|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Faze dvogodišnjaka
14.4.2011 8:30:23   
ziki
Jes da moje nemirno uskoro prerasta dvogodišnjake al da ipak pitam. Kako izlazite na kraj sa prenosom snova na javu. npr jutros e probudio sanjao je neki ranac sa malim kamionom,dizalicom , bagerom i autićem i to tražio. Njegov ranac je u obdaništu sa rezervnom presvlakom pa me tjero da u spavaćici idem da mu to donesem. Džaba sva mja priča da je to on sanjo ne pali. Pokazivala sam mu sve njegove male, srednje i velike bagere, dizalice... nije to to, to šo on traži je u rancu. I prije bi on meni tako ujutru ispričo po neku priču šta je radio- sanjo al jutros smo jedva na posao stigli, prbudio se u 6:35, 5 min posle mene i vriska. Jedva ga smirila. Da napomenem da igračaka ima za jedno obdanište i da je u kazni ne kupovine igračaka jedan duži vremenski period.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 351
14.4.2011 8:56:31   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: ziki

Jes da moje nemirno uskoro prerasta dvogodišnjake al da ipak pitam. Kako izlazite na kraj sa prenosom snova na javu. npr jutros e probudio sanjao je neki ranac sa malim kamionom,dizalicom , bagerom i autićem i to tražio. Njegov ranac je u obdaništu sa rezervnom presvlakom pa me tjero da u spavaćici idem da mu to donesem. Džaba sva mja priča da je to on sanjo ne pali. Pokazivala sam mu sve njegove male, srednje i velike bagere, dizalice... nije to to, to šo on traži je u rancu. I prije bi on meni tako ujutru ispričo po neku priču šta je radio- sanjo al jutros smo jedva na posao stigli, prbudio se u 6:35, 5 min posle mene i vriska. Jedva ga smirila. Da napomenem da igračaka ima za jedno obdanište i da je u kazni ne kupovine igračaka jedan duži vremenski period.

Uh dobro pitanje ziki, mi se još nismo susreli sa prenosom snova u javu. Ne govori o tome tako da baš ne bih znala reći kako i šta?

Možda nam neko od stručnjaka može pomoći, MjesečevaPratilja javi nam se treba pomoć? I mene zaista to interesuje kako postupiti kada je dijete u pitanju?

Mi iako punimo za 11 dana 3 godine i dalje marširamo kroz faze. Trenutno je kriza totalna, tajo je došao pa je jedno vrijeme mene ignorisala pa sada opet hoće mamici, ali sve plačno i sve uz veliku dozu pretjerivanja, galame, pekmeženja itd. Ne znam baš kako postupiti? Da napomenem da joj se neka dnevna rutina nije ugrozila, jedino je juče ostala sa tajom kod kuće, a inače svaki dan vrtić, drugari, biciklo, šetnja itd.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 352
17.4.2011 11:51:13   
Mjeseceva Pratilja
Evo me..Sa velikim zakasnjenjem. Sorry ali stvarno ne stigoh ranije.
Procitala sve ispocetka.
Djeca su krasna u svim svojim fazama. Sve stima, sve je za pet, i proci ce aBd-sto je najvaznije. Mamin je posao da se naoruza
strpljenjem, debelim zivcima, mnostvom ideja, kreativnoscu.
Ziki, procitah ovaj tvoj post. Ne vidim nikakvu potrebu za zabrinutoscu. Misljenja sam da si sada jako osjetljiva, sto zbog
trudnoce sto zbog Nemirkovih nocnih strahova. Prenos snova na javu, u stvarnost je jedna od karakteristika ne samo djece od
2 godine vec i onih starijih pa cak i djece skolskog uzrasta. Moguce je da se Nemirko jako dojmio igranja u vrticu, mozda je
samo bila jedna svadica oko bagera, mozda se on samo iznenada sjetio svojih igracaka i sl.
Nemoj da se brines. Sasvim je uredu. Nije nista strasno. :) I dalje ostani tako pribrana, tako dobra mama. Citajuci vase postove,
cini mi se, jedva cekam da i mi dodemo u ovaj period. :)

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 353
17.4.2011 22:24:44   
ziki
Mjeseceva pratiljo user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 354
17.4.2011 22:28:09   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: ziki

Mjeseceva pratiljo user posted image

Potpis, veliki user posted image  za Mjesecevu Pratilju, utjesno djeluje tvoj post na sve nas koji prolazimo kroz te faze hehe.....

