Skvo RR
|
IZVORNA PORUKA: nely Drage moje,dali neka zna zasto se u nekih trudnica pojavljuje voda u nogama ili evt.cijelom tijelu??ja sam trenutno u 13 sedmici i znam da je rano o tome..ali me zanima cisto... Imam prijateljicu kojoj je ta voda pocela u ranoj trudnoci,pa se pitam zasto dodje do toga..ako neko zna.. unaprijed hvala... IZVORNA PORUKA: Anoniman draga moja mogu ti reci iz iskustva da je to gadna stvar.meni je voda toliko buknula da sam bila kao bumbar,desava se zbog toga sto bubrezi ne mogu preraditi vodu u organizmu pa se ona skuplja u tijelu i pritisak se logicno uvecava.reci prijateljici da obavezno kontrolise pritisak svaki dan jer je opasno kad joj voda TAKO RANO PUNI TIJELO.JA SAM JEDVA OSTALA ZIVA JER SU MI BUBREZU ITKAZALI I DOSLO JE DO EKLAMPSIJE.zato nije se salit s tim.pozdrav IZVORNA PORUKA: suncan_dan ja sam isto imala taj problem u trudnoci, izgledala sam kao bumbarnoge,ruke,lice..... razlog da se nakupi voda u tkanini su kod trudnica hormoni,oni su krivi...:) oni postignu da iz zila (vena,arterija...koje vise u trudnoci propustaju tecnost) tzecnost vise tecnosti izlazi u tkaninu. ko je me god vidio, rekli su da netrosim puno soli! Grska!!! tada se treba vise soli da koristi, i vise vode pije. ponekad noge dignut caj od zare nije prporucljiv, jer se gubi volumen krvi IZVORNA PORUKA: Shee A Bože dragi što neki ljudi znaju lupati bezveze.. očito je moja gospođa doktor išla na pogrešne fakultete, pa kaže da se klonim soli.. IZVORNA PORUKA: mamin sin Mislim da ce svaki dr savjetovati da se uzima manje slano jer pijes manje vode, a ako unosis vise tecnosti a organizam ne moze "stici" da izbaci. Hormoni, mislim da je progesteron krivac, veze vodu, i sporije se eliminise voda..Vise vode=vise otoka=visok pritisak - vrlo cesto je ovakva korelacija. Najcesce se povisi pritisak sto je jako opasno u trudnoci. Meni je ovo savrseno logicno... IZVORNA PORUKA: mamin sin zaboravih... Kazu da je otok ruku i nogu, tj saka i stopala i skocnih zglobova sasvim normalna pojava u trudnoci, ali da se treba paziti na otok koji se javlja u licu i ostatku tijela, bar sam tako citala... IZVORNA PORUKA: suncan_dan IZVORNA PORUKA: Shee A Bože dragi što neki ljudi znaju lupati bezveze.. očito je moja gospođa doktor išla na pogrešne fakultete, pa kaže da se klonim soli.. pa haman onda kod mene lupala 3 doktora, jer sam i ja bila prvo nesigurna! tako da sam 3 dr. pitala. a poslije sam toga dosta citala na netu, pogooglaj, pa ces vidijket- barem se moze ovde na njemackim stranicama naci. IZVORNA PORUKA: suncan_dan jer ako je premalo soli u venama, onda izlazi voda u tkaninu, a ako dovoljno ima soli, ona tu vodu poveze, tako da voda ostane uz krvi, i neizlazi u tkaninu..... uvijek ima negdije nesto novo, pa i u medicini, ni ona nije vise kao u kameno doba. IZVORNA PORUKA: dacy meni je rekao da se klonim soli, zbog povisenog tlaka IZVORNA PORUKA: aazra Sol je potrebna bas sam citala da ne treba smanjivati kolicinu soli u trudnoci. Takodjer su nam to ponovili na vjezbama. Uostalom, pogledajte vitamine za trudnice, svi sadrze "Jod", a posebno hippov "natal - aktiv". Zato i ako koristite sol, probajte s morskom soli, ona je dobra i za kuhanje, ne samo za kupanje. U svakom slucaju gledajte na kutijama kada kupujete kolicinu joda koje sadrze, a ovdje posebno mislim na kutije gdje pise "sol" i "so". Kad smo vec kod oticanja kako da skinem veru, mislim da cu je morati rezati , natekle mi ruke a da nisam ni primijetila, sve sam probala, i sapun, i