Anoniman -> RE: Poslije epiziotomije, iskustva (4.11.2010 16:49:57)
|
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba Uh kada se sada samo sjetim svega dođe mi da izludim.. Meni čak nisu ni htjeli reći koliko sam šavova imala. Kada sam iz bolnice izašla, vanjski su mi konci popucali, tako da sam ludila od bolova, a rana je izgledala užasno, rascvjetano, ma fuj.. Šivali su me bez ikakve anestezije, još nakod rođenja mog sina skoro sat vremena, tada su me počeli šiti. Nisam danima mogla veliku nuždu obaviti i pored čepića i to mi je još veću muku stvaralo, jer sam bila jako naduta, tjeralo me na wc a ja nisam mogla nikako, pri svakom naponu, rana se samo više otvarala.. Ma ne daj Bože nikom.. Ispirala sam i hrastovom korom i acidi borici i rivalnol obloge i kamilica i više nema šta nisam.. Poslije sam završila na antibiticima, jer se to sve skupa haos upalilo. Mjesec dana agonije, nevjerovatnog bola, taj bol čak ne mogu ni uporediti sa porođajnim, a zaista sam imala težak porod. Kasnije se od antibiotika to pomalo smirivalo, a ja sam mazala nevenovom mašću i kantarionovim uljem, i mislim da mi je od toga i zamladilo. [sm=smiley19.gif] ne volim ni da se sjetim! I meni je dr rekao da mogu i na taj način pokušati,ali da će trajati mjeses-dva,i da bih trebala svaki drugi dan dolaziti na ispiranje,on mi je savjetovao da je bolje da to riješim sekundarnim šavom.
|
|
|
|