Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 31.12.2010 13:28:16
Rimljankaa
Ivona,ja sam muslimanka,a nenosim muslimansko ime... A nekako imam zelju svom djetetu dati muslimansko ime. I jos mi je bitno da je kratko i da se ne moze odmah skratiti na nadimak.
Uzeli smo nekakvu knjigu imena-ali imena su grozna. Citam i smijem se... Ne znam ko vise izdaje takve knjige,kad vise niko nigdje nedaje takva imena dijeci.
Rose, ja sma prije istrazivala i vidjela da je Grcko ime..i neko mi je negdje rekao da nije muslimansko...Sad sam evo i ja gledala i vidim da i arapi daju to ime.
U ovim knjigama imena nema tog imena,ali nema ni mnogih drugih...
Ne znam..mozda ipak na kraju i bude Mona... :)))
I Rania mi je lijepo ime...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 31.12.2010 13:41:10
rose
ja sam imala jednu knjizicu iz 80 i neke...tu nema pola muslimanskih imena koja se daju djecu u nasim krajevima...ja sam cak misljenja da djetetu ne treba dati "muslimankso", "kriscansko" ime...vec ime koje ima lijepo znacenje...ja sam za svoju soraju nasla nekoliko znacenja i sva su lijepa...sazvjezdje, princeza
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 31.12.2010 13:42:15
rose
Mona je i keltsko i grcko i arapsko ime jer kod svih naroda ima znacenje i to lijepo...kelstsko znacenje je mala plemenita, na grckom ima veze s mjesecom a na arapskom je zelja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 31.12.2010 13:51:12
Rimljankaa
Naravno da je znacenje veoma bitno. I ja mislim da djetetu treba dati ime koje je blisko podneblju gdje ono zivi. Ima masu arapskih imena koja nikako ne idu za nase podneblje,ili turskih,ili grckih itd.
Ali eto,kod nas se,nazalost,imena djele tako na muslimanska,katolicka,pravoslavna isl.
Hvala ti za pomoc..Mozda na kraju i bude Mona! :)))
Soraja sam i ranije cula,i jako je lijepo ime,to sma ti i prije rekla...Pristaje joj :)))
Slusa li danas?
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 31.12.2010 13:56:30
rose
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Naravno da je znacenje veoma bitno. I ja mislim da djetetu treba dati ime koje je blisko podneblju gdje ono zivi. Ima masu arapskih imena koja nikako ne idu za nase podneblje,ili turskih,ili grckih itd.
Ali eto,kod nas se,nazalost,imena djele tako na muslimanska,katolicka,pravoslavna isl.
Hvala ti za pomoc..Mozda na kraju i bude Mona! :)))
Soraja sam i ranije cula,i jako je lijepo ime,to sma ti i prije rekla...Pristaje joj :)))
Slusa li danas?
imas na forumu nasu monu muhamed pa eto i nju konsultuj
sorajica slusa, lezi pored mene na bracnom, na svojoj dekici, malo cucla cucu malo je izbacuje a ja kao pravi asistent za cucle je vracam jer se u suprotnom sefica moze naljutiti
veceras nas dvije same docekujemo novu godinu, mm radi citav dan tako da smo ja i moja nova najbolja drugarica same, kupili smo joj lampice sto inace idu na jelku, zakacili na storu i nek joj svjetluca, sinoc joj se svidjelo
evo zakunjala je al cuca i dalje radi u ustima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 31.12.2010 14:47:15
sunce27
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Kako ste danas drage moje?
je li praznicno raspolozenje?! Kod mene vala uobicajan dan... Evo kontam izaci negdje na kafu,pa se kanim cijelo jutro...
Veceras slavimo kod prijatelja..bice neko drustvance,nadam se da nece biti lose i da necu zaspati prije ponoci...A i ako zaspim-bas me briga
Ehe draga moja ja sam ti super, taman sve isplanirala za Novu ali mi sinoc kod mame komsiju opljackali, a jutros moga komsiju tako da iz kuce kako stvari stoje ne smijem maknuti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 31.12.2010 15:22:32
Ivona
Rose, nisam znala da na forumu vec imamo Soraju Prelijepo ime!Ja sam ga cula u porodilistu kada sam rodila svoju Selenu (mjesecina ) i rekla sam tada da ako nekada budem imala jos jednu kcerku,tako ce se zvati.Davno sam to pisala na RR
Rimljanka,nazalost,istina je da se kod nas imena tako dijele i slozila bih se s tobom da je bitnije da ono ima lijepo znacenje,ali eto mnogi ne misle tako i neka misle sta hoce... Ja ne volim kratka imena,jer mi nekako nisu zvucna....,a kada sam bila tinejdzerka i razmisljala o sebi kao o mami ,djeca su mi se zvala Mia,Rea,Tea i td.
