Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 3.12.2010 9:00:00
vila.vilica
jutro lijepe moje :)
rose ja procitah beba mi je neUhranjena cickolini ma ne znam..mm je navijao od starta za curicu kao i ja! tako da...vidjecemo valjda danas! hvala ti joj i tih holandeza majko moja, oni ne bi iz kuce izlazili da vide nas snijeg mino ja citam kako vi imate problema sa spavanjem...a ja spavam ko vel''''''''ka...jedino se probudim prepunog mjehura minimalno 3x u toku noci, odgegam se do wc-a i nazad... ma ko top...jest da me zaboli ta strana na koju sam okrenuta, ali samo se obrnem i nastavim...
< Poruku je uredio vila.vilica -- 10.10.2010 15:56:02 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 3.12.2010 10:19:16
Cickolini
M.i.n.a. haha prijala mi je prije vise kad sam dolazila na godisnji, ali kako sam se preselila fali mi BIH puuuuno. Ali ocekujem da se to promjeni dok se malo naviknem. Nisam dobila poruku Vila.vilica e onda vam i ja navijam za curicu s nasim snijegom kontali bi da su na alpama haha sa skijama bi isli na posao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 3.12.2010 12:18:11
Medi_87
E konačno da sam se i ja naspavala sinoc sam u 22 zaspala, nikako se budila nisam do jutro u 6,30 Ovo vrjeme nije ni za šta abaš mi muzic slobodan pa mislili ici sta pogledati za bebicu ali menis e po ovom vremenu ne ide nigdje, mozda se i predomislim u toku dana Mino ja tek vidjela da su danas po danu , taman mi vise odgovara taj termin jer petkom nemam pred a i ne ide mi se po mraku vala Laro, Rime nadam se da ste dobro Pusica svim bembelim i pupama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 3.12.2010 14:13:35
m.i.n.a.
Eh evo mene opet... Medi bujrum kad god mozes,ja sam se odlucila za oaj termi jer m nepase po mraku.:))danas smo radili bebi masazu izmedju ostalog i samo se nadam da cu sve popamtit..a nije valjda da ti se neda izac,vjeruj da nie tako ni hladno..a ko zna mozda poslije setnje padne i jedan kolac.hihi...eto da te namamim... Vilo ni ja nisam do neki dan imala problema,ja cak i sad u wc ustane jednom,rijetko kad dva puta al zato me sve boli,ledja i guz...ukoci a ti kucaj u drvo nek tebi tako i ostane.. Iem stagod gricnut,rucak danas ne spremam vec idemo na krompirusu,od juce mi se jede..jedva cekam..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 3.12.2010 14:21:06
vila.vilica
Evo dosli sa UZ.
Potvrđeno da je Okrenula se naglavačke, kao pravo poslušno dijete sve po tickeru, samo joj kilaža nije po tickeru..ispada de je kod mene jedna mala poguzija Danas sa 28+1 ima 1400 grama, znaci da je vise od 700 grama dobila za mjesec dana Ako nastavi ovim tempom, ne želim ni da mislim kako će sve to izgledati u februaru aBd :) E ako je ona dobila toliko za mjesec mogu misliti sta ce sa mnom biti u utorak kad stanem na vagu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 3.12.2010 16:22:17
Lara83
drage moje trudnice :) evo uhvatila sam par minuta da vam se javim, pa da prvi put ove sedmice odem kuci na vrijeme. Inace radila sam do kasno a i majstori su nam u stanu tako da i to nadgledam :) na sve strane sam razvucena i hronicno umorna. pristup internetu trenutno nemam a s posla vam se ne stignem nikako javiti... uglavnom dobro sam, ledja bole (standardno), sljedece sedmice vadim nalaze pa na kontrolu da vidim bebacha. nazalost necu stici sad citati sve sto ste pisale proteklih dana, vjerujem da je bilo svega :)) ali nadam se da ste sve dobro i da bebice napreduju i lupkaju :) puno ste mi nedostajale, i jedva cekam da mi prodje ova frka pa da vam se opet redovno javljam :) sve vas ljubim i puno pozdravljam :*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 3.12.2010 20:31:26
gagach
Caooo zeniceeee!
