Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
a sasvim je prirodno da nakon poroda ...najcesce nakon treceg i cetrvtog mjeseca bebe majci pocne opadati jace kosa... ali to traje par mjesece i prestane... a inace oktobar je mjesec kad svima kosa vise opada samo pokusajte ne misliti na to... provjeriti stitnu zlijezdu!
Znam da je to normala nakon poroda ali meni je ovo bas pretjerano,gdje god pogledam moje dlake to mi bas nesto previse probat cu tu masku a svakako trebam provjeriti KS,anemicna sam citav zivot a sad mozda i vise poslije poroda
Kod mene kosa takođe opada, i to sam primijetila da se dešava samo na prelazu godišnjih doba. Mada se zabrinem kolika količina kose opadne da me je strah da jedno jutro ne ostane niti jedna vlas. Sreća pa su samo četiri godišnja doba :)
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
kosa može opadati iz raznih razloga a glavni uzrok može biti i anemija i stres Svakom kom kosa opada preporučila bi da obavi odredjene nalaze kako bi se isključila anemija Stres, ne mora da znači da se radi o trenutačnom stresu jer u biti posljedice istog se pojavljuju nakon 3-4 mjeseca, takodje je jedan od glavnih uzročnika opadanja kose Naravno i razne upale mogu uticati na opadanje kose a i zubi mogu biti uzrok ovog problema, takodje je potrebno obaviti ginekološki pregled Farbanje kose i nanošenje razno raznih preparata treba isključiti, pa danas se djevojke farbaju od svoje 13-14 godine, zamislite šta će biti s njihovom kosom do 30 godine strašno Takodje preporučujem ispiranje kose sa vodom u kojoj je prethodno prokuhana kopriva, preporučujem i nanošenej maslinovog ulja na kosu, dobro kosu uljem iščetkati i pustiti da odstoji par sati, zatim oprati Takodje šampon nikad ne nanositi direktno na glavu i puštati da tako stoji dok npr dohvatimo ovo ili ono u kadi, već u ruku, zatim malo vode i onda odmah trljati u kosu i isprati Vrhove kose često skraćivati, nekad je potrebno i skratiti malo kosu više Izbjegavati sušenje kose fenom Trudnoa takodje moe biti uzronik opadanja kose, svaki hormonalni poremeaj dovodi do opadanja kose, potrebno je uraditi i nalaze titnjae Duga kosa će uvijek više opadati i lomiti se neko kratka kosa Kosa je nešto što nas krasi, stoga kosu njegujte
Uh svašta ja vama rekoh
ja npr nikad nisam farbala kosu, uredno posjeujem zubara, to je moj način borbe protiv opadanja kose
Kada ovo kaze osoba koja ima prelijepu kosu - onda znaci da je istina Ja sam probala s onim nevezivanje jer sam stvarno bila pretjerala i primjetim rezultate. a inace meni kosa nije opadala nakon poroda cak se proguscala Ali zadnjih nekoliko mjeseci na ceslju su mi znali ostajati pramenovi Ali imajuci u vidu da sam je vezala non - stop pa i na spavanju dobro sam prosla
Nisam znala za ovu temu prije , meni je juni, juli, avgust toliko opadala kosa da sam mislila da cu celava ostati, na kraju se nisam smjela cesljati od straha...Paranoja me pucala..Dr kaze kao normalno posto doojim proci ce,Uvijek sam imala gustu kosu, za 3 celave glave komotno napraviti perike...U sep mi se pocela obnavljati kosa sad vjerovali ili ne imam i siske a nova kosa strci , jednom sam se ofarbala od kako sam ostala trudna....Sad cu se farbati samo kanom ....Al jesam za vrijeme opadanja pojacala konzumiranje svjezeg voca i povrca, pogotovo mi se jelo bobicasto voce i jagode....
I ja nesto da kazem na ovu temu. KOsa mi je uzasno pocela opadati dva mjeseca nakon poroda. Nema gdje je nisam nalazila. UZAAAAAAAAAS!!! Evo sta mi je pomoglo:
1. 3x B kompleks svaki dan
2.Prije pranja natopiti tjeme losionom od rakije 1,5l i 20 češnjeva isjeckanog bijelog luka (ova smjesa treba da odstoji 2-3 sedmice)
3.prati kosu FITOVAL šamponom.
Vec nakon 10 dana (2-3 pranja) opadanje prestane a nakon mjesec dana sam primjetila jaaaaaaaaako puno male kose svugdje :).
evo jos jedan provjereni recept: kasikica cimeta kasikica meda soljica maslinovog ulja pomjesati i utrljati u korijen,ostaviti da odstoji pola sata i oprati kosu. meni je pomoglo nakon 2 puta,kosa mi vise nije opadala
meni kada je opadala posle prvog porodjaja isla sam doktoru i tako mu rekla on je meni nekim cudom izvadio krv ?????? uradili smo jos neke nalaze ne sjecam se sve je bilo u redu da htjeo je da mi provjeri koju funciju mi ima stitna zljezda kako se sjecam jer to valjda utjece na to psoto je sve bilo OK onda je bilo do porodjaja i samo od sebe je prestalo kao i ovaj put opadala je ne normalno a i samo je stalo i da maslinovo ulje ja cesto namazem kosu maslinovim uljem pre kupanja u jednu flasicu naspem mlake vode i ulja maslinovog i dobro izmuckam i onda ovo sve u kosu umasirati.
Jedna moja poznanica je imala problema sa opadanjem kose tako da je posjetila i doktoricu koja joj je između ostalog dala sljedeći recept da napravi šampon: 500 ml Baby šampon kosili 100 ml ricinusovog ulja 100 ml pantenol rastvora 1 bočica koprive Sve ovo sasataviti i promućkati, prati kosu ovim šamponom 2 puta sedmično. Ona kaže da joj djeluje, a i ja namjeravam napraviti sebi, ako ne pomogne neće štetiti I da, ove sastojke možete kupiti u apoteci, a šampon u bilo kojem opremljenijem marketu
Nikada nemojte mnogo govoriti o sebi, jer drugi uvijek imaju više za kazati o toj temi
Triputamama, nema na čemu Helena, moj dragi je imao problema sa peruti, nema šta nije probao, jedno vrijeme mu je pomagao i neki sapun dr. Pasha, a sad koristi afroditin šampon od koprive i JEDINO od njega nema više peruti. Vjerovatno sve zavisi i od tipa kože i kose. Pokušaj ponekad uraditi piling sa maslinovim uljem i staviš malo krupne morske soli. To mi je rekla jedna starija gospođa kad sam se knila jednom, pokušaj možda upali
Naomih 27.03.2008 9.41 hm...
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
zato jer u ova doba obicno opada... a ako si imala stres jos gore ili si bila na dijeti itd... meni taman prestala opadati i pocela nova rasti...
ali jedan zumanjak pomjesaj sa kasikom maslinovog i kasikom konjaka...i rasporedi po tjemenu... zamotaj kosu...ja uzmem asjine tetra pelene i drzi sat vremena do 2...bolje sat da se jos ne prehladis...
Kosu peri NIRAL ili NERILEX samponom ...mislim da je to isti sampon ali se sad zove Nerilex
< Poruku je uredio Visnja RR -- 3.12.2012 12:19:26 >
meni kosa uzasno opada, tjesila sam se da je to samo poslije poroda ali evo vec par godina konstantno opada i raste nova..ma katastrofa...sreca imam puno kos pa se ne primjeti toliko ...ranije nisam nista radila ali sad definitivno moram isprobati neke od ovih savjeta