Decku cemo dati ime Sergej.Istrazivala sam malo i nasla da znaci "sluga" sto mi se bas i ne svidja, ali muz i ja smo zajedno skoro 11,5 godina i cim smo se upoznali i postali "ozbiljni" ,mastali smo da cemo sinu dati to ime ,zato mi je "sveto" i ne bih ga mijenjala...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 31.12.2010 15:47:33
rose
ja nisam htjela ta kratka imena jer su bas cesta...mada su mi u obzir dosla mona, iman i iris...ipak je soraja pobjedila...ema, ena, hana, sara su bas cesta...inace sam procitala da i ema znaci robinja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 31.12.2010 17:20:28
lejla80
IZVORNA PORUKA: canim
IZVORNA PORUKA: lejla80
Lejla80 ja sam narucena na ginekoloski 1.1 tako da vjerujem da i sa CTG-om rade, slobodno otidji.
I ja sam naručena na CTG prvog...nego tek kad sam došla kući skontah da je praznik pa rekoh možda je doktor zaboravio. Doduše spomenuo je da on ne radi taj dan a ja opet nisam skontala da je zbog praznika...nisam baš najbolje pameti kako sam trudna a i dr me malo prepao kad je rekao da je beba malo krupnija...pa vjerovatno ću imati epiziotomiju i sl.stvari ....uh... Nego Canim kod kojeg si doktora naručena taj dan jer nije isključeno da i mene pregledaju s obzirom da mi je termin??
Ma kod mene ti je uvijek neki drugi doktor zadnji put bila kod dr.Muhameda i on me narucio za ginekoloski s tim da je rekao da dodjem pa ce me neko pregledati tako da ne znam ko ce biti od doktora. Kod koga si ti narucena ?
[/quot
Ja ti jedino znam da sutra moram raditi CTG jer mi je termin a ko radi od doktora pojma ti nemam stvarno.. zato sam mislila da ti možda ne znaš. Valjda će biti neko nježan, iskreno se nadam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 31.12.2010 17:25:12
lejla80
Zene nadam se da ste spremne ya dernek večeras??? Želim vam svima da se lijepo provedete i uživate.... Ja lično uopšte nemam osjećaj da je večeras NG, niti želje da nešto slavim...al biće meni NG uskoro aBd kad dođe moja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 1.1.2011 9:26:39
Cickolini
Drage moje trudnjace, evo izgleda ja se prva javljam u novoj godini hehe Kao prvo zelim vam pozeljeti sretnu i uspjesnu Novu 2011. godinu i da mi zajedno sa svojim bebicama i muzicima budete zdrave, sretne i okruzene ljubavlju .
Kao sto mozete primjetiti pustili su me iz zatvora (bolnice) zvanicno i ne moram se vraati osim na preglede svako drugi dan. Radila sam ultrazvuk i bebica je napredovala za 200 gr., trebala je od 400-500 gr., ali svejedno su odlucili da cekam termin osim ako se u medjuvremenu nesto ne desi. Ja sam vam presretna sto sam napokon dosla kucici i sto sam novu godinu docekala sa svojim muzicem i nasom bebicom (u stomaku).
Mi nismo nigdje posebno isli. Bili smo kucici. Moj muzic okitio i poklone stavio pod jelku, tako da smo se u novoj godini zabavljali otvaranjem istih. Bilo je prelijepo.
Kasnije cu da iscitam ima li sta novo i sta se sve desavalo kod vas. Da znate da ste mi puno nedostajale.
Ljuuuubim vas i hvala vam na podrsci !!!!
< Poruku je uredio Cickolini -- 1.1.2011 9:28:31 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 1.1.2011 20:36:28
Mama2b
Drage moje trudnjace,
vise ne pripadam vasem klubu Ja sam se porodila u ponedjeljak, 27.12. , dobili smo predivnog sina, 3900g tezak, 55 cm dug
Nisam vam stigla ranije javiti, izasli smo u srijedu, sve je bilo super, skolski...Otisla na pregled i Masic kad me je pregledavao, covjek se sokirao, pita pa gdje su ti bolovi- ti si otvorena 5 prstiju:) nek ti neko donese stvari , a ti ides na porodjajno. Imala sam divnu srecu da je on bio dezuran, tako da sam oko 12.30 primljena, a porodila se u 19.35. Prirodno sam se otvarala, a jake kontrakcije na 3min su pocele oko 16.00. Disanje mi je uzasno pomoglo i svima SAVJETUJEM da nauce tehniku disanja.
Sto se tice ginekoloskog-klasican pregled koji malo vise boli, ne znam jel zato sto sam bila toliko otvorena i u grcu, ali manje boli ako mozete skroz opustiti misice, sve u svemu nije strasno, bitno je da se psihicki pripremite.
