mynxlee -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-decembar) (9.10.2010 16:14:18)
|
Prvo da se zahvalim Lari83 i Medi87, sto su primjetile moj post u moru postova i odgovorile mi na isti. Iako nisam nova na forumu, tesko je ubaciti se i biti zamjecen kad vec postoji uigrana ekipa. Hvala vam jos jednom i saljem vam topli [sm=smiley31.gif], kao i svim ostalim trudnicama, pa koliko god se mozemo zagrliti od nasih stomacica [sm=smiley36.gif] Moram vam reci da sam u cetvrtak isla na redovnu kontroli. Sve je super, sve 5, ali doktoricu brine sto se beba ne razvija kako bi trebalo, tj. ne dobija na kilazi. Po njenom od 35. sedmice stagnira razvoj. Naravno da dobija na tezini, ali to je 100-200 grama sedmicno, sto je malo. Po njenim mjerama bebica ima 2.600 g. Uputila me je hitno u bolnicu na doppler i biometriju da se uvjeri. Ne moram vam reci kako sam se osjecala. Uzas! Cijelo vrijeme sve super i odjednom to nesto, ali opet je sve kao dobro [sm=zmeden.gif] Nigdje veze! Naravno da je rekla da ne smijem preci termin, da ce mi se morati izazvati trudovi ukoliko se dokaze da nesto ne stima. Otisli smo na doppler i biometriju, tamo sve isnimali i kaze doktor da beba sad tezi 3.100 g, da ne moze biti bolje, da ne nalazi nikakvu mrlju koja bi mogla ugroziti razvoj bebe, uglavnom, rekao nam da slavimo, jer je sve savrseno. Koje olaksanje... Sta je ona mjerila, sta je ona brljala, ko bi joj ga znao. Bitno da je sve ok. Naime, dok smo cekali u bolnici, zacula se neka vriska, kazem MM, eno beba place, medjutim, ispostavilo se da se zena poradja. Jaukala je iz sveg glasa. Sreca nije dugo. Nekoliko puta. Ovaj moj preblijedio. Kazem ja njemu da nije toliko dugo mucila se, kaze on kako nije... Eee, rekoh, ja sam u prvoj trudnoci tako jaukala satima. Kaze on odmah uzmi PDA [sm=smiley36.gif] Jest malo neugodno kad cujes, a znas da i tebe to ceka. Da sam cula jos jednu u medjuvremenu, onesvijestila bih se. Kud ovamo ne znam sta je i kako je, kud to cujem, odmah mi na pameti drip i izazivanje bolova, sto mi je doktorica rekla. Ma, haos. Nemojte misliti da vas sad plasim. Ja kazem uvijek boli, bar je mene tako, za poluditi, ali ti bolovi su kratkotrajni. Ne traju ni danima ni godinama... Cim se beba primi u narucje nista ne boli. A za zdravu bebu u rukama, vrijedi pretrpiti svaki bol.
|
|
|
|