bebbe RR -> RE: oporavak od sekcije (10.3.2010 23:34:55)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: Husic10 [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] za temu. Ja imam jednu dilemu, al i zato rimujem dobro [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Isla sam na pregled prosle sedmice i nakon sto je doktorka pogledala moje papire od prvog poroda i zacudila se zena kroz sta sam sve prosla...rekla mi je da je najbolja opcija za ovaj drugi porod aBd da urade carski rez...no mene je strasno strah. Imala sam jako tezak porod sa Ailom i puno su me izsjekli, koristili vakum i forceps jer je bila krupna masallah a ja sitna i uska [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] , ali opet bi radje kroz sve to prosla nego carski... morati cu se odluciti...[sm=zmeden.gif] Sta mi vi predlazete? Husic10, meni je oba puta jako puno pomoglo da znam šta me čeka, kako će sve izgledat. Prvi put sam znala tehničke detalje, a drugi put sam već znala i kako ide oporavak, pa mi je drugi put i to bilo lakše i brže. Nije to ništa strašno ni neizdrživo. Oporavak traje duže nego poslije prirodnog poroda, no ti si možda i poslije svog prirodnog imala dug oporavak. Sigurno je bolja opcija ako je već dokazano da si uska i sitna za svoje bebe, da odmah rade CR, nego, kao što je neko gore rekao, da se napatiš i opet završiš na hitnom CR. No jedino ti možeš odlučiti. Želim ti da odlučiš onako kako će biti najbolje i onako kako ćeš biti zadovoljna. Ponavljam se, ali moram - meni je porod carskim rezom, kao i oporavak, bio mnogo, mnogo lakši od prvog, prirodnog, dramatičnog poroda koji se nakon sati trudova i neotvaranja završio vakuumom. Dakle, prirodno je prirodno, i najbolje, ali, hvala Bogu da ima i carski rez.
|
|
|
|