Kako ste mi vi danas provele dan? Ja sam cijeli dan kao da prostite proljev....pospana i vucem se po kuci...glava mi puca...valjda nervi popustili pa sve boli.... Veceras idem malo da dernecim ... pa koliko izdrzim...
Vilo cestitam za curetka malog!!!! Ja se sada moram presaltati na plave stvarcice sve sam do saada gledala rozo hahhahaha...zamalo da bude djecak u rozom:) Mogu ti reci da mi je poprilican sok bio jer sam se vec pocela obracati bebi u zenskom rodu..hhahaha jaaadaaan hihihi
Taurus super sto se bebi okrenula kako treba!!!! I tebi se priblizilo...mogle ste nam poceti stavljati slike opreme sto ste kupileeee da malo parimo ociJ
Neda30 neka je bebica zdrava i dobro a sve se ostalo pregura. Ipak se nadam da nece morati doci do serklaze cisto da se ne bi ti brinula....u svakom slucaju sretno i javljaj nam se...
Sarah eto jesi vidjela draga moja pojavio se visuljak i to nam se rascerecio da dobro vidimo hahahha...slatkis! Cestitam za 6 mjesec jupiiiiiiii a vidis da trcim za tobom slomih se!!! Hahahhaa
Naidice bas komentarisem kako sve trudnica sto znamo nose djecake...eto da ne bude manjka...vazda se ove zene zaleJ
Rimljanka javi nam se nemoj da panicimo bezvezeJ
Sara gdje si nam ti? Kako ide sve? Jesi isla na kontrolu?
Mina joj svaki put se sokiram kada vidim koja si sedmica...kako je proletilo...de i ti fino nam uslikisi sve to sto si kupila da vidimo malkiceJ
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.12.2010 0:04:21
rose
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
Evo dosli sa UZ.
Potvrđeno da je Okrenula se naglavačke, kao pravo poslušno dijete sve po tickeru, samo joj kilaža nije po tickeru..ispada de je kod mene jedna mala poguzija Danas sa 28+1 ima 1400 grama, znaci da je vise od 700 grama dobila za mjesec dana Ako nastavi ovim tempom, ne želim ni da mislim kako će sve to izgledati u februaru aBd :) E ako je ona dobila toliko za mjesec mogu misliti sta ce sa mnom biti u utorak kad stanem na vagu
Pusaaa
znala sam ja da je curica cim ti slatko tamanis
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.12.2010 9:33:07
vila.vilica
rose :P
gagach hajde nek je sretno u prešaltavanju
ja sam se maloprije probudila nakon strašne noćne more. Naime kako se bliži dan penjanja na vagu, ja sam sanjala kako sam se udebljala 27 kila i nisam se mogla ustati iz kreveta i onda kad je doslo vrijeme da se fakat ustanem skontam da to ide tesko pa sam sad i na javi zabrinuta
juce me jedan grc tako brzo uhvatio u listu, cim sam progledala, da ni moja metoda, preuzeta od rose, ispruzanja noge sa stopalom na "L" nije imala nikakve sanse tako da danas osjecam posljedice tog napada i šepam, a povrh svega sad me sve jače boli lijeva prepona...pa je moje kretanje po kuci nalik na ono sa bačvom medju nogama!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.12.2010 9:48:53
m.i.n.a.