Pisat cu vam jos, trenutno se uhodavamo sa bebacem, pa nemam bas puno vremena.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 1.1.2011 21:14:25
canim
Samo da vas na brzinu pozdravim.
Danas sam bila na pregledu CTG, UZV i ginekoloski pregled, uglavnom nista se ne desava, beba je tu gdje jeste, nema naznaka da ce uskoro porod, sutra ako Bog da opet CTG.
Mama2b Cestitam
Sve najljepse tebi i tvojoj bebici
Cickolini dobro dosla nazad u klub drago mi je da je bebica bar malo napredovala, jos malo pa je i tebi termin ako Bog da jos ce bebica dobiti na kilazi do poroda.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 1.1.2011 22:12:11
lejla80
Ženice sretna vam nova godina....da je provedete u miru,zdravlju i sreći sa svojim najmilijim
Drage moje trudnjace,
vise ne pripadam vasem klubuuser posted image user posted image user posted image Ja sam se porodila u ponedjeljak, 27.12. , dobili smo predivnog sina, 3900g tezak, 55 cm duguser posted image user posted image user posted image
Baš sam razmišljala o tebi mama2b i pretpostavljala sam da si se porodila dok te nema na forumu...Čestitam ti i želim sve najbolje ...očekujemo uskoro i tvoju pričicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 1.1.2011 22:16:09
lejla80
Vidi mene...ja napisah dvije poruke a maloprije nisam mogla ni jednu...nejse nije na odmet.... Ah da Cickolini drago mi je da i kod tebe ima lijepih vijesti i da će tako ostati do kraja trudnoće
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.1.2011 10:04:43
Medi_87
Pozzz drage moje, kako ste ovog hladnog jutra ja sam se jutros bas zabrinula ( da ne pisem ponovo ima na temi curenje plodne vode ) ali nadam se ad nije nista ozbiljno, moram otici dr akos e ponovi Uglavnom moja prijateljica Sanja se porodila i rodila malenu bebaru za Novu godinu, puno zdravlaj i sreće u zivotu mu zelim, bas je meden bebac mogli ste ih vidjeti na tv odoh sta god jesti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.1.2011 10:23:24
Rimljankaa
Jutro trudnjace moje....
Sretna vam Nova godina!!!! Da imamo sto lakse porde i da rodimo zive i zdrave bebe....
Nama je bilo bas lijepo za Novu godinu...
Sad odmaramo,i danas kontamo negdje u setnju,ako ja budem imala sta obuti.. Nogice su mi kao pufnice... :)
Mama2b cestitam!!! Sve najljepse ti zelim i bebici maloj zdrav,dug i lijep zivot...
Cickolini,kako bi na ginekoloskom? Je li strasno? ja idem aBd u utorak?
Medi,kakav je problem s plodnom vodom???
Ljubim vas sve,cujemo se... :)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.1.2011 11:20:51
Cickolini
Trudnjace moje ... dobar jutar!!! Ja se evo spremam malo u grad s muzicem .... pozeljela sam da vidim ljude hahaha
Rimljankaa ginekoloski je bio OK, nije uopste bolno, ali jeste neugodno sto je normalno. Ja sam bila u grcu jer se sve bojim da mi sta ne zezne haha kao ja bi bolje hahaha Samo se probaj opustiti i bit ce ti puno lakse.
Medi napisi nam za polodnu vodu ... znas da sam i ja imala problema pa mozda ti mogu pomoci jer sam se nacitala o tome :)
Mama2b pridruzujem se cestitkama i sve najljepse tebi i bebaci :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.1.2011 11:24:08
m.i.n.a.
Jutric...
