damma -> RE: Zaova (14.6.2013 15:06:34)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Galicia Moj brat i snaha vise puta obilaze moje roditelje jer imaju djecicu, koju dovode da se djeca istrce u dvoristu. Moji imaju bazen, bastu, one vratolomije za djecu, i tu su skoro svaki dan. Nekako smo se "nepisano" podijelili ja i brat kad je pomaganje u pitanju. On fizicki, a ja sve ostalo. Snaha voli oko kuce raditi, ja ne. Ja obavljam ono sto najvise volim, a to je shopping. [sm=smiley36.gif] Mojima ne treba nikakva pomoc, nego mi uskocimo da pomognemo, jer su nam roditelji. Jasmin, zabboravila si da ja cjenim ljude po zasluzi. A ona je u tom aspektu zasluzila. Nisam htjela to istaći. Nego ističem kako vam je drago kad se neko dobro ophodi prema vašim roditeljima,a vi nemate želju da se isto ophodite prema roditeljima vašeg muža. Tvojom logikom,ona je tvoje poštovanje zaslužila upravo tim lijepim ophođenjem... A pitamo li se onda da li mi takvim ophođenjem možemo zaslužiti poštovanje muževih roditelja i ostalih?! Samo sam to primijetila. Isto kod veeseelinke...npr.ona ne bi mogla sebe zamisliti sa sveki na morETu,i na nas baca drvlje i kamenje ako nešto slično radimo,savjetuje nas da to ne radimo. No njena snajka uredno ide sa sveki i zaovom na more [sm=jezicek.gif]. Pitam se savjetuje li nju da se ostavi ćorava posla,mislim,kao da su joj sveki i zaova neka bitna karika u životu. Otkud joj vrijeme da traći sa sveki i zaovom,dok svoje obaveze pozavršava i td,znate njenu priču. Meni to,tako mi Boga,ne smeta,niti imam šta od toga. Samo ne podnosim da neko proziva druge zbog njegovog života,a radi iste stvari,samo ne smatra da su iste. Ili ja sad ne kontam [sm=jezicek.gif]?! kolko god da [sm=bravo.gif] za ovaj post malo je..
|
|
|
|