Jutric...naspavale zene i sta god LIJEPO sanjale.. Vilooo...ja msilila poslije onog lijepog uz ti ces najljepse sanjati...ako ce ti sta pomoci i ja sam bila a ponekad i danas jesam zabrinuta zbog kila ali suprotno od tebe,sve kontam beba ce biti bas mrsava i sitna..tako da uvijek je nesto,nedaj toliko da mislis o tome..jos se meni u zadnje vrijeme javljaju svakave misli zbog vene na nozi,jel se siri i dokle je tako da jedva cekam sljedecu sedmicu na kontrolu,malo cu poranit al nemogu vise cekat..sve kontam evo krenuli su malo bolovi u ledjima i tesko spavanje pa me strah na toj strani spavat i uvijek gledam koji je polozaj noge.. Laro nek si nam se javila da zamo da si dobro,samo umjereno i sve ce to proci..dok sve smjestis nazad,pocece kupovina za bebu...to je tek odmor.. mi cemo vjerovatno danas za ze al jos nista nisam sgurna pa nisam ni stvari spremila... svima veliki pozz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.12.2010 12:02:06
naidica
dobar dan drage moje,,kako ste mi???Ima li zime kod vas???? ovdje je bas hladno!!! bila sam jutros na uz i sve je masala ok,,bebac raste sve je kako treba,,po zadnjoj menstruciji sam 28+o a po uz 29+2!!!ja pitam kolko je tesko,,kaze nije sitan,,ovo je malo krupniji momcic!!!! i sretna sam skroz sto je sve ok..isao je i muz sa mnom,,i on je vidjeo facu i rukice!!! opet ne bih ja bili ja da me nesto ne muci imam sekret zuckast evo vec treci dan,,malo je povecan,,pa me je strah!!!je li imao ko slicno???? u svakom slucaju u pon idem da izvadim bris!!! pozdrav za sve cuvajte se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.12.2010 12:08:38
sunce27
Sta se radi kod vas drage moje trudnjace? Ja se evo jos izlezavam, bas mi je mrsko ustati, ovo vrijeme je uzasno. Jucer citav dan sam provela u hodanju, kasnije dok dodjem sebi opet namjeravam malo zbrisati do grada da razgledam stvarcice za bebicu i tako. Nas 2 smo ok, moja mala pisuljica se opasno vrti. Lijep pozdrav za sve vas i veliki poljubac...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.12.2010 13:00:14
Medi_87
Pozdravcic drage moje, akko ste mi danas, nadam se da je sve ok, da vas bebe mlate k'o i mene moja Ja i mm juce krenuli u razgledavanje za bebu i na kraju otisli gledati cilime au sto ima finih na Grbavici u sklopu stadiona prodavnica, odmah sam ih sinoc sanjala ima finih i za djecije sobice, bas su medeni Sinoc sam isla i kod rodjaka koji ima malog batu kojem je 2 godine, kako mi je fino bilo dijete samo hoce da se igra slatkis mali, samo mi je sve trpo u usta kaze jedi da beba ne bude gladna Danas moram ormar presloziti, ovo sto mi je malo da ostavim u neki paket, ako mogne samo u jedan stati i da ostavim 2 police za bebinu odjecu usput iako iammo jendu sobu za koju smo nekad mislili da bude dječija, mada je povelika hamn k'o i spavaća ja sam svoju bebu mislila s nama u spavaću ali nemaam bas puno slobodnog prostora pa me zanima koliko su dimenzije krevetica onih s ladicama pri dnu zna li iko Mino aBd od sljedece sedmice ti se pridruzujem na vjezbicama, pa moramo onda na kolač poslije Puno ljubaca za sve vas i bebare male
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.12.2010 17:54:22
vila.vilica
''veče drage moje
gagach...pa vidim ja vec dva vikenda mene glava ne boli, zabrinuh se gdje mi je glavobolja kad ono u sigurnim je rukama izvini sto se salim, ali ja se ubijam onom bosanskom kafom bas na silu samo da me ne zaboli glava a sto se sobe tice, da ti znas kolipacno je to ne bi mi vjerovala jos kad sam skontala da cu ja tu zivjeti neko vrijeme sa bebom i da mi treba krevet za mene, soba je dosla ko sibica tj. doci ce uskoro. U nasu spavacu ne moze jer nema mjesta prozor nam je od zida do zida i beba mi morala bas pod prozor plus sto su zidovi depresivni zahvaljujuci muzevom izboru boja i trece soba je okrenuta u istok sto znaci adio sunce vec prije podne.