Sretna Nova godina...bas nam je lijepo otpocela sa vijestima... Mama2b cestitamo i sve najljepse zelim tebi i tvojoj bebaci,mazite se i volite se.. Cickolini dobro dosla kuci..uzivaj i slusaj savjete doktora... Medi..e misa mu sta bi sa curenjem,ako si zabrinuta pravac doktor,da se ne sekiras i ne brines..a vjerujem da si se zabrinula...mada vidjela si da ima raznih perioda u trudnoci pa sve dobro zavrsi pa ce tako i ovaj tvoj strah..javljaj nam se..jos ovih pedesetak dana i gotovo pa ce nam faliti.. Rimljanko..vrti li se beba..kod mene od nove godine jaaakoo...i ceeesto..skroz se stomak izoblici.. Ja sam u petak isla na prvi ctg,tri sestre ili doktoricu su se izmjenjale da bi nasle polozaj u kome se dobro cuje jer su zelkjele da i mm cuje,kaze kad se vec potrudio pa dopratio mamu nek uziva..ali bebac se vrti..ma nije 10 sekundi na jednom mjestu..:))posebno je bila fina jedna od njih ali ne znam kako se zove,ljubazna,pricljiva,mazi stomak da se smiri,prica..nije naravno nista pomoglo ali ona je za 10..a obzirom da nevodim trudnocu u Skerlicevoj bas sam se iznenadila ljubaznoscu..ili je to sto je bio 31.:) Poslije odem u Kumrovec na ocitanje ctg,i dr.mi da uputnice da uradim ctg i uz na jezeru i povadim jos neke nalaze..pa da to opet donesem njima..malo me cudi sto mi nije dao odmah tu veliku uputnicu al trazicu im vala u utorak..uglavnom,bebi je dobro,ja dobro,prehlada prolazi..mm me pazi..ali je zabrinut..on je isprepadan vise nego ja koja ce se poroditi,nekad mi dodje da mu kazem da popusti vise,na svakom koraku daje savjete ko da je dr.mr.sc.ginekologije i akuserstva ali znam da mu nije lahko pa sutim..sad zove sveki,on jutros otisao na kafu da ih vidi,kaze sveki zali se mm sto ne dolaze,pa jesul sto ljuti,pa znajul oni da sam ja trudna a sama..hihihi...moracu sa njim ozbiljno porazgovarat kad se vrati,inace on nece prezivjet januar ako ovako nastavi:))juce su mi bile seke,bas nam bilo lijepo.. Svima veliki pozz..pazite se, ili jos bolje nek vas paze..mazite stomacice..a ove nase mamice svoje bebice...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.1.2011 11:45:31
m.i.n.a.
Jos da priupitam i ovdje..ima li neko ko sutra ide na Jezore na pregled ili sl...ja sam mislila sutra na ctg i uz ali nisam sigurna ko je dezurni..i jos nesto,obzirom da imam te male uputnice i trebam te rezultate odnijeti u Kumrovec poslije na ocitanje,jel to znaci da sutra koji me doktor potrefi da cu odsad kod njega ici na preglede ili se ne racuna dok ne dobijem veliku uputnicu..:))sad sam malo citala i vecina fale dr.Sanjina pa ne bih imala sta protiv da me potrefi da kod njega vodim trudnocu i ganjala bih da odem kad je on al obzirom da je sutra pretpostavljam dezura nisam sigurna.. I jos nesto..znam da smo pisale o ovome al eto..ima li neka od nasih mamica da nam jasno napise sta se nosi u bolnicu..da nenosim torbu ako pola moram vratiti a opet da nesto vazno ne zaboravim jer ne znam ko ce mi donijeti ako zatreba dok seka ne dodje..znaci,trebamo li odmah nositi pelene ili ima gore,za sebe sta nosimo,koliko ste nosile paketa ulozaka,peskira..ja sam npr.pripremila i toalet papir,i ubrise i maramice i obicne i vlazne..i sad sa sve to ponosem mislim da bi bilo previse:))
< Poruku je uredio m.i.n.a. -- 2.1.2011 11:49:39 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.1.2011 11:58:10
Medi_87
E mila ma jutros mi je na krpi koju inače nosim rdai iscjedka jer izbjegavam uloške makar kad sam kuci, pojavio se iscjedak hajd na to sam vise navikla, ali je krpa bas bila mokrija vide se ostaci vlažnosti znači isto ako da je voda, ne cuje se uopće samo sto je mokro, promijenila sam jos jednu na njoj ima manje ali jos ima, e sad ne znam je li to curi plodna voda ili sta i je i to zapravo urdu, Mino je li ti sad ides na uzv na Jezro ili si i dalje u Kumrovcu, kad ces na vjezbe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.1.2011 12:22:11
mamin cvjetić
Pozdrav mojim bebelim kako ste mi sve redom ja da vam se javim malo nisam odavno sram da me bude ali bogami vas nisam zaboravila samo se sada nema baš puno vremena. SRETNA VAM NOVA GODINA DA MI BUDETE SVE ZDRAVE LIJEPE I NASMIJANE I DA SE LIJEPO I LAHKO PORODITE. Šaljem puno poljubaca za sve slatke pupare a bome i mame od mog Eldina Eminice i mene a sada odoh malo da čitam šta se kod vas dešava ćao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.1.2011 12:29:23
mamin cvjetić
Rime draga kako si mi ti jesi li prestala sa kupovinom ili još uvjek ne možeš odoliti .Što se tiče kjniga sa imenima nemoj gledati u tim novim kjnigama nego traži malu zelenu ili plavu knjigicu tu imaš lijepih imena ja sam u tim knjigama gledala obično te knjige imaš kod hodža pa ako imaš kakvog hodžu u blizini upitaj da ti da pozdravčić i ljubacza puparu