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 355
17.4.2011 23:15:07   
Mjeseceva Pratilja
Big hug i vama. user posted image  

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 356
19.4.2011 8:37:45   
Lulu_08
Mi smo juče išli po prvi put kod zubara. Jako je bila "velika djevojčica". Totalno ozbiljna je došla pozdravila se sa zubarom, popela se na stolicu, zinula iz sve snage, pokazala prstima sve svoje zubiće. Onda joj je zubar sa ogledalcem pregledao sve zubiće i bio je naprosto oduševljen (a mama raste do neba..). Kada je otkrio da ona već skoro 2 pune godine ima sve zubice (sa 15 mjeseci su joj nikli poslednji mliječni, tako ima sve 20 ukupno) rekao je da je zadivljen da nigdje ni tačkice nema!

Pranje zubića se isplati user posted image !

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 357
19.4.2011 8:43:33   
ziki
user posted image user posted image user posted image bravo za veliku curu, mi se kanimo da odemo kod zubara. Nemirko fino pere zubiće, sam trlja čitava dva minuta nekad i duže ako se uživi ali od zubara ga je strah. Ja sam pričala da se zubi moraju prat da bi bili lijepi i bijeli i da ako bude tačkica moramo ić zubaru da to popravi, i da ne smije zato previše čokolade jest..... e sad gdje sam napravila propust ne znam al on se zubara plaši. Ja sam kupila neko fol zubarsko ogledalce i po malo laički gledam i mislim da nema tačkica al i to je mukauser posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 358
19.4.2011 8:59:10   
Lulu_08
user posted image  miša mu, možda mu vremenom nađeš neku caku? Ja sam njoj govorila da pere zubiće kako bi zubar rekao da su joj lijepi i bijeli itd. Ma mislim da koliko god se mi trudili u nekim stvarima odlučuje dječiji stav i karakter. Možda da odete samo na "upoznavanje" da on pregleda zubarov "alat"? Naš zubar ima dječaka od 1,5god pa smo o tome također pričali... user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 359
19.4.2011 9:05:53   
emma.L
Ovo je baš zeznuto za odraditi user posted image . Ja nemam strah od zubara, ali sam kao dijete jako patila zbog loših zuba i čestih zubobolja i naravno, od nenormalnog straha. Pa se znalo desiti da molim mamu da idemo kod zubara u pola noći i plačem, a kad dođemo, neću da zinem i vrate me kući user posted image . Znalo se dešavati da trčim iz ordinacije, da se bacam user posted image  (sad bih Emu za takve stvari u top stavila user posted image ). Ne znam kako sam prevazišla taj strah, ali sada se Ema isto plaši. Zato sam ja planirala povesti je sa sobom sad uskoro samo da me vidi u stolici i kako mi teta gleda zube, pa neka je tata izvede onda (jer ja moram tri plombe promijeniti pa da se ne šokira od onih zujalica user posted image ). Priča kod nas malo efekta ima.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 360
19.4.2011 9:13:02   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: emma.L

Ovo je baš zeznuto za odraditi user posted image . Ja nemam strah od zubara, ali sam kao dijete jako patila zbog loših zuba i čestih zubobolja i naravno, od nenormalnog straha. Pa se znalo desiti da molim mamu da idemo kod zubara u pola noći i plačem, a kad dođemo, neću da zinem i vrate me kući user posted image . Znalo se dešavati da trčim iz ordinacije, da se bacam user posted image  (sad bih Emu za takve stvari u top stavila user posted image ). Ne znam kako sam prevazišla taj strah, ali sada se Ema isto plaši. Zato sam ja planirala povesti je sa sobom sad uskoro samo da me vidi u stolici i kako mi teta gleda zube, pa neka je tata izvede onda (jer ja moram tri plombe promijeniti pa da se ne šokira od onih zujalica user posted image ). Priča kod nas malo efekta ima.

emma.L ja ti ovo ne bih preporučila.

Ne znam kakva je tvoja Ema, ali moja Luna kada vidi da mene neko dira luuuuuuuuudi i tek onda ništa ne dolazi u obzir.

Ali opet najbolje znaš svoje dijete i ako misliš da će joj tako biti lakše to i uradi.

U našem slučaju je najbolje funkcionisala priča kod kuće o tome šta zubari rade, kako pregledaju i čuvaju naše zube, i svaki put kada peremo zubiće ja joj pregledam kako bi joj i zubar pregledao. Par puta sam joj sa svojom električnom četkicom "popravljala" zubiće, da joj pokažem kako čika zubar radi.

Mada je svako dijete drugačije?

