Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
viđala sam pokrivene žene u frizerskom salonu Cibus da se šišaju. niže katedrale. tamo se i ja šišam pa zato znam. imaju solarije, sa poprilično prostora okolo, a zaklonjeno je totalno, znači u odvojenoj prostoriji, koji su u sklopu frizerskog a tu uz solarij ima i ogledalo pa se tu sklone i ošišaju. jedino ne znam kako operu kosu te žene, to nisam vidjela a nemaju tamo umivaonik za pranje. doduše umivaonici su im isto sklonjeni i ne vide se direktno sa ulice. a možda i dođu oprane kose pa im ovi samo pokvase špricom i šišaju.
a za opadanje kose jedno pitanje za hanady jel se ovo što se dodaje od korijena žare ispere nakon što se ta voda utrlja u tjeme ili je to zadnje i onda sušiš kosu?
utrljaš sačekaš 5-6 minuta i onda ispereš
Meni nista ne pomaze kad je rijec o opadanju kose,ja sam se prije nekih mjesec-dva bila pravo zabrinula jer mi je kosa u pramenovima opadala ma to je strasno,ali srecom vidjeh a i frizerka mi potvrdila da mi raste puno nove kose,tako da ipak necu ocelaviti .
joooj ljudi ja sam ostala skoro skrozbez kose sama opada a i Sara mamina princeza cupa ko luda. Nego prije neko dan pogledam se na ogledalu (slabo se kad gledam )kad ono nova kosa e jesam se pocela smijat i pravo smijesno izgleda
Kosa moze opadati ako se stalno veze - meni u je zadnje vrijeme puno opadala i frizerka mi je na to skrenula paznju. Duga mi je kosa i stvarno sam pretjerivala sa vezivanjem - od ujutro do navece i jos sam znala spavati s repom...Ali sada preko dana ako vec moram vezati na poslu kuci je obavezno pustim i stavim traku. I primijetila sam da puno manje opada
kosa može opadati iz raznih razloga a glavni uzrok može biti i anemija i stres Svakom kom kosa opada preporučila bi da obavi odredjene nalaze kako bi se isključila anemija Stres, ne mora da znači da se radi o trenutačnom stresu jer u biti posljedice istog se pojavljuju nakon 3-4 mjeseca, takodje je jedan od glavnih uzročnika opadanja kose Naravno i razne upale mogu uticati na opadanje kose a i zubi mogu biti uzrok ovog problema, takodje je potrebno obaviti ginekološki pregled Farbanje kose i nanošenje razno raznih preparata treba isključiti, pa danas se djevojke farbaju od svoje 13-14 godine, zamislite šta će biti s njihovom kosom do 30 godine strašno Takodje preporučujem ispiranje kose sa vodom u kojoj je prethodno prokuhana kopriva, preporučujem i nanošenej maslinovog ulja na kosu, dobro kosu uljem iščetkati i pustiti da odstoji par sati, zatim oprati Takodje šampon nikad ne nanositi direktno na glavu i puštati da tako stoji dok npr dohvatimo ovo ili ono u kadi, već u ruku, zatim malo vode i onda odmah trljati u kosu i isprati Vrhove kose često skraćivati, nekad je potrebno i skratiti malo kosu više Izbjegavati sušenje kose fenom Trudnoa takodje moe biti uzronik opadanja kose, svaki hormonalni poremeaj dovodi do opadanja kose, potrebno je uraditi i nalaze titnjae Duga kosa će uvijek više opadati i lomiti se neko kratka kosa Kosa je nešto što nas krasi, stoga kosu njegujte
Uh svašta ja vama rekoh
ja npr nikad nisam farbala kosu, uredno posjeujem zubara, to je moj način borbe protiv opadanja kose
< Poruku je uredio veeseelaa -- 15.10.2010 12:56:45 >
:))) meni nije toliko duga da bi je vezala, tako to sto "strci"i nije veliki problem Nek raste treba se nadoknaditi period trudnoce kad sam za malo ostala çelava vesela ja sam anemicna i cini mi se od rodjenja a ni ja ne farbam kosu jer mi je moja boja kose bas super
< Poruku je uredio amela2208 -- 15.10.2010 12:56:03 >
ne farbam kosu, ne vežem je, imam kose i viška ali mi je sad poslije poroda počela opadati i dalje mi je gusta, ali mi smeta što svugdje ima dlačurina najgore mi je kad se nagnem pa na bebu padne moja velika dlačurina
ne farbam kosu, ne vežem je, imam kose i viška ali mi je sad poslije poroda počela opadati i dalje mi je gusta, ali mi smeta što svugdje ima dlačurina najgore mi je kad se nagnem pa na bebu padne moja velika dlačurina
hahaha razumijem te, i meni se isto dešava a jel ti kosa preduga, moja je haman do struka, pa litl opadanje prepisujem tome
ameli ma najbolje je što je prirodno, zaista mi je uvijek bilo čudno i vala ružno za vidjeti curicu od 13,14,15,16 pa i više godinama sa pramenovima, ljudi nisu svjesni šta čine svojoj kosi
za ovo ja krivim roditelje a ne djecu, nazalost danas je to moda da se sa 13-14.... god ofarba, stave pramenovi, probije nos ili obrva...
nije preduga doduše nikako da odem frizeru na šišanje, pa jest malo duža i ne bih je nikad farbala i ja smatram da je najbolje prirodno, samo me sijede malo zezaju nema veza zasad se furam na prirodne pramenove
eh kod mene ko da se mm porodio on ima kovrdjavu kosu, ali duzu pa mu opada, a ja samo galamim zbog dlaka sto su na sve strane, najgore kada vidim da mi je na djete pala
melly posjeti zubara, uradi krvnu sliku, isključi stres, opusti se malo, malo skreati dužini i ne farbaj se naravno Evo pronadji ovu masku koju je Višnja napisala na ovoj temi a i preporučujem ti da vodom od žare ispiraš kosu vidim da ti je bebica mala, moda i malo spava a to je glavni uzronik sresa, ako doji i to moe biti razlog Jako sam puno itala o opadanju kose i vjeruj te masa ljudi ima probleme s tim
Prije 1-2 godine sam se ibretila kad mi je jedna dermatologinja ispriala koliko je samo ljudi posjeti zbog opadanja kose u krugovima, tzv alopacia areta, tako neto, strano Kae da je imala i djevojicu od 11-12 god kojoj je kosa opadala u krugovima a na kraju se ispostavilo da su uzrok bili zubi
< Poruku je uredio veeseelaa -- 15.10.2010 13:18:12 >
nije preduga doduše nikako da odem frizeru na šišanje, pa jest malo duža i ne bih je nikad farbala i ja smatram da je najbolje prirodno, samo me sijede malo zezaju nema veza zasad se furam na prirodne pramenove
melly posjeti zubara, uradi krvnu sliku, isključi stres, opusti se malo, malo skreati dužini i ne farbaj se naravno Evo pronadji ovu masku koju je Višnja napisala na ovoj temi a i preporučujem ti da vodom od žare ispiraš kosu