Arminaa -> RE: Poslije epiziotomije, iskustva (7.6.2013 16:26:17)
|
IZVORNA PORUKA: mama_mo Vidjela sam već par dana da mi je šav "popustio", tačnije konci popucali na dva mjesta i rana se otvorila, može li samo zarasti ili moram, opet na šivanje??? [sm=smiley19.gif]Imala sam epi prije 10 dana. Možda postoji odgovor, ali stvarno nemam puno vremena da tražim. Ako može koja mama da mi odgovori. Hvala unaprijed! Ovo se i meni desilo, prilikom odlaska na wc (muka ziva) popustili su konci na medjici i prema desnom guzu. Prema guzu je sraslo i nekako, a medjica [sm=smiley29.gif][sm=smiley5.gif] katastrofa. Cijelo se vrijeme salim kako sam fenomen od zene, imam ne dvije vec tri rupe [sm=jezicek.gif], jer zaista izgleda grozno, meni licno izgleda da je medjica rasivena. I tako sam ja skontala da cu morati na popravni, u Sanasi je popravka epiziotomije 200 KM, a u Travniku ima klinika za rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, mozes traziti kojeg god doktora hoces da te uradi[sm=smiley20.gif]. Sad u ovu nedjelju odem ja na Jezero kod doktora i pregleda on mene na UZV kaze sve super, a ja njemu nisam ja zbog tog dosla nego sto mi je mala u neredu, medjica rasivena. Kaze on skini se da pogledam[sm=smiley12.gif]. I tako on gleda, gleda, zagleda i na kraju kaze nije medjica rasivena, to vam se cini, samo nije jos srasla (a porodila sam se 16.01.), rana [sm=smiley3.gif] - tako je nazvao vjerovali ili ne, pa mozete zamisliti kako gospodja izgleda, je OK, suha je. I dao mi je vaginalete, sprej da prskam tu ranu, nikad do sad nisam cula za njega i neke tablete da pijem 6 mjeseci. Pa se ja pitam kako je to rana OK?!
|
|
|
|