Rimljankaa -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-decembar) (30.12.2010 15:24:41)
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ema_28 rose imam jedno pitanjce za tebe [sm=smiley1.gif] . Znam da si ti prenijela trudnocu nekoliko dana i da ti je trudnocu vodila Dr Amra pa Dr Masic, potpuno isto kao i meni a evo i meni je termin bio u ponedjeljak. Interesuje me koliko si dana prenijela, kad te Masic prvi put ginekoloski pregledao i da li si na kraju docekala prirodni porod ili su ga potakli? Hvala ti unaprijed na odgovoru, ubi me neizvjesnost vise. mene je masic pregledao ginekoloski na termin, nisu mi nista provocirali, 6 dana prenjela, pukao mi vodenjak i porodila se prirodno 11 sati kasnije Ja sam na vjezbama pitala sestru i o tom ginekoloskom pregledu. Meni je zakazan nekih 13 dana prije termina i cula sma da moze da izazove porod. Moju prijateljicu je doktor ujutru pregledao ginekoloski,navecer se pordila.E sad da li je do pregleda ili je tako trebalo da bude,ne znam! Sestra kaze,da je dobro da se svaka zena pregleda ginekoloski prije poroda..I da treba taj pregled da se uradi. Po njoj to ne moze izazvati porod.Moze malo rasiriti grlic i to je sve. Isto kaze i za klistiranje,da je pozeljno uraditi. I da netrebamo se odupirati od toga. da nije bolno,ali jeste neugodno. Ona kaze da se to neradi iz razloga da se zezna ne bi ukakila pi porodu,jer i to ako se desi nije nista strasno inormalno je,nego da se radi,da bi se debelo crijevo oslobodilo,bilo prazno i anusni otvor,tako da bi vaginalni otvor dobio vise prostora i da lakse beba moze da izadje. Za rec-rec,kaze da je prije praksa bila da se sve prvorotke recnu,a sad da nije tako. I kaze da je u svakom slucaju puno bolje da vam doktor izvrsi epiziotomiju,na strucan nacin nego da sami puknete... Jos kaze da se rec-rec ne sojeti,jer to obicno urade kad bude kontrakcija,pa se tad taj bol ne osjeti..a sivanje svakako da boli.... Eto jos malo informacija s vjezbi..nadam se da nedavim...
|
|
|
|