mery s. -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-decembar) (19.12.2010 19:47:54)
|
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa Ma to je onaj peskiris ili lezaljka za kupanje ne znam tacno kako se zove. Ima okolo metalnu konstrukciju i na njoj je peskiric koji se moze skidati i prati. To se stavi u banjicu,i onda na to stavis bebicu i kupas je. Cim se osusi peskiric,jer sma ga skinula i oprala,slikat cu pa pokazati. Mi nismo kupovali onu posebnu kadicu za kupanje,nego obicnu banjicu. Vjestice,i ja se informisem o dojenju. I najvise bi voljela i najsretnija bi bila da dojim. Potrudicu se..ALi se moram i ovako obezbjediti. Mislila sam da flasicu nikako ne kupujem,pa sam se predomislila. Bolje da je imam,a ako nista moze kasnije sluziti za sok. Zato sma u dilemi koju da kupim?! Da li Avent,jer Avent je ipak brend i sumnjam da su im flasice lose,ili da uzmem Chicco,jer vjerujem da su i njihove dobre. Ne znam samo zasto su sad skor svugdje plasticne flasice? Ovdje sma citala da se obicno kupuju staklene... Ova Chiccova flasica lijepo izgleda,nakrivljena je,bas djete kad pije iz nje imitira dojenje,i ima to regulisano za zrak,da smanjuje grcice. Bar meni kao laiku tako izgleda,sto neznaci da sam i upravu. Rose,to prvi put cujem da fen ili usisivac umiruje bebu???? Fino je i to znati,ali stvarno do sada nisam cula?! A nisam cula ni za ta "preskakanja u razvoju"?! Canim,i ja sam gledala to za kupanje i mislila kupiti. Predomislila sma se u zadnji tren. Jer me nesto bilo strah (mada mozda djelujem da previse panicarim)kad zakacim to za banjicu da ce beba "visiti" i kontam ako se otkine,a beba ziva okrece se,pukne to i padne djete u banjicu. Zato sma odustala. Mozda su to samo moje glupe vizije. Lejla,ovo bijelo za kupanje imas kupiti u Interexu i kosta 20KM. e,draga,ja ti imam Nuk staklenu flasicu,i na njoj pise anti colic air sistem,sto sam tek sad vidjela[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image],a uzela sam je po preporuci iskusne prijateljice,a staklene su ti uvijek bolje iz razloga sto ti plasticne s vremenom poprime miris.Kosta 15ak Km,i ja sam pravo zadovoljna,imam samo nju,a bebu hranim samo aptamilom, svakako ti treba jedna,i ako budes dojila,trebace ti za caj,ili kasnije za sokice.
|
|
|
|