Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 9:10:51
taurus
jutro
baš smo se ulijenile
juče sam bila na UZ i se okrenula glavom prema dole sve do sada je bila okrenuta guzom, pa sam se bojala da ću morati na CR i da.. ubi me ne spavanje spavam u nekom polusjedećem položaju sa tri-četiri jastuka, sva se iskrivim, ali u ležeći položaj ne mogu jer mi odmah kompletan sadržaj želuca dođe u grlo inače me od kiseline želudac pravo boli, a probala sam sve i ništa ne pomaže, jer je beba visoko i stalno gura želudac ali nema veze sve se izdrži, samo da ona meni bude živa i zdrava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 9:44:17
m.i.n.a.
Jutro... Kako ste mi odjutros sve redom...jeste se naspavale,kako bebe slusaju...neko je pitao za vjezbe za trudnice,imaju u Skerlicevoj i na Otoci..na Otoci su ponedjeljkom ,srijedom (poslijeodne termin,mislim da je u pola pet)a petkom znam siguno od pola jedanaest do jedan,radi babica Natasa..pola sata su vjezbe lagane koje ne moras raditi ukoliko ne mozes a poslije su pedavanja,sve sto te zanima pitas..o porodu,trudnoci,bebi sad i kad s erodi...sve u svemu ja bih svakom preporucila.. ja sam sinoc bas bezz spavala,prvo me san kreno al mm dodje sa nekim svojim pitanjima i strahovima kako ce sve to proci i da mi po ko zna koji put kaze da disem (on misli da pravilno disanje je rjesenje svih bolova)pa onda a sta ka zaboli kako cu doci do bolnice,odmah je izvalio papir sa brojevima taksija,svih prijatelja i hitne..sve u svemu razbudio me..pa onda hajd se namjesti,pa vruce,pa u wc,i sinoc po prvi put da mi prahne evrokrem pa sam ustala da namazem sebi krisku..pa onda ope wc,ujutro ustala boli me i ledja i gu...eto tako prode vece..Malena je pitala za urinokulturu,ne zam koliko je kod tebe katastrofalno ali ja kad sam vadila urin isto je bilo kao puno bakterija i jos neke vrijednosti duplo od normale a urinokultura sterilna...i dok.kaze naravno to je u redu,sve je normalno..ali kao sto sam ti rekla sve smo imale poblema sa tim i izgleda da je stvarno normalno da urin nekad nije ok.. Neko je jos pitao za nizak secer..i ja sam ga imala jer jednostavno slatko nisam mogla pa sam za posljedicu imala nesvjestice,tako da sam uvijek imala uz sebe flasicu sa vodom i nesto za gricnut..kad gd bih sta slatko pojela odmah iza sam morala slano i to nesto lijepo jer mi je izazivalo glad al evo sad se sama vratila zelja za slatkim,jos mi ne prija cista cokolada npr.ali ja uzmem ili riznu,ili neki keksic... Gagach sjeti se sta si ti meni rekla,ne brini za kile,spasce..i hoce da zna..sta je bona 69..manje je od 96..hihihia i da je 96 pa stasjetis se kako te strah uzme kad neki nalaz nije ok i sjetis se kako tad sebi kazes samo da hoce biti dobro,sve ostalo pada u vodu..pa tako i jest..ja bih voljela se udebljat da bude ko sve trudnice jer meni je drago i sto sam imala mucnine i povracanje i sve ovo sto je bilo jer mi je to sve moja trudnoca i moja beba....hihihi..jesam to sve fino napisala...hihi Nego ako koja od ovih fiskih mamica ima vemena da nam napise sta je ponijela od stvari u bolnicu,koja je bla procedura...sve ovo sto se vec pisalo je razlicito a obzirom da se nasa Rose ili Balash nedavno porodile to su svjeza iskustva.. Laroooo...odmori draga malo,jel to moramo opet praviti kafu pa da te vidimo i cujemo... eto za sad toliko..pozz svima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 9:46:43
Cickolini
Juuuutrooo moje drage trudnjace, i mene muci spavanje ... ustajem cesto, a i ne mogu dugo da spavam na jednoj strani pa se citavu noc okrecem sa onim velikim jastukom za trudnice .... uglavnom noc mi prodje kao u ringu haha Bila sam jucer na ultrazvuku zbog plodne vode. Sad je AFI 7, a prosli put je bio 8. Sad ovom ginekologu je ovo uredu, a onom prosli put ni 8 nije bilo uredu. Vise ne znam kome da vjerujem. Radila sam nalaze urina i krvi pa cemo vidjeti kako ce proci ....
Jedan veliki zagrljaj za sve bembele
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 10:01:36
neda 30
Dobro jutro drage !
Evo i nas malo da vam se javimo , bile smo na UZ, doktor nam je rekao da bebica fino napreduje, debljamo se , a da nam je grlić problematičan, tako da ćemo slijedeći put na kontroli odlučiti da li će raditi serklaž , ali sve što se mora, mora se za svoju bebachu .
