Skvo RR
|
IZVORNA PORUKA: Yuna meni je prvo dala folnu kiselinu i magnezij (jer me bolio trbuh u početku). sada pijem neke vitamine koji sadrže folnu k, željezo i c vitamin- zovu se fersen. ne čine mi se baš neke, pa ću slijedeću put kupiti neke druge...najvjerojatnije multivitaminske. IZVORNA PORUKA: Lejla K Ja sam pila FolicPlus na 3 mjeseca prije trudnoće pa sve do, čini mi se 7-8 mjeseca (ovo prije trudnoće zbog nekih ranijih problema). Takođe sam uzimala magnezij zbog opuštanja mišića od početka trudnoće, isto do 7-8 mjeseca. U tećem tromjesećju mi je doktor dao neki preparat sa željezom, više se ne sjećam koji. Inače nisam uzimala nikave dodatne multivitaminske preparate. Kako je veći dio moje trudnoće prošao za vrijeme proljeća i ljeta trudila sam se da jedem voće i povrće u izobilju. Ne bih vam preporučila da uzimate bilo šta bez konsultacije sa ljekarom, i vjerujte im kad vam kažu da vam možda ništa i ne treba. IZVORNA PORUKA: nina Ja pijem Folacin (i Dabroston) kao i šumeće tablete Magnezijum i Kalcijum . Otkad pijem magnezijum uopšte se neosjećam umorno i nepokretno, baš sam puna života- doslovno IZVORNA PORUKA: Visnja RR U 19 sam sedmici trudnoce...do prije tri sedmice sam pila folacinplus, magnezij300, sirup za zeljezo (jer mi je bio nisko zeljezo) i dabroston... od tada samo magnezij300 i prenatal ... ali se trudm da pravim sokice od voca koje se moze nabaviti sada...(obzirom da sam jako lijena da ga jedem)... IZVORNA PORUKA: Maida* A do koje sedmice se uzima folacin IZVORNA PORUKA: jupajdi U šestoj sam sedmici trudnoće . Mučnine su počele. Interesuje me da li je još nekoj trudnici muka od Folic plusa. Mislim da mi je od njega veća mučnina. To mi se desilo i sa prvom trudnoćom. Dok nisam uzimala Folic bilo je ok. Kada sam počela uzimati, počela je i mučnina. I bas kada sam ih prestala uzimati mučnine nije bilo. Inače, sta poduzimate da smanjite mučninu? Ujutro i naveče su najjače. IZVORNA PORUKA: lejlašh Probaj ujutro odmah pojesti nešto čim progledaš, predlažem štapiće. Jedi manje a češće obroke a uveče popij kamilicu. Što se tiče vitamina najbolji po meni je Pregnacare, ima sve vitamine i minerale za trudnice osim željeza. Ja predlažem i omega 3 jer pomaže razvoj bebinog mozga, a zimi je vrlo preporučljiv. Što se tiče Calivite, ja imam vrlo negativna iskustva sa tom firmom, pa je ne preporučujem nikome. Na tržištu ima puno preparata pa je najbolje se posavjetovati sa dobrim farmaceutom. Sretno IZVORNA PORUKA: baby Ja pijem Pregnacare 16 mineala i vitamina i folne kiseline , po jednu dnevno tabletu , a pocela sam da pijem cim sam saznala da sam trudna. IZVORNA PORUKA: hana Meni je ginekolog preporucio Pregnacare jos prije zaceca, i nastavio kroz trudnocu. IZVORNA PORUKA: Emina* Ja sam prva tri mjeseca pila folnu kiselinu,a kako mi je pocelo drugo tromjesecje pijem Prenatal,i sad zasad nalazi krvi su mi odlicni.. IZVORNA PORUKA: stella Ja sam popila jednu bocicu folacina, a posle prenatal cijelu trudnocu.A pijem i sada jer dojim bebu.Tu imaju skoro svi vitamini i zeljezo.Inace su to tablete za trudnice i dojilje.Imam jako fino iskustvo sa njima. Sto se tice kiseline i mucnine dr.mi je