Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 13.10.2010 22:45:03
sunce27
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.
Sunce draga,vidim kod tebe jos san nedolazi,al nemora ni dolazit,sto vise razmisljas samo ti gore..odspavaj kad mozes i dokle mozes..ionako su velike sanse da cemo sve zajedno za koji mjesec tam,burat navece budne..
m.i.n.a., ja sam se pravo rano pocela prilagodjavati hahah ali eto nije lose sve dok se osjecam dobro i dok mogu to da izdrzim nemam pravo da se zalim!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 7:12:43
sunce27
esmina i bebina mam ima, ima, imamo isti problem hahaha sada vidim na fb sta te muci! Ja sam zaspala prije 3 h i evo ustala jer imam danas dosta obaveza, jedva gledam na oci ali izdrzat cu! Pozdrav za sve vas drage moje!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 9:26:15
Lara83
Meni se danas nista ne radi, samo bi spavala…na stolu papira ne znam sta prije, ma reko nek’ sve ceka odoh ja malo na rr… Gagach drago mi je da si dobro…a sto se tice dlakavosti i meni su ruke i stomak poprilicno odlakavili (fuj), jos mi samo treba da pocnem i sa tom vrstom depilacije. Kaze doktorica da je to do hormona i da se to kao smanji nakon poroda…nadam se Bravo za 14. sedmicu Mamin cvjetic svaka cas_t na prirodnoj ishrani, ja dok sam na poslu jedem sta stignem u sta se ubraja naravno i junk food, tako da se zdravom prehranom i ne mogu bas pohvaliti. Jedino sto rucak skuham i to mi je jedini obrok kako treba. Naidice boli te stomo jos uvijek? Ne znam sta da ti kazem po tom pitanju, mene zna ponekad zignuti i kao osjetim ponekad neku bol kad pretjeram, ali ako ti se nastavi molim te otidji dr. Mada su gagach i balasgirl u pravu, popij apaurin od 2mg ili sumeci Mg kad tako nesto osjetis, ali nadam se da nece vise boljeti Sunce draga, vidim ti opet deveras sa nespavanjem...bas mi je zao. Ne znam vise koji prirodni ''''lijek'''' da ti preporucimo pa da se malo smiris pred spavanje i onda k''o beba da zaspes. Ja cim stavim glavu na jastuk odmah zaspem. Mada se izmorim tokom dana, posao, pa onda kuci majstori, kupuj sta treba....I ne stignem vise popodne uopste spavati i mislim da mi se i zbog toga tako rano prispava....Kod mene i kod tebe je razlika izmedju termina oko 5 dana izgleda Ja sam sada 18+3, a ti 19+1 Ivana kako je prosao UZ? Rimljanka we miss u Medi kako si nam ti? Jesu li pocela predavanja? Mina mislim da je normalno da te ledja pocinju boljeti u 25. sedmici, ja vec s tim imam problem sada. Ali samo donji dio ledja, bas nezgodno boli. Mynxlee veliki pozdrav i za tebe Rose ima li zime na vlasicu? Uzivaj draga a sto se brisa tice, to vjerovatno pred kraj trudnoce traze...nisam cula za to. Esmina i mamina beba vidim da ti i sunce imate isti problem. Mada si ti pri kraju pa mi je i logicno izdrzi jos malo!
za sve ostale koje nisam spomenula veliki pozdrav i
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 10:19:53
mamin cvjetić
Jutro drage moje .Ja opet sumorna kao i ovo vrijeme nekakva me nervoza puca opasno.Noćas ni oka skoro sklopila nisam malo me pupa bolila ali valjda se materica širi jer beba raste a i leđ su počela da me bole ali neka sve su to slatki bolovi sve će se zaboraviti kad uzmem aBd svog malog bebaća u naručje.Nego drage moje kako ste mi sve odreda da vas upitam sve ovako od reda jer nemam vremena trenutno da vas pojedinačno nabrajam.Lubim vas i pozdravljam sve . ćao pa se tipkamo malo kasnije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 10:23:38
melly2
Drage moje, evo da se i ja konacno javim. Vec odavno "ceprkam" p oovom forumu i iscitavam starije teme u potrazi za raznim savjetima :) Pa evo dosao je red i da se ukljucim :) Kod nas bi za novu godinu moglo biti pravo veselo, termin je 1.1.2011. :) Trebala bi u Zenicu u porodiliste. ... Sad su vec krenule brige, prva mi je beba, koja by the way ne da oka sklopiti navecer, kad svi spavaju ona budna. :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 10:45:50
gagach
