Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 9:19:11
mamin cvjetić
Esmin i bebeina mam i gagach čaj od nevena je pravo dobar i ukusan pa hajte na po jednu ja ga pravim od domaćeg nevenaa jako je dobar za one baje što nas tako često napadaju u a bome je dobar i za upale.Moja mama ga nabere u svom cvijetnjaku svake godine pa ako imate gdje cvijetnjak slobodno posadite.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 9:34:00
gagach
IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić
Esmin i bebeina mam i gagach čaj od nevena je pravo dobar i ukusan pa hajte na po jednu ja ga pravim od domaćeg nevenaa jako je dobar za one baje što nas tako često napadaju u a bome je dobar i za upale.Moja mama ga nabere u svom cvijetnjaku svake godine pa ako imate gdje cvijetnjak slobodno posadite.
a jesi sigurna da se smije u trudnoci s obzirom da stalno nesto brane od tih cajeva....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 9:34:04
esmina i bebina mam
mamin cvjetic Imam draga nevena na izvoz on se kosi sam od sebe moja mama ga posadila na vikendici cist fin,na planinskom zraku odgojen e nek si mi rekla znam da je dobar u obliku melema i moja mama kad je ujede komarac natrlja ubod sa listom svjezeg nevana i odmah je prode medi87 sretno draga da vidis svog bebaca. gagach nam se juce folirala sa UZ neka je bas
taurus,rose,voljena,rimljanka,almaa,aldi87,sunce27,............ i ostale forumasice odoh se obuci pa malo u prodavnicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 9:34:21
m.i.n.a.
Jutro.. ima li tog nevena i za mene,kamilica i brusnica ce mi na nos pocet.. Gagach jupiiiiiiiiiiii za tebe i tvoju bebacu,drago mi je da je sve ok..sad je sreca ko kuca.. sto ti je reci trudnoca i majcinstvo,odmah se dobije snage i volje sve piti da buemo zdrave i lezat koliko god treba... Medi..odkad te nisam cula..danas je tvoj red da uzivas..javi nam se jer odmah i mi dobijemo poleta.. Godi li vam vijeme,meni godi..uspjesno se borim protiv prehlade,mogu se fino naspavat a glava rijetk boli.. Laro,Sunce,Rimljanka,voljena,ivana...ma SVE DOSLOVNO veliki pozz...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 9:39:02
rose
IZVORNA PORUKA: taurus
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: aldi87
IZVORNA PORUKA: taurus
je li neko kupovao ogradicu za krevetić ja danas gledala na pijaci na otoci ali mi nije nešto lijepa i košta 70 km
draga to je preskupo,ja sam uzimala na grbavici kod shopinga radnja se zove laku noc,preko puta salona namjestaja udobnost,tu ti dodje sve u kompletu i jastucic i jorgancic i posteljina i oogradica sve to za 50
ja uzela u turbo limacu set (ogradica, carsaf, navlaka za jorgan i navlaka za jastuk) na akciji oko 50 KM...odgovarajuci jastuk i jorgan nasla u radnji s tekstilom kod stefanela...a tamo imas i ogradica...+ imas ogradice i u sam shopu...mislim da su 20-30 km
cure hvala vam sad znam gdje tačno da idem i tražim ogradicu rose samo mi reci u kojem sam shop-u
ovaj u titovoj veliki....to je na spratu i sve je ista roba kao u fisu sto sam vidjela
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 9:54:45
mamin cvjetić
Pitala sam svoju Dr i reka je da se smije ali naravno u normalnim granicama po jedna šolja dnevno inače ga ni ja nebi smjel piti da se nisam raspitala tako da slobodno možeš po jednu šđolju dnevno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 9:56:15
rose
posto sam krenula s ovim testovima...zna li koja da li u nekoj privatnoj laboratoriji moze da se uradi seroloski nalaz (iz krvi) na hlamidiju? Na DIP-u ostali bez reagensa...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 10:04:33
gagach
posto sam krenula s ovim testovima...zna li koja da li u nekoj privatnoj laboratoriji moze da se uradi seroloski nalaz (iz krvi) na hlamidiju? Na DIP-u ostali bez reagensa...
ja mislim da to ne radi ni jedna privatna. Kad sam ja radila te nalaze isto sam se raspitivala. A to sto nemaju reagensa je sasvim normalna stvar...i ja sam se 100 puta vracala ... uzasni su...ali brzo ih nabave...zivkaj ih svaki dan...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 10:13:03
ivana st
Jutro ! Mamin cvjetić stavi jednu šalicu čaja i za mene! gagach drago mi je da je uzv super prošao ! Kod nas vrijeme sunčano, popodne bi se mogla prošetat malo uz more. Mene jučer satrala glava, pa mučnine, a danas sam ko nova .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 10:31:21
gagach
IZVORNA PORUKA: ivana st
Jutro ! Mamin cvjetić stavi jednu šalicu čaja i za mene! gagach drago mi je da je uzv super prošao ! Kod nas vrijeme sunčano, popodne bi se mogla prošetat malo uz more. Mene jučer satrala glava, pa mučnine, a danas sam ko nova .
moreee mooreee joj sto bi mi godila setnjica i vikend na moru ali mi je doktorica zabranila da putujem i da se truckam ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 10:52:37
rose
IZVORNA PORUKA: gagach
ja mislim da to ne radi ni jedna privatna. Kad sam ja radila te nalaze isto sam se raspitivala. A to sto nemaju reagensa je sasvim normalna stvar...i ja sam se 100 puta vracala ... uzasni su...ali brzo ih nabave...zivkaj ih svaki dan...