povuci - potegni ali ne moze. A cula sam da se mora skinuti. zao mi vere IZVORNA PORUKA: suncan_dan IZVORNA PORUKA: dacy meni je rekao da se klonim soli, zbog povisenog tlaka ja ako imas visok pritisak, onda je to nesto drugo. mislila sam na zene, koje nemaju visok pritisak. IZVORNA PORUKA: idana_85 SOLI treba izbjegavati, jer soli zadrzavaju vodu u organizmu. Dosta je piti,da se sto vise mokri i izbacuje. Oticanje je posljedica nedostatka kalcija u organizmu. Bebici kad nestane, ona luci neki hormon koji pokrece bakterijice koje svi u organizmu imamo. Te bakterijice ispustaju neku vrstu kiseline koja iz nasih soli otapa kalcij i u vidu isparenja ide bebici, a mi oticemo i imamo probleme. Zato pijite sto vise mlijeka i jedite namjernice bogate kalcijem ili dodatno ga uzeti, bolje u tableti nego sumeci, sumece tablete nisu bas dobre za bubrege. IZVORNA PORUKA: aazra Ja nisam nista oticala na pocetku tek u sedmom mjesecu. To za sol, znam da se ne smije jesti puno slano jer onda vise pijes vode, a bubrezi to nestignu preraditi, voda se zadrzava u organizmu i eto oticanja. A to za kalcij nisam znala, ja pijem magnezij sumeci, a ne znam koje tablete kalcija Meni je najbolje mlijeko obogaceno kalcijem. Sto se tice vere, otisli smo u zlatarnu gdje smo kupili prvu i covjek skinuo klijestima i onda smo zamijenili za drugu, koju cu akbg. nositi kad ovo prodje. uzela sam po sadasnjoj debljini, nema veze ako poslije bude malo velika bolje da ima prostora nego da se tesko skida. i isti model kao sto je bila ona, i jos nismo puno doplatili. Osjecam se ko "mlada" . A sve smo pokusali, stvarno nije bilo nacina, nije se mogla ni okrenuti na mom prstu, a kamoli skinuti. IZVORNA PORUKA: ewica Umjereni otoci su u trudnoci normalni-treba onda izbjegavati tjesnu odjecu,prstenje, treba takođe smanjiti unos soli. Nije normalno ako otoci pojave se na licu i stomaku te ako otečenost ne prolazi nakon noćnog odmora. IZVORNA PORUKA: Skvo RR Ja od sinoc prvi put primjetila da mi oticu gleznjevi....:( Nekako mi uz to i krenuo visi pritisak....sad ima kontradiktorna stvar....da bi se smanjili otoci preporuceno je piti puno vode, a opet unos tekucine treba ograniciti pri visem pritisku.....:( IZVORNA PORUKA: mali mrav Joj drage moje ja sam usla u deveti mjesec i jako me zabrinjava prevelik otok u nogama koji nije konstantan nego se povremeno javlja Imala sam kroz trudnocu problema sa malo visim pritiskom ali ne previse,doktro mi je dao metildopa i sad je ok ali ja imam osjecaj da ce mi popucati koza na nogama,dobro jesam debela ali nikad nisam imala deformisana koljena i clanke od vode...ne mogu vise u cizme stati....Desava li se ovo ikom...ne jedem narocito slano ali u zadnje vrjeme sam pila puno kiseljaka zbog probave iako znam da je gazirano lose za ljude koji iz bilo kojih razloga imaju vodu...sta mislite da li je i to negativno utjecalo....pomagajte IZVORNA PORUKA: mudrost mali mrav samo nek ti kontrolisu krvni pritisak, ako je to ok, onda nije nikakav prob.. neke zene jednostavno to dobiju u trudnoci.. ja sam puno oticala u trudnoci, pogotovo u zadnjem mjesecu, i onda mi zadnju heftu krvni pritisak bio visok, i izazvali mi porod.. toliko su mi noge bile otecene da kad je mama vidjela slike rekla da je bolje sto me nije vidjela uzivo. Boze sacuvaj, kakva sam bila zelim ti lahak ostatak trudnoce i da ubrzo uzivas sa svojim piletom IZVORNA PORUKA: Mamica24 Mene najviše bole koljena izgleda da se tu uhvatila voda joj pa me boli kad ustajem a pogotovo ako dugo sjedim.