mino...ma ne sekiraj se..mm je mrsavko, ja bila kostur zivi do 20-te i moja mama kaze za bebu...kako ce biti zgoljava, a ja vala bas i nisam sigurna u to ...je li to imas prosirenu venu koja se krece u pravcu u kojem ne bi smjela? Dobro se pazi i to drzi pod kontrolom, i nosi steznike ili nesto slicno naidice sto ti ne rece doktor koliko je teska beba, mozda se utjesim da moja nije jedina bembela Kod mene je na uz bilo 28+1, a po mjerama je bilo od 28+1 do 28+5, haman da je u granicama. Kaze mm ako ima veliku guzu znam na koga je
sunce a žalila si se da je mirna? maloprije pijem kafu i osjetim jace pokrete bebe i prvi put pogledah onako preko trenerke a da sam ugledala pravi mali talas naime, otkako se okrenula na glavu, jace je osjetim i meni je to tako šega vidjeti kako se ono gurka jadno smotano u stomaku
medi izvini ja nisam upratila je li kod tebe ili sto se krevetica tice, meni se cini da ti je standardna velicina 120_x_60, ako grijesim nek me neko ispravi. (bez obzira na ladicu).Nas je barem takav.
bukicg..welcome,...meni je termin pred kraj februara, ako mala zakasni 4 dana eto ga mart..a brzo ce to doci.. vidjeces
< Poruku je uredio vila.vilica -- 4.12.2010 17:56:21 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.12.2010 21:02:16
Maleno85
Vece drage moje!
Nisam stigla pisati juce, pa da vam se sada javim. Ja zeljno iscekujem ponedeljak i kontrolu da vidim sta ce nam dr reci. Ima vec par dana kako imam jake bolove u dnu ledja i stomaka i pojacan sekret. Nosim nisko, pa se samo nadam da se beba nije jos vise spustila. Na bolovanju sam vec mjesec dana, a izgleda da cu i dalje biti, jer se bas ne osjecam dobro , a ja nisam navikla na to, ja sam uvijek bila ta koja moze sve, hiperaktivna, pa me ovo bolovanje pravo deprimira, ali posto je to za bebosa, nista nije problem. Kad osjetim kako se mice, zaboravim na svo povracanje i bolove :-)
Kada ste vi saznale kojeg je pola beba? Ja sam trudna 17 nedelja, u ponedeljak ce biti 17+4 pa me bas zanima hoce li se vidjeti
Ljubim vas i pozdravljam, pa-pa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.12.2010 21:21:46
mala20
Hello drage trudnice kako ste vi danas? ja sam jucer bila na ultrazvuku pa bih htjela nesto podijeliti sa vama sto mi je preslatko a ne znam s kim bi drugim jer mislim da ljudi ne razumiju takvo nesto jer nisu trenutno trudni :) hehe ugl, nisam sigurna da li postoji neka tema o polozajima beba u stomacicu, ako ne super :) htjela bih vas pitati kakva su vasa iskustva? meni je jucer doktorica rekla da nije nikad vidjela tako nesto ugl, beba pliva u vodi, ali u jednom trenutku je prekrstila nogice i stavila rukicu ispod glavice kao da lezi i odmara meni je to tako bilo preslatko, a pogotovo jer mm stalno sjedi u toj pozi ugl, sva sam se raznjezila, nisam mogla vjerovati da promatram za koju da ne znam da je onoliko zumirano nikad ne bih rekla da ima 7 cm kakva su vasa iskustva, pogotovo na pocetku? Doktorica kaze da je jako ziva beba jer se jucer cijelo vrijeme vrtila, i kaze da je to super? da li ce to imati kasnije efekta na udaranje mame za par mjeseci? lijep pozdrav svima i vasim stomacicima kiss
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 4.12.2010 21:26:04
Anoniman
Kada ste vi saznale kojeg je pola beba? Ja sam trudna 17 nedelja, u ponedeljak ce biti 17+4 pa me bas zanima hoce li se vidjeti user posted image
ja sam znala sa 20sedmica .da nosim i pogodila je.... Za mirovanje nebrini nisi jedina ,,sve ce to proc mila sve se izdrzi za !!!!!!!! Naoruzaj se zivcima,tv.novinama,i rr.fb.i uzivaj brzo ce to sve proci:-)
