teacher75 -> RE: Poslije epiziotomije, iskustva (19.2.2011 12:15:52)
|
IZVORNA PORUKA: sara.at Ovdje nista samo ispiranje poslije nuzde i presusiti Sa papirom,Promjeniti ulozak i to je to. Nema fena za kosu Mazalisa i tako Toga. Ja kad citam sta svasta zene ljepe Dole poslije poroda zavrti mi se u glavi. Naravno ako poslije par Dana bas pocne da boli onda doktoru i Doktor daje sta treba Al nevolim to rekla kazala de namazi. Isto tako je bilo za bebi pupak nista. Ne mociti dok ne otpadne i onda Sa svojim mlijekom Sam mu par Dana cistila i sve 5 a otpao nam pupak 4-5dan... i meni su govorili da ne treba nicim mazati, samo ispiranje blagim cajem od kamilice ili hrastove kore, a susenje fenom se preporucuje...kasnije se moze cititi rivanolom, ja sam to radila nakon nekoliko dana jer su mi konci bili bas cvrsti, poceli su ispadati tek nakon 20ak dana, i ispadali su jos mjesec i po nakon poroda, ako ne i duze, ne sjecam se vise. al mi je drugarica, kad je cula koliko sam se ja napatila. poslije pricala o tom crnom balzamu i da je njoj strasno pomogao, da joj je sve proslo nakon samo nekoliko dana
|
|
|
|