lara e bas mi je drago sto nisam jedina dlakava sok sam dozivjela kad sam otisla piskiti i digla potkosulju a ono se nakostrijesile gadure al kazu da to ne treba dirati ni brijati ni cupati jer poslije trudnoce sve kao otpadne...kad se hormoni smire ahaaaaaa i da...moguce je i da po licu pocnu hahahaha divno....kako god ne zelim da budem kao jeti... sunce tebi je bas veselo u vecernjim satima hehehe...stvarno ne znam sta da uradis vise...al hajd dok mozes izdrzati dobro je...pa kad te samo jednom baci i zaspes pa budes 3 dana spavala Mynxlee imas mahanje...i dodji nam cesce Ivana javi nam seeeeeee svi iscekujemo....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 10:48:46
gagach
IZVORNA PORUKA: melly2
Drage moje, evo da se i ja konacno javim. Vec odavno "ceprkam" p oovom forumu i iscitavam starije teme u potrazi za raznim savjetima :) Pa evo dosao je red i da se ukljucim :) Kod nas bi za novu godinu moglo biti pravo veselo, termin je 1.1.2011. :) Trebala bi u Zenicu u porodiliste. ... Sad su vec krenule brige, prva mi je beba, koja by the way ne da oka sklopiti navecer, kad svi spavaju ona budna. :)
dobro nam dosla jao bas je to super termin i sta znas mozda i bebi bas odluci taj dan da izadje al tacno u ponoc pa ono uz vatromet i vrisku ...pravi docek
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 10:49:56
voljena
melly2 dopbro došla ostale curice dobro jutro esmina i bebina mamo i sunce vi ste legende da sam znala da ste na rr tako rano bile i ja bih vam se pridružila mene beba toliko udara da ne mogu spavat nikako
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 10:51:43
gagach
IZVORNA PORUKA: voljena
melly2 dopbro došla ostale curice dobro jutro esmina i bebina mamo i sunce vi ste legende da sam znala da ste na rr tako rano bile i ja bih vam se pridružila mene beba toliko udara da ne mogu spavat nikako
vas tri ste mogle neki pidzama party napraviti jel stariji djecacic ozdravio?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 11:22:48
voljena
IZVORNA PORUKA: gagach
IZVORNA PORUKA: voljena
vas tri ste mogle neki pidzama party napraviti jel stariji djecacic ozdravio?
hvala što pitaš sad je super pije tabletice još uvijek ali bolji je kudikamo sutra ponavljamo nalaze a u ponedjeljak kontolni RTG pluća pa ćemo vidjet nadamo se da od utorka idemo u školu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 11:45:57
Anoniman
IZVORNA PORUKA: naidica
pozdrav drage moje!!!! kako ste vi??? ja nisam bas najbolje,,stomak me bolio sinoc jedva sam zaspala,,i kad sam zaspala budila sam se cestoo,,a evo i sad me malo kao boli???ne mogu vam opisati kako boli,,jer je bas cudno,,nije da me ziga stvarno ne znam,, kao napet je,,mislila sam da je zbog wc,,jer nisam isla dva dana,,,ali evo jutros sam isla,,al opet me boli,,mada ne ko sinoc!!! jel imao ko slicno???? ljubim vas sve
jest mene boli tako citavu trudnocu otidji ti god ginica mila ako se ti bolovi nebudu popustali
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 11:49:35
medi87
Pozdravcic drage moje Ja sam se jucer bas nahodala ali mi je prijalo, isla ujutro rdaiti nalaze, na svu srecu urin uredu krva slika malo bolja, ali moram nastaviti s Feroglobinom i jos mi propisala sirup nekakav Zegofer ako sam dobro procitala rukpois katastrofa, pa cu i njega danas uzeti malo sam sa sekom hodale po gradu gledale stvarcice za bebe i moram priznati nisam nesto odusevljena ni kvalitetom a ni izborom, rijetko da mi se sta sviedjelo Sarah ja sam ti na postdiplomskom na kriminalistici jesu Laro pocela su predvanja, sreca pa su malo udobnije stolice u amf postdiplomskom ali ja opet ne mogu da izdrzim dugo samo se vrtim nije mi udobno, Gagach i meni je atko jedno vrijeme bilo lice uzas ali ja sam inace skolna pristicima ali sad da vidis ko u bebe ni ja ne mogu da vjerujem kako je lijepo stoga ne brini proci ce i to brzo Naidice nadam se da si bolje, da ne boli tomo puno Svim damama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 11:53:41
ivana st
Pozdrav! Bila sam jučer kod dr. i vidila malu mrvicu na UZV .Velika je 17 mm , dobila sam i prvu slikicu . Ne moram više piti duphaston, samo nastavit sa folacinom i željezom, ni mirovanje više nije tako strogo, uglavnom izašla sam od ginekologa sa osmijehom oko glave . Lara ma pusti papire, ovdje sa nama je ljepše. Reka bi ti mm, nije posa zec, neće uteć . Melly2 dobro nam došla ! Mamin cvjetioć još malo pa će i tim slatkim mukama doći kraj i bebica će biti u tvom naručju. gagch čestitam na 14 tjedana !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 12:18:42
