naravno kamenac nije odma nestao,ali kaze nakon par dana cuje kako pucketa kamenac,i kako se odvaja od zuba....kaze da stomatolog nije mogao da vjeruje da je tako ocistila kamenac...eh ja sam sad u nedoumici,strah me reko da sta ne bude zubima,a oni su meni bolna tacka,i smatram da su zubi jedno veliko bogatstvo i ukras covjeka eto htjela sam da podijelim ovaj savjet sa vama i da vas naravno pitam za misljenje ili ako ima neko jos koji savjet IZVORNA PORUKA: ElmaB Mostarka, ja sam lično išla i popravlja zube uz dogovor sa ginekologom koji je rekao da ne može biti štetno. Desilo mi se i da moram vaditi zub u prvoj trudnoći, te sam i to uradila a anesteziju koju su mi dali bila je bez adrenalina, tj. prilagođena trudnicama. Tako bez straha slobodno otiđi zubaru. IZVORNA PORUKA: aya 05 Ja sam isla stomatologu u trudnoci,popravljala zub.Ne smije se samo snimati. IZVORNA PORUKA: Miracle*3 Naravno da mozes ici, popravljat, vadit, lijecit, primit anesteziju, samo nemoj slikat rtg snimak. Cak se i preporucuje posjeta zubara pogotovo u prvom tromesecju IZVORNA PORUKA: mala75 po mojoj dr zubaru se mož ići ali ne u prvom tromjesečju i ne poslije 34. sedmice a u periodu između smije se vaditi i popravljati uz anesteziju, što sam i sama radila jer su mi zubi prilično stradali u trudnoći. IZVORNA PORUKA: vjestica IZVORNA PORUKA: aya 05 Ja sam isla stomatologu u trudnoci,popravljala zub.Ne smije se samo snimati. ovako i ja veća šteta može biti od pokvarenog zuba, nego od popravljanja istog IZVORNA PORUKA: cmok haj. jeli neko imao problema sa desnima, kod mene se vec nekoliko dana pojavilo to da su mi desni veoma osjetljive i krvare. pogotovo kada perem zube ali i kada jedem osjetim nelagodu. imam namjeru posjetiti stomatologa slijedece sedmice. inace sam u 28 nedjelji . pozzz svima IZVORNA PORUKA: selebriti IZVORNA PORUKA: mostarka82 Nisam naišla nigdje na ovu temu pa ako ima negdje uputite me , zanima me da li je neko od vas imao problema sa zubima u trudnoci ? Meni je neki dan iz čista mira otpala plomba i sada mi se sve više taj zub rasipa i strah me postalo da mi se to ne desi sa još više zuba. MOzda sam izgubila nešto kalcij ili slično ? Znam da u dosta zena odu zubi u trudnoci i htjela bih se zaštititi ali kako ? Preporuča li se odlazak zubaru i moze li se zub u trudnoci popraviti ? Neko mi govori da moze neko govori da ne moze da se ne smije primiti inekcija? jel neko imao iskustva neka mi napiše. hvala unaprijed Ja sam išla, dosuše nisam znala da sam trudna, dali su mi anesteziju, sve ok bilo. IZVORNA PORUKA: mikica24 IZVORNA PORUKA: cmok haj. jeli neko imao problema sa desnima, kod mene se vec nekoliko dana pojavilo to da su mi desni veoma osjetljive i krvare. pogotovo kada perem zube ali i kada jedem osjetim nelagodu. imam namjeru posjetiti stomatologa slijedece sedmice. inace sam u 28 nedjelji . pozzz svima I sama imam isti problem tokom čitave trudnoće, ali sam čitala da je to normalno za trudnice. Heh, nije džaba "drugo stanje" pokušaj prati zube nježnijom četkicom, kad kupuješ traži "soft", meni je bar pomoglo. IZVORNA PORUKA: mostarka82 puno vam hvala olakšali ste mi evo poslala sam upit u jednu ordinaciju pa čekam da mi jave