bebbe RR -> RE: Uniforme u školama? (29.11.2010 12:18:31)
|
Moja je kćerka išla u međunarodnu školu i nosila je uniformu koju je, naravno, iz srca mrzila. To je bilo u inostranstvu. Za roditelje olakšanje, ali za djecu izvor trauma. Zato su bili opsjednuti cipelama, odnosno, tenama, svi skupa. Ta uniforma je bila standardna, ništa joj nije falilo, kupovala se je samo i jedino u školi i billa je do bola skupa, daleko skuplja od markiranih krpica, tako da taj aspekt jednakoosti nisu ni mogli zadovoljiti roditelji bez para, pa odpada. Generalno, nisam pobornnik uniformi. Meni je lijepo to da smo svi različiti. A odgoj... E o tome bi se dalo pričati. Da roditelji nisu inficirani predstavnici potrošačkog društva ne bi bila ni djeca. Inače,, moja haman 16ogodišnja kćer ide sad u drugi razred gimnazije i bez neke drame i rasprave zna šta se nosi u školu, a šta ne, i zna da se za školu ne šminka i kraj priče. lakše mi je nego u vrijeme kada je svako jutro plakala zbog uniforme. Ovdje sva djeca imaju ručak u školi koji djelom plaća država, dijelom roditelji i to je super.
|
|
|
|