evo ja upravo dala krv u laboratoriji u branilaca grada (ispostava one u luzanima)...kod njih je 76 KM rezultati za 7-10 dana a kontakt nasla na
da ti pravo kazem nemam ih kad ni zivkat ni obigravat, mora se i plata zaraditi ...moja je sreca da imam i vanbredu pa cu eventualno na kraju i refundirati ove troskove
< Poruku je uredio rose -- 6.10.2010 10:53:51 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 10:56:43
gagach
evo ja upravo dala krv u laboratoriji u branilaca grada (ispostava one u luzanima)...kod njih je 76 KM rezultati za 7-10 dana a kontakt nasla na
da ti pravo kazem nemam ih kad ni zivkat ni obigravat, mora se i plata zaraditi ...moja je sreca da imam i vanbredu pa cu eventualno na kraju i refundirati ove troskove
hajd super...ja znam da sam nakon spontanog vadila nalaz za hlamidiju i sad tamo u cekaonici jedno 200 ljudi a ona sestra se dere HAAAAAJMO KO JE ZA HLAMIDIJU...ubio me stid...oni ljudi gledaju u mene hahhaa ustvari vise su gledali u mm-a
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 11:09:09
rose
hajd super...ja znam da sam nakon spontanog vadila nalaz za hlamidiju i sad tamo u cekaonici jedno 200 ljudi a ona sestra se dere HAAAAAJMO KO JE ZA HLAMIDIJU...ubio me stid...oni ljudi gledaju u mene hahhaa ustvari vise su gledali u mm-a
hehe...ma ja dosla ovdje u Branilaca grada, samo jedna trudnica prije mene bila a ja zvala na 15-ak min ranije da vidim rade li to i rekli mi da pozurim i dodjem u narednih posla sata kako bi mi rezultati bili ranije...ima neko pravilo do srijede i nakon srijede...ja ovo radim radi eventualnog poroda u vodi...dala krv za hepatitise i hiv a nisu imali za hlamidiju pa mi sad bocnuse i drugu ruku...ma samo da budu dobri nalazi, nek bockaju do sutra ja nakon svog spontanog ili blighteda nisam nista od nalaza radila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 11:20:09
balasgirl
Pozz svima. Imam jedno pitanje. Naime, u 35-toj sam sedmici trudnoće i zadnjih nekoliko dana osjećam veliki pritisak u donjem dijelu trbuha, a kretanje mi je skroz otežano. Treba mi vremena i vremana da ustanem, a tada me kosti, leđa i prepone rasturaju od bola. Ima li neka sa sličnim problemom?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.10.2010 11:24:25
Lara83
Ne javim se jedan dan, kad imam sta vidjeti. Vec 6 stranica ste uspjele popuniti Ja idem u petak da ponovo vadim nalaze pa cu sljedece sedmice opet malo do prestrasnog GAK-a , ali ovaj put sam sve precizirala i necu cekati (iskreno se nadam). U ovoj nasoj drzavi ne mozes nista regularnim putem, nazalost. Sunce jesi li se uspjela naspavati? Ja sam i sinoc u 22.30 vec bila u krevetu, od umora nisam vise mogla da gledam na oci. nadam se da je sve ok... Rimljanka jesi li pocela nositi urinokulturu? Stvarno ne znam do kad se moze nositi. Jesi li pocela koristiti toteme? brzo ce se zeljezo poboljsati. Sto se kila tice, kazu da od 7 mj. kile i plodna voda se pocinju naglo povecavati, tako da se nemoj brinuti oko toga. Pitala sam za kolica, ova prijateljica ih je kupila u Merkuru na Otoci ali kaze morala je naruciti jer nisu imali boju koju je ona htjela. Mina nasmijala si me sa seve sta god da je, neka je samo zivo i zdravo. Divim ti se kako si izdrzala do sada a da ne znas spol i ja sam cula da ne valja piti curekotovo ulje, pa bolje nemoj... Gagach bas mi je drago za UZ uzivaj sada! ja sam u subotu skoro 20 min gledala svog bebacha i opet mi je malo...kao sto kazes 24h bih ga posmatrala kako se vrti da mogu . ja sam pila utrogestan do 12. sedmice tj 13. i nisam vise... Ivana proci ce mucnine, samo ti odmaraj...a sto se tice najavljivane kafice pikajte i mene, i ja sam stalno dole Sabina kako je prosao pregled? Trebalo bi danas da ides? Javi nam svakako nadam se da je sve uredu. Sarah problem sa neredovnom stolicom ja za sada rjesavam sljivama, jesi li probala? Pojedem skoro pola kg sljiva i mission completed meni donat Mg jedan dan pomogne a naredna 2 ne, tako da sam morala traziti drugo rjesenje. Mamin cvijetic kako si nam ti danas? Medi drago mi je da si ozdravila i za 2 kg (mada se uopste ne vide) javi kako je proslo na uz! Naidice i ja sam pocela da osjecam svog bebacha, ne tako cesto ali sad bas mogu razlikovati. Duse nase, samo neka se javljaju Rose ova ogradica izgleda prekrasno, mogu misliti kad se stavi kako lijepo izgleda uslikaj nam!
Veliki pozdrav i Aldi, ajnur, ladyblue, taurus, mrkva, voljena, esmina i bebina mama, nana, almaa...kao i svim ostalim dragim