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 361
19.4.2011 9:18:56   
bebacha
ja jos uvjek odgadam Ajlin odlazak zubaruuser posted image user posted image user posted image razlog je sto se i ja bojimuser posted image user posted image user posted image uuhuhuhuh,sama bi sebe upucala s ovim mojim strahovima.morat cu je odvest samo da se malo upozna sa zubarom i et da joj pregleda da slucajno nema sta,mada se meni cini da nema

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 362
19.4.2011 9:20:17   
Lulu_08
Ma najveća je caka u našim ličnim strahovima. To pretežno i prenesemo djeci, odnosno oni to osjete. A da bar možemo malo to potisnuti i biti jaki i praviti se da je to normalna stvar, sigurno bi lakše bilo..

user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 363
19.4.2011 9:24:58   
ziki
Ja se zubara uopšte ne plašim, niti sam se ko mala plašila. Čak šta više su me grdili zubari što pjevam ili počnem u po frke da im nešto pričam. MM je druga priča al on sa zubima Nemirkovim nema dodora, baš zbog toga, ja ga učim kako da pere zube, vodim računa o tome, pričam... samo da ne osjeti tu neku odbojnost koju mm ima. Nemam pojma kako sam uspjela da ga uplašim. Mada kad mi padne na pamet da je plakao da će ga puder za ospice otrovat kao i bakterije ospica više me ništa ne čudi

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 364
19.4.2011 9:29:58   
emma.L
Ma ja uopće nemam strah, tako da ga kod mene ne može osjetiti user posted image  (zaista ne znam kada i kud je nestao). MM je ni pod razno neće voditi jer on s vrata traži da vidi anesteziju user posted image . A djana, nedavno smo obje trebale vaditi krv i dok je prethodni put bio užasan, uz otimanje, deranje, plakanje pola sata nakon što smo napustili ambulantu, nakon što je ovaj put vidjela prvo mene, dijete je sjelo tati u krilo i sve je bilo dobro dok joj tehničar nije htio pogledati venicu na drugoj ruci, pa je skontala da sam ja vadila iz lijeve, a ona će možda iz desne i ne želi, nego isto kao mama. user posted image  I tu se rasplakala i plakala radi toga, te nije ni trznula na ubod i jako brzo je prestala. I sad ja govorim kako opet moram na vađenje krvi, a ona pita je li i njoj vrijeme (kontroliramo željezo, pa već i sama skontala šta dr i mi pričamo između sebe user posted image ).

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 365
19.4.2011 9:31:45   
Lulu_08
Ma naravno zato i pišem da je svako dijete priča za sebe. Kod L. ne funkcioniše da ja prvo uradim, već da joj objasnim i pokažem kako će uraditi i onda da ona to sama uradi. Osim ako ne traži da ja prvo idem, to je druga priča.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 366
19.4.2011 16:10:59   
abh
E kad je vec tema pranje zubica, imam i ja pitanje. Kako bi 'natjerate' dijete da pljune pastu za zube?
Meni to nikako ne ide od ruke?

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 367
6.5.2011 9:22:34   
Nina_Lana
abh ako perete zubice zajedno postepeno joj objasnjavaj, pa neka prati tvoj uzor user posted image ..

Ja imam malo veci problem sa svojom L. naime plasi se skoro pa svega...Imala sam srecu da ne mora ici u vrtic jer se s mamom mijenjam na poslu (zajedno radimo), tako da imam osjecaj da sam napravila ogromnu gresku, zeleci joj bolje napravila sam od nje jednu razmazenu djevojcicu. Ako je neko nepoznat u drustvu ona nece da sjedi, vristi, govori im da su ruzni itd... sve sam mislila da je to jos jedna faza...Medjutim sad su joj dvije godine i 7 mjeseci, sve joj mogu objasniti, slusa (ako kazem da ostavi nesto da ne dira ostavlja bez pogovora) ali neki cudni strah je ne popusta..

Jucer je odveli da produzimo pasos. Inace voli da se slika strasno, ali jucer je podigla MUP na noge. Toliko se prepala gospodje koja je trebala da je uslika, i toliko vristala da sam se ja prepala za nju i izvedemo je vani. Sad ostalo samo da se uslika i da se pasos radi. Odem prosetam s njom, vratim se kuci sve razgovarajuci o tome. Smirila se i odlucim da se vratim oko h ponovo i da pokusam, jer mi zahtjev stoji treba samo slika... Ovaj put povedem brata, njegovu djevojku kontam bice sigurnija, medjutim opet isto. Doduse par puta je gospodja mogla uslikati ali je gubila vrijeme brisuci slike koje nisu uspjele. Izludila me, izludili me komentari ljudi u cekaonici, a jos da napomenem da sam na pocetku druge trudnoce i da mi hormoni divljaju ko ludi. Toliko sam se nasikirala, a inace ne bih da sam u normalnom stanju. Poslije toga ne zna se ko je vise plakao ona ili ja.
Nije mi jasno cega se toliko uplasila, i ovo njeno ponasanje mi nije ok nikako. Sad ne znam da li da sacekam koji dan, ili da je danas nana pokusa odvesti...
Razumijem da se boji doktora, i znam da vecina vas vodi dijete preko  godine zubaru user posted image ..Meni jos uvijek ne pada na pamet. Ima sve zubice, redovno ih peremo, ali zubaru user posted image user posted image user posted image ...bojim se da ne naidjem na ovakvu reakciju kao u MUP-u, pa da vise nikad ne bude htjela...