Sigurno imas upale dok,ti je pojacan sekret dobices odg lekove nebrini izdrzi,sad ce ponedjeljak abd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 5.12.2010 0:28:57
vila.vilica
maleno85 ja sam saznala kad je bilo 16+5..rekao doktor da se moze vidjeti i vidio da je zensko ali kao nije bio bas najsigurniji...naredna 3 pregleda rekla isto ja ne znam sta znaci nositi nisko, iako mi je stomak sav u donjem dijelu i juce pitam doktoricu jel ja mozda nosim nisko s obzirom da u rijetkim trenucima nisam u toaletu..i ne rece mi vala nista pametno
mala20 preslatka poza nema sta za tako malenu bebu Moja je na tim prvim kontrolama bila toliko smjesna sa pokretima da sam se uvijek smijala i doktorica mi je govorila da je vrlo zivahna, ali evo sad sam u 290j sedmici, jos nijednom me nije udarila posteno..cak je vrlo njezna (NE UREKLO SE) ali slutim da sa ovim novim polozajem naglavacke i mojim pohvalama dolazi kraj, pravo se promangupisala, gurka stalno i buni se samo nek je ziva i zdrava pa nek lupa koliko hoce
< Poruku je uredio vila.vilica -- 5.12.2010 0:29:21 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 5.12.2010 8:35:19
rose
prati joj aktivnost...vrijeme i doba dana...kazu takva ce biti i kad se rodi...bas sinoc kazem muzu...sjecas se kad je lupala navece kad legnemo...e to ti je sto sada nece da spava...al dobra je...zaspala sinoc oko 11, pola 12...i tek se u 4 probudila...pa ona oko 5, pola 6 nastavila e vec pred jutro krenu cesca budjenja...valjda dobro odvali kad popije flasicu...a izmedju dok siki budi se svako malo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 5.12.2010 10:52:06
sarah
Dobro jutro trudnjace, sta se radi kod vas? Evo ja ispijam kaficu... Bila sam u petak na ultrazvuku, sve je uredu hvala Bogu, jos jednom je dr. potvrdio da je musko, tako da nije bilo iznenadjenja. Kaze dr. evo mu izmedju nogu konekcija za Internet Gagach, Laro, Rimljanko, idemo li na te vjezbice u utorak? Znam da je Vila rekla da ne moze jer ima pregled u Skerlicevoj u to vrijeme. Rose, sve hocu da te pitam zbog cega se ti nisi mogla poroditi ni u vodi, ni na stocicu pa si morala na stolu? Sve mi se cini da ovi nasi dr. bjeze od bilo kojeg drugog nacina poroda osim klasicnog. Puno pozdrava i za sve...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 5.12.2010 11:59:56
vila.vilica
jutroooo
rose prema ovom dosadasnjem bice aktivnija navece, dok ce vikendima pravo odmarati, ali imam osjecaj da sam dolaze promjene bioritma sarah e cestitam na pišonji nek ziv i zdrav aBd zao mi je zbog utorka, ali sta da radim
A ja sam shvatila da cu morati sebi nabaviti rukavice poput onih bebećih što ih štite od grebanja po licu,... jutros sam osvanula sa ogrebotinom na lijevom obrazu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 5.12.2010 12:16:16
rose
IZVORNA PORUKA: sarah
Rose, sve hocu da te pitam zbog cega se ti nisi mogla poroditi ni u vodi, ni na stocicu pa si morala na stolu? Sve mi se cini da ovi nasi dr. bjeze od bilo kojeg drugog nacina poroda osim klasicnog. Puno pozdrava i za sve...
vjerovatno to zadnje sto si napisala...ja ne vidim drugi razlog a nisu mi ga rekli...ili su bili preoptereceni to vece, elem trebalo je samo sacekati bolove i da se otvorim jos koji cm al ne bi tako...hajd ja sam sretna da je sve proslo ok i veca mi je trauma bio oporavak od epiziotomije...mislim da me porod nije bolio samo sam zeljela da se brzo zavrsi i da se beba ne pati i da ne upotrijebe vakuum ili forceps...sjecam se da mi doktor rece hajde napni se steta da sada radimo carski...iz nakon tri napona i navaljivanja na stomak izleti moja princeza