naidica
pozdrav drage moje!!!! lara,,gagach,,sunce,,medi,,felix hvala vam puno sto pitate za mene!!!! masala dobro sam,,nije me bolio vise od onda,,i nadam se da i nece vise!!! drago mi je sto ste i vi dobroo,, al jest samo da je ovo vrijeme za spavanja pravo,,al sta da se radi !!! danas idem po nalaz brisa,,pa cu vam javiti,,da li je baja jos tu !!! ljubim vas sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 12:56:50
ladyblue RR
Evo i mene. Ne radi mi internet.nesto prave pa se kacim preko mobitela. Sve vi koje imete problema sa bolovima u donjem dijelu stomaka,proci ce dok se materica razvuce. S ti muku muci dosta zena. I mene je zezala ta bol s vremena na vrijeme negdje do 5. mjeseca ako se dobro sjecam. Ja nisam imala problema sa nesanicom ali kako mi je ostalo 15-ak dana do poroda sve se teze namjestim da mogu zaspati....ali eto,pri kraju sam pa ce me snaci druge brige. Kod mene usitnilo pravo. U subotu u bolnicu na kontrolu. Vjerovatno ce cekati do termina a onda ce me poroditi ako porod ne krene sam. Tako su mi nesto nagovijestili prosli put. Valjda zato sto mi je prvo dijete a imam 35 godina. Vidjet cu sta ce reci u subotu. Sve vas pozdravljam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 14:24:19
esmina i bebina mam
Ma ja nemam problema sa spavanjem drage moje nego me moja Esma poremeti pa se onda ne mogu nastimati jer ovaj se pode nogatati Ona je zaspala u 6 juce kad smo se vracali sa vikendice i probudila se oko 10 pa daj joj da jede itd da bi zaspala u 12 ali nece u spavacu hoce u dnevnoj tako da sam se prebila sva a MM bio treca tako da sam ja spavala mozda 3 sata e ali jutroos saspala u pola 8 kad sam je otpremila u obdaniste i ustala u 1 Joj da me vidite ko zmaja sam evo odoh po nju malo da prosetam da se zraka nafatam. Prebacio me tiker na 33 nedelje u utorak a nisam se pofalila balasgirl to je super kad ti sanjas moj je MM kad sam bila u prvoj trudnoci jadan imao nocne more sanjao da me porada,...... (ko nema niko drugi) naidica ako te ne popusta idi draga ne zavlaci se voljena djecaku, a sto se tice udaraca ovja moj stalno derneci melly2 dobro dosla znaci jos jedna za porodiliste u Zenicu mamin cvjeticu ja se osjecam ko tuljan ako te sta tjesi
Odoh po svoju prvu radost Ove druge drage moje forumasice sto vas ne nabroja veliki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 15:05:53
Lara83
Melly2 dobro nam dosla a datum termina je odlican mozda bude prva bebica u 2011. godini! Gagach da se nisi nahladila? Kad vec mozes, idi kuci i lezi, malo se primiri. A sto se dlakavosti tice, no comment...cijeli zivot se borim s njima i izgleda da ce ipak one u ovih narednih par mjeseci biti glavne. Bas mi je to odvratno! a ne spominji jos da bi se mogle i po licu pojaviti. Taj problem (jos uvijek) nemam...joooj.... Voljena drago mi je da je sincic bolje svaka cast kad uspjevas sa svim obavezama, svojim trudnickim 'slatkim' mukama, bolesnim sincicem izaci na kraj....ja vec imam strah kako cu ja aBd sutra rasporediti svoje obaveze i prioritete, posao, dijete, kuca, muz....ali kazu da to sve prirodnim putem ide pa nadam se da ce biti ok.... Balasgirl uh, i ja svasta nesto ruzno sanjam....ali sreca pa su to samo snovi... Medi drago mi je da su nalazi barem malo bolji....a sto se predavanja tice, idi na koliko mozes...nadoknadit ces ti to sve. Ivana bas mi je drago da je sve ok, mislila sam na tebe cijelo jutro opusti se i uzivaj u setnjama uz more.... Naidice ma neka je samo proslo, a nadam se da si se i baja rijesila javi nam se... Ladyblue uh usitnilo kod tebe pravo veliki pozdrav...
Ne znam kakve ste vi sa raspolozenjem, ali ja jedva oci drzim otvorene...vrijeme je grozno....jedva cekam kuci da dodjem....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 14.10.2010 16:00:05
naidica
drage moje,,evo ja dosla!!! i nalaz mi potpuno isti kao i prosli put,,ima je i dalje,,pise ureaplasma urealyticum 10 na 4 eto !!! nista bolje???? zvacu kasnije dr da pitam!!! pozdrav za sve!!!