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 368
6.5.2011 9:30:53   
ziki
To za alikanje nije ništa neobično. Nemirko se ne boji ljudi al prošle godine slikanje za pasoš je bio noćna mora. On se doduše kreveljio i glupiro al pokušavali smo da se slikamo oko 45 min, puna čekaonica, otvorili vrata da vire, malo im bio šalter i komentarišu sve u 16 a on sve gori. Ja tad nisam bila trudna al sam ih za malo sve skupa adresirala tamo odakle su došli. Na kraju je počeo i da plače, haos, čovjek koji radi je dva put odustajao i molili ga da pokuša ponovo.
E sad druga stvar je što se plaši ljudi, možda baš da probaš sa obdaništem da se malo sa djecom druži. Valjda će ti se javit mama koja se sretala sa takvim problemom, kod mene je suprotan i ni malo lakši, otišo bi sa svakim ko ga pozove, otključava vrata od stana ko god da pozvoni....

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 369
6.5.2011 10:02:31   
Nina_Lana
Ma komsinica mi je jucer rekla da je i ona imala problema sa slikanjem sincica, nije plakao, ali isto tako oko pola sata su pokusavali da slika uspije,,kod moje L. je to ocigledno strah jer nece ni da udje u MUP user posted image , a tek vriska unutra. Ja razumijem nervozu ljudi koji cekaju, uzasna je guzva, i zagusljivo, ali na zalost ni vecina mama koje su bile sa nesto vecom djecom nisu imale razumijevanja pa su je cak i zadirkivale, a nju to jos vise unervozilo.. Nisam imala snage da se svadjam.

L. je s mjesec dana poslije prve vakcine imala konvulzije, tako da smo skoro pa 2 mjeseca provele u bolnici i na pretragama. Ona ima uzasan strah od doktora, i uzas je voditi je doktoru, ali kad se mora mora se, i doktorima ne smeta toliko kad dijete vristi od straha...
Boji se probusiti usi, i to smo pokusaliuser posted image i tad je istrcala iz zlatare iako smo mjesecima pricali o tome i bila odusevljena idejom..Izgleda da je sad ovo slikanje podsjetilo na zlatara user posted image user posted image user posted image ...Ako ima neka mama sa slicnim iskustvom nek mi se javi...Ja sam inace mladi pedagog, poznajem psihologiju, vjerujem da bih trebala pricekati da ovi strahovi prodju i da je ne silim ni na sta, ali pasos nam trebauser posted image ..Inace bih bila strpljiva i slusala je da place, nekako je smirila dok slika ne uspije, ali pored user posted image , mucnina i hormona koji divljaju dodje mi da se onesvjestimuser posted image

Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 370
6.5.2011 14:10:42   
emma.L
nina-lana, nemam ti ništa pametno reći, osim da poravniš na druge i na komentare koliko god možeš. Moje dijete je suprotnost čista, komunikativna i ide u vrtić sada bez problema, ali imamo opet neku fazu agresivnosti. (Ovo je sigurno posljedica vrtića i onoga što kupi od druge djece). Recimo, danas došle iz vrtića i skidamo se u hodniku i ja joj pomognem skinuti kaputić i okačim ga, sagnem se da skinem svoje cipele. A ona se naljuti i kaže "više nikad ne diraj moje stvari i moj kaput" i udari me po glavi user posted image . Dobila je i batine i bila na ignore dok se nije ispričala i rekla da to neće više nikada nikome uraditi. A njoj je sada isprika postala najnormalnija stvar. U početku je trebalo i po sat vremena da proguta ponos i izgovori da joj je žao što je bila zločasta, a sada odmah to ispuca da može dalje belaje praviti user posted image .
S druge strane, pitoma je prema drugima, jedva čeka bebu, mazi moj stomak, svima bifla priču o bebi i zelenoj dudi koju će joj kupiti tako da ljudi često ne mogu vjerovati kad im pričam koliko je zahtjevna. Moja prijateljica spavala kod nas preksinoć i Ema joj se na glavu popela sa 'dođi vidi, ti me vodi na wc, pomozi mi ovo, pogledaj ono, upali mi svjetlo, pričaj mi priču' user posted image . I na kraju je pita pred spavanje može li i nju poljubiti poslije mame i tate user posted image  - ova se oduševila jer je njena curica bila dugo nepovjerljiva i prema rodbini, a s druge strane je shvatila kako je kad te boli mozak od priče i objašnjavanja i komunikacije i igranja i kad kažem da se nisam javila na telefon jer odmaram mozak i jezik od Eme user posted image . Kad nam je doktor rekao da je druga beba dječak odmah sam pitala MM-a: "Je li ono ti nisi pričao do druge godine nikako?" user posted image  Nada se probudila.

