MajkaTereza -> RE: Koji prašak i omekšivač za veš koristite? (14.6.2014 9:48:46)
|
IZVORNA PORUKA: minja_ A ti nam budi savjest... za odjecu iz beba kids, mozes zamisliti u kojoj koncentraciji omeksivaca oni natapaju tu odjecu da bude onako meka i koliko cesto mijenjaju taj rastvor? vec vidim balone i balone odjece koje promuljaju kroz istu vodu. ja ne vjerujem da ijedna majka obuce djetetu ista sto nije SAMA oprala, ali eto, do mene je. ni ja ga nisam koristila prve dvije godine zbog moguceg dermatitisa a i kasnije mi dijete sigurno nije spavalo u oblaku neurotoksina, jednako kako joj necu dati da popije bocicu Dalsija kad ima temperaturu, nego dozirati po uputstvu za upotrebu. Tako niko ne istrese bocu omeksivaca u zadnje ispiranje. A za nesavjesne majke, ne mozes biti dalje i vise u krivu kada se radi o bebachi. Ko si ti da sudis o zenama o kojima izgleda ama bas memas pojma? cuj, drugarice mrze cijeli forum?! Meni je ta emocija nepoznata u stvarnom zivotu, a da je osjecam prema necemu virtualnom??? Koliko infantilan moras biti? Fino sam rekla da je prosuo sok na majicu, zato sam mu morala obuci direktno iz butika, inace mi ne pada na pamet da djeteu oblacim stvari koje ja nisam oprala.Savjest mogu osjetiti samo oni koji sami za sebe smatraju da ne rade pravu stvar, ja nikom ne stvaram savjest, vec sam htjela pomoci majkama koje zele da znaju.. Ja zenama ne sudim, za razliku od zena koje su me bukvalno napale sto sam napisala " Samo davas upozorim, pogotovo vas sa malim bebama, omeksivaci su povezani sa SIDS, iznenadom smrcu beba, zbog obromnog broja kancerogenih hemikalija. Ne perite djeciju odjecu u omeksivacu! " i to sam napisala iz najbolje namjere, jer sam upravo procitala novi studij. Na moj savjest sam odjednom pocela dobijati jako INFANTILNE (ako vec zelis da zalazis tamo) poruke, neprijateljske, ismijavajuce, ignorantne, "ti ga pretjera", kao da sam ja studij radila ili pisala. I lijepo sam napisala " pogotovo vas s malim bebama" , to sta ti radis je tvoja stvar, ja sam htjela upozoriti one koje zanima.. I samo zato sto niko ne istrese bocu citavu, ja ne trebam prenijeti korisnu informaciju koja moze spasiti zivot necijoj bebi, samo zato sto ti ne istresas citavu bocu???!!! Za tvoju bebachu - ja svakog ocijenim po njegovim ili njenim reakcijama,i rijecima. Ne osudjujem ljude, ali njihove rijeci itekako imam pravo docekati, i ocijeniti. Bebacha je napisala da " ne moze SRANJA" - znaci ako ja napisem sta novi studij pokazuje kako bih upozorila majke malih beba, i potencijalno pomogla nekom , to je njoj SRANJE ( i ko se tako izrazava, mislim..) >naci ako se njoj ne svidja je sranje, i onda je pricala o KONZERVANSU u odjeci. Ja ne poznajem doticnu, ali su mi njene izjave niske, i INFANTILNE, i na njih reagujem, ne znate ni vi kakva sam ja osoba, i samo zato sto sam napisala rezultate naucnog istrazivanja ste uzele za shodno da me vrijedjate i napadate-. pa onda podnesite da vam neko uzvrati. Sta je tebi strani osjecaj je tvoja stvar, mislim da 3 prijateljice koje spominjem jednostavno imaju averziju prema negativi,napadanju i kontri koja ocigledno vlada na forumu, u stilu kao ova rasprava pretpostavljam. Ako nesto ne volis, to ne znaci da si infantilan (jel znas ti uopste znacenje te rijeci?!) , vec mozda jednostavno da ti nivo nekih rasprava ne odgovara i da su odredjene osobe jednostavno "kradljivci energije" kako ih (vas) moja haverka nazva. Osjecate se bokje kad napadate i omalovazavate druge, sebe uzdizete u nebesa, JA nikad ne bih, JA nikad nisam, i slicno vjecno osudjivanje, mislim da je moja raja isuvise pozitivna, i zene nemaju zivaca da trose vrijeme na negativne ljude, i mislim da nivo nekih rasprava uistinu vrijedja ljudsku inteligenciju. Ja sam tu jer znam puno o zdravlju, i ponekad mogu pomoci i uskociti kad je nesto, zato sam tu. Savjete rijetko kad trazim, jer znam da ima grupa lokalnih alapaca koja docekuje na noz... Ali evo, docekuju i kad savjet najobicniji das.. Ma fuj, generalno.. I sta si se ti nasla uvrijedjena, nisi ni ucestvovala? Ili slutim dupli profil, bebacha alter ego?
|
|
|
|