Anoniman -> RE: Odlazak zubaru u toku trudnoce (14.9.2008 20:43:17)
|
Prenos postova sa slicne teme: IZVORNA PORUKA: leona Cao, cao, imam jedno pitanje.. Iduce sedmice planiram otici stomatologu jer mi je ispala plomba, pa me interesuje(obzirom da se STRASNO bojim zubara i brusilice), da li ce meni kao trudnici dati neko sredstvo koje djeluje kao anestezija, il ce mi to raditi onako, bez icega?? Nisam imala gdje da se raspitam za ovo, pa ako koja ima kakvo islustvo, pomoglo bi mi. BTW, trudna sam 20 sedmica.. IZVORNA PORUKA: nesanica Ja sam u trudnoci isla samo na redovan pregled kod zubara. Posto trebam da promijenim plombe rekla mi je da to moze uraditi tak nakon poroda, a do tada samo je bio pregled. Eto nisam ti puno pomogla, ali mislim da se u trudnoci nista ne dira oko zuba! Valjda se javi neko ko je upuceniji u to! IZVORNA PORUKA: Daja_sa Slicna situacija je bila i kod mene...zubobolja a strah od zubara ogroman...Ali opet sam otisla i dr. je bio jako ljubazan pa mi je detaljno objasnio sve. Prva tri mjeseca trudnoce se ne preporucuje anestezija i slicno pa cak i posjet zubaru. Nakon treceg mjeseca mozes slobodno raditi sve oko zubica kao i prije trudnoce. Zato leona...skupi hrabrosti i trk kod zubara da to saniras na vrijeme. Pozdrav
|
|
|
|