propisala Renie.Mada je posle nekog vremena prestao koristiti pomagala mi je kisela voda. pozdrav IZVORNA PORUKA: rozi Essy, koliko tabletica Ferum leka pijes dnevno ? Meni je doktorica danas prepisala po 1 ujutro, a u pakovanju pise 2-3 . Onako me zanima. Mozda mi nije skroz nisko. Na nalazu pise -105 g/L , nemam pojma sta to znaci. IZVORNA PORUKA: eni_24 e imate isto u dm radnjama caj za trudnice od milupa , jako bogat vitaminima i mineralima , ja sam ga si bila kupila , medjutim koristila sam elevit , pronatal po jednu dnevno. U trudnoci nije dobro pretjerivati sa vitaminima , najbolje posavjetujte se sa svojim ljekarom POZZ IZVORNA PORUKA: essy ćao Rozi.evo kad već pitaš da ti odgovorim.meni je dr.propisao sirup i to 2 puta na dan sve do kraja trudnoće,a što se tiče nalaza ni ja nisam neki ekspert u tome.Znam da mi je dr.rekao da su mi nalazi opali za 10% i da beba crpi mnogo željeza te da mi je potrebna nadopuna.a ja se već umorila pijući..jučer bila na kontroli i bebano super napreduje! IZVORNA PORUKA: SelmaK Ja sam na pocetku trudnoce, cini mi se prva dva mjeseca pila folacin. Nakon toga negdje od treceg mjeseca pijem magnezijum 3 puta dnevno. To je vise zbog kontrakcija i grceva maternice koje sam imala. Takodjer od 5. mjeseca pijem i Pregnital/dodatak vitamia za trudnice i dojilje, jednom dnevno.Licno mislim da su jako dobre jer u sebi sadrze omega6 i omega3, koji su bitni za razvoj zivcanog sistema. Iako su mi svi nalazi do sada bili dobri, mislim da ovi dodatni vitamini nisu zgoreg, jer mogu samo doprinjeti boljem bebinom razvoju. IZVORNA PORUKA: Dea_ zbog napetosti materice i grceva u nogama odlucila sam uzeti magnezijum(moja dr mi je naravno propisala ginipral,a sto bi drugo, i popizdila sam )MG i ne spominje, e sam drage moje,u dilemi sam dal smijem piti Magnezij 250mg od Natural Wealt, jer pise za trudnice konsultacija sa dr?(hah al tako pise na svakom lijeku) pa sta sad?? negdje kazu nevaljaju sumece ,negdje kazu bolje su tablete.meni sumece ne prijaju zbog zgaravice... molim vas ako neka ima iskustvo i odobrenje pravog dg,da mi preporuci koji Magnezijum da pijem???? unaprijed hvala,, IZVORNA PORUKA: maminka IZVORNA PORUKA: nina Ja pijem Folacin (i Dabroston) kao i šumeće tablete Magnezijum i Kalcijum . Otkad pijem magnezijum uopšte se neosjećam umorno i nepokretno, baš sam puna života- doslovno Cao nina... mi kao da imamo istog dokora i ja pijem Folacin i Dabroston. ja sam u 13 sedmici. nalazi su mi uvijek bili odlicni ali mi se eto sada zeljezo malko smanjilo :( pa mi je doktor prepisao Feroglobin, od kojeg zadnja dva dana imam strasne proljeve :( pa sam ga prestala piti Nije mi jasno kako je moguce da mi se zeljezo smanjilo :( jer zaista nisam lijena na pravljenju raznoraznih sokova bogatih zeljeza. Pa onda onu cveklu... iako je ne volim, ne postoji dan da je DNEVNO ne koristim :( Evo primjer, za danas sam sebi pripremila zdjelicu kupina, zdjelicu visanja i malina da pojedem u toku dana... ma joj bas mi onako krivo eto sto mi ista fali u organizmu a mozda se ovako osjecam i zbog ove dosadne kise ... pozdrav svim
< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.1.2011 10:27:56 >