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 371
6.5.2011 18:20:45   
Nina_Lana
Danas je mama moja odvela da se slika i nekako je ubijedila, dosle na red, i kazu im da idu u drugu kabinu, tad nastaje haos nece ona u drugu kabinu, pocne da vristi i opet nista od slikanja...ne mogu da vjerujem da nemaju obzira prema djeci barem kad nemaju prema starijima...ccc ostaje da pokusamo u ponedjeljak ponovo...

A moja je isto brbljivica i komunikativna je s kim ona hoce,,,ko joj se ne svidja nema sanse

Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 372
6.5.2011 21:05:16   
ziki
IZVORNA PORUKA: emma.L

Kad nam je doktor rekao da je druga beba dječak odmah sam pitala MM-a: "Je li ono ti nisi pričao do druge godine nikako?" user posted image  Nada se probudila.
user posted image user posted image user posted image user posted image ja imam djecaka koji prica 200 na sat, i u snuuser posted image user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 373
13.5.2011 20:15:31   
škorpija
joooj čitam ovu temu već dugo, ali ne pišem kontam niko mi ne može pomoći u mojoj muciuser posted image
user posted image
moj. A. poslije drugog rođendana je posao 10 puta gori nego prije, ako je to ikako moguće, kad idmeo u šetnju neće da da ruku ni preko raskrsnice, pa ga nosimo, on dreči, ako nije po njegovom legne na pod, asfalt, igralište gdje god, mi ignorišemo i čekamo da ga prođe. priznajem sve sam tanja na živcima, i ne prođe dan da ga barem jednom ne pucenm po guzi, a nekad i češćeuser posted image ,

sad je u fazi proispanja, sve prosipa, sok, vodu kafu, ne možemo da pojemo ništa od njega, ne znam kako da ga kaznim, to da ga odvedem u sob da bude malo sam ne pali, uglavnom, bojim se da će me izludjeti i da će zbog batina psotati još agresivniji nego sad

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 374
13.5.2011 23:19:03   
Majčica
Mi polako izlazimo iz te faze a vidim moj je oko pola godine stariji. Ja sam isto bila ocajna, da ne govorim da nigdje nisam isla s njim osim u park i kod roditelja mojih i MM jer je toliko bio nepredvidiv, o deranju da ne govorim. Ni sad on bas ruku ne da ulicom kad idemo, ali malo mu se da reci vise i objasniti, iako priznajem da nekad pribjegavam prijetnjama tipa "zaustavice nas policija ako ne das rukicu" i sl (doduse, i ovo izbjegavam jer se plasi svega i svacega pa ne zelim da mu stvaram nove strahove, ali nekad jednostavno ne mogu niceg pametnijeg da se sjetim). Imali smo fazu kad bi krenuli negdje, recimo kod moje mame, koju pravo voli i on se pocne derati cim vidi u autu kuda cemo da nece kod nene, to bi muka ziva bila dok bi ga uvela u zgradu kod mojih. Nikako nisam kontala sta mu to znaci. Ili npr podjemo u park ,on se dere da nece u park nego hoce negdje drugo. Cak je jedno vrijeme od deranja povracao (jednostavno je toliko vristao da bi mu polenulo, pa bi se zakasljao i povratio). Sad smo u malo mirnijoj fazi, ali bojim se da sam ga sad ureklauser posted image Uglavnom, bilo je i puckanja po guzi i koristenja sipke, ali iskreno nista nije puno palilo. Objasnjavanje u odredjenim momentima ne pomaze, samo pogorsava stvar. Nekad da, ali kad puno vristi, NE. Strpljenja i proci ce.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

vrijeme
krofnica 2

Hoce li biti ljeta ove godine

da (80%)

ne (20%)

Broj svih glasova: 41

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *