kolacic
|
ej ev me istina je stvarno da ja monte nemam u kuci. Svako svoje ima, ja prioritet dajem domacoj kuhinji, u to ulazi i domaca pileca ili teleca supica i sve drugo sto ide "na kasiku", u tom duhu, ja i boravak ko d muzevih roditelja i njegove sestre, svodim na to bez grickalica i boba a tamo paljba ospe svime i svacim, tako da apsolutno uzde ja ne mogu drzati jedino da povisim ton i da se bukvalno naljutim a jasno da vam bude, to monte je prelilo casu mi tog dana, jer poslije rucka sam uspjela da dijete navedem da jede bananu, koju je, nazalost i odbilo, zato sto je zaova ponudila monte. Ja nisam ljubomorna i zavidna na zaovu, niti zelim biti prije nje, ja sam njena snaha i svako ko sto rekoste ima svoje mjesto, ali generalno mi smo dva svijeta, i koliko god ja pokusavala da premostim razlike koje nas odvajaju, zaista moram shvatiti da je to nemoguce... Ono sto sam ja iskreno htjela u odnosu s njom, jeste, da postanemo prijateljice jer je ona djevojka par godina starija od mene, i to je meni super ko ima fin odnos sa zaovom, a istina vam je da ona nikad nije ni izvela moje dijete da proseta s njom do prodavnice, da ne pricam park, luna park ili nesto gdje bi zajednicki mozda i ostvarile koliko toliko bolji odnos. Ne, ona ima svoj sistem u koji se ja i njena braticna ne uklapamo, uglavnom boravimo kuci, i to je to. Kupi joj poneku stvar i na tome zasniva odnos tetka-.... Ono sto ja znam o svojoj tetki koja je zivjela u drugom gradu i bila mi daleko, kad ona dolazi, to je meni bilo malo slavlje, jer me je i sminkala i vodala i oblacila i svasta mi priredjivala i djevojka je bila tada bas ko moja zaova Mozda je problem sustinski u tome, sto ja patim sto moje dijete nema tetku na pravi nacin, i sto ja i ona nemamo apsolutno nikakav odnos osim postovanja, a iskreno toliko za mene me ne boli, jer sta, nisam ni prva ni posljednja koja nema super odnos sa zaovom, puno imam kolegica i drustvo mimo nje, tako da jedina zapravo bol je sto nasa mala klinka moze imati puno prisniji odnos od ovog koji ima sa ovako zatvorenom i komplikovanom osobom, koja joj je tetka i koja cak ni moje porukice ponekad koje sam joj slala da izadjemo u PRVU ZAJEDNICKU SETNJU, apsolutno ne konta da je navodim da se probudi i skonta da ne mora imati odnos sa mnom ako nece, ali sa braticnom .... tuzna sam, pa eto ti. Milsim da je problem u meni, a ne u njoj, a kad ona jos pocne tersati i prosipati svoju pamet, onda bas poludim pa napisem sto sam i napisala neki dan......
|