Aylana -> RE: Kada staviti jastuk za spavanje (13.7.2012 0:29:02)
|
Drage forumasice, i ja sam se bas pitala kada bebi da uvedem jastuk, pa sam mislila da do godine dana bebici on nece trebati. Vidjela sam gore komentare vezane za spavanje na stomacicu i razlicite deformacije koje se mogu pojaviti. Prestrasila sam se sta sam sve procitala posto beba mi od rodjenja spava na stomacicu i tako jedino fino spava, ako zaspe na ledjima ili na boku cesto se budi, ali i sada sa 4 mjeseca nema pravila, posto ga cesto nadjem na drugom kraju kreveta, ponekad na boku, ponekad na ledjima iako uvijek mi zaspe na stomacicu. Mama kaze da sam i ja prespala cijelo djetinstvo na stomacicu pa hvala Bogu nemam nikakvih deformacija. Ali ako ste mogli primjetiti, strasno je kako pedijatri nemaju isto misljenje po pitanju odgoja djece, Jedni savjetuju samo spavanje na ledjima i niposto na stomacicu, drugi toplo preporucuju spavanje na stomacicu, jedni kazu do godine dana ne treba jastuk, a eto, prim,doktor posavjetovala nasoj forumasici od 7 dana stavljati jastuk bebi. Ne znam, koga da slusam, najvjerovatnije sebe i svoj instinkt.
|
|
|
|