mynxlee -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-decembar) (10.10.2010 15:18:58)
|
Bas je danas lijep i suncan dan... Tra la la la... Ja sam nesto posebno pospana, a malo - malo preko ledja me pocinje boliti. Da li se nesto veliko sprema ili su pripreme za ono sto treba doci za 14 dana, vidjecemo. U principu dobro se osjecam. Sinoc nisam tako cesto isla na wc, pa sam uspjela malo vise odspavati. Vidim neke imaju problema sa stolicom. Imam ih i ja, ali kod mene obrnuto. Kako pijem zeljezo, stolica mi prerijetka [sm=smiley36.gif] Kad me presjece, sklanjaj mi se s puta. Dobila sam i neke hemoroidicice, ali me jos ne muce. Valjda stolica rijetka, pa ne zapinje [sm=bravo.gif] Gagach, probaj piti sok od suvih sljiva ili jesti suve sljive. Ne znam je li ti neko to vec predlozio. Jedi jabuku ujutro i uvece, pa valjda ti bude ok. Nemoj se sikirati dok bas ne osjetis opterecenje u crijevima. Sto se doktora tice i meni je draze da me uputi dalje da vidimo sta je, nego da mi broji svaki put da nesto nije ok, a nismo poslusali ni drugo misljenje. Moja doktorica je mladja, pa se valjda i boji, ali uplasi i mene. Lara83, mnogo je lakse poroditi se prvi put, jer je to novo iskustvo koje ne poznajes, a drugi put je malo teze psihicki to prevaliti. Bar je meni tako. U svakom slucaju, nema te boli ni patnje koja moze pomutiti onu srecu i onaj osjecaj kada imas bebu po prvi put u rukama. Odmah poslije poroda i poslije 40 min sivanja, sama sam sisla sa stola i legla na krevet [sm=smiley1.gif] Nemoj puno misliti na to, misli na ono sto slijedi poslije poroda, tj. na svoju bebicu. Sarah i Sekic [sm=smiley31.gif] Mamin cvjetic, njihova mjerenja nikad ne mogu biti precizna. Rodi se beba sa 1.5 kg, pa zivi i prezivi, odraste u velikog covjeka. Samo sto te nasikira, pa kontas da nije mozda do tebe, da nisi dovoljno ili jela ili pazila, pa sta ako ima neki problem... Ma svasta nesto. Svim ostalim trudnjacama veliki [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|