Admiraa draga sve čestitke tebi, a bebici dug i sretan život !!! Novim želim toplu dobrodošlicu, a za sve ostale drage veliki .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 11:07:02
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: Gemelli
Ja sam nedavno pitala, ali nisam primjetila neki odgovor vezano za vjezbe za trudnice bas me zanima, od kojeg mjeseca počinju, gdje se sve izvode, kako to izgleda i sl et pa hvala na odgovoru
Gemelli, vjezbe imas na nekoliko lokaliteta u Sarajevu, tj. u Skerlicevoj, Kumrovec na Otoci, Vojnicko polje i ne znam gdje jos. Ja idem gdje mi je u momentu blize. Na Otoci su ponedjeljkom i srijedom od pola 5 do pola 7 i petkom (neko je napisao tacan termin, nekad oko podne, ja ne idem petkom pa ne znam). U skerlicevoj imas utorkom i srijedom od pola 5 do pola 7, petkom ima u isto vrijeme kad na otoci.
Vjezbe izgledaju tako sto prvih pola sata +/- radis fakat fizicke vjezbe i one se preporucuju do 37 sedmice, poslije ne, osim nekih laganih za stopala i ruke. Preporucuje se krenuti na vjezbe sa 25 sedmica i ici redovno do kraja..ne zbog samih fizickih vjezbi vec zbog onog drugog dijela da tako kazem teoretsko-prakticnog dijela gdje trudnice pokrenu temu o kojoj se prica, npr. Dojenje, pripreme za porod, previjanje bla bla. Ja sam krenula u 20toj sedmici, ali zato idem jednom sedmicno I dovoljno je da mi se slegne do 40 aBd J Eto nadam se da ti je sad jasnije sve oko vjezbi Ostalim debeljucama pusa... Pitanje za rose...kakav je nalaz uzorka maticnih celija??? Admiraaaaa ČESTITAM TI I ŽELIM TI SVE NAJBOLJE KAO I BEBAČI!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 11:29:01
esmina i bebina mam
EEEEEEEEj moje debele gdje ste kako sam vas pozeljela (ja sam sad ipak malo mrsavija 13kg)
ja i moj Salko smo dosli kuci 29 og a rodio se 24 og. Rodila sam na CR 6 dana prije termina i super sam sve podnijela ali su me bolnicki kreveti dotukli pa me uhvatila isijalgija tako da i ovo stojeci tipkam.
Ljubim vas sve pa se aBd opet cujemo mada cu ja sad sigurno vise vremena provoditi na drugim temama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 11:46:18
Maleno85
Rose , oba puta sam na isti nacin uzela uzorak urina i uvijek to radim kuci. Ma necu da vise razmisljam, ako je urinokultura ok onda je ok :-))) Tako cu do ponedeljka, pa cu vidjeti sta dr ima da kaze na tu temu. M.i.n.o. ja sam se zalila i za nizak secer. Ja jos uvijek povracam, pa i ono sto pojedem, ne zadrzi se dugo, mada mogu da jedem slatko. Slatkisi mi se manje gade od slane hrane, npr przene, uuuuh, ne podnosim miris. Mada je sada sve podnosljivije, ne bljuckam bas svaki dan kao prije i vec malo bolje jedem.
Nocu ustajem i pustosim frizider :-))
Sve vas pozdravljam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 14:39:27
balasgirl
Rodila sam na CR 6 dana prije termina i super sam sve podnijela ali su me bolnicki kreveti dotukli pa me uhvatila isijalgija tako da i ovo stojeci tipkam.
Ne znam u kojoj si bolnici rodila, ali evo da obradujem one koje imaju namjeru da se porode u Općoj bolnici da su dobili nekoliko novih kreveta koji su niži od onih starih i imaju električno podešavanje naslona. Uglavnom, super su. Ja prvu noć spavala na onom visokom, pa ni naopako, sve me živo boljelo, ali poslije operacije me premjestili na taj novi, uhhhhh rahatluka onda.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 16:28:35
rose
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
IZVORNA PORUKA: Gemelli
Ja sam nedavno pitala, ali nisam primjetila neki odgovor vezano za vjezbe za trudnice bas me zanima, od kojeg mjeseca počinju, gdje se sve izvode, kako to izgleda i sl et pa hvala na odgovoru
Gemelli, vjezbe imas na nekoliko lokaliteta u Sarajevu, tj. u Skerlicevoj, Kumrovec na Otoci, Vojnicko polje i ne znam gdje jos. Ja idem gdje mi je u momentu blize. Na Otoci su ponedjeljkom i srijedom od pola 5 do pola 7 i petkom (neko je napisao tacan termin, nekad oko podne, ja ne idem petkom pa ne znam). U skerlicevoj imas utorkom i srijedom od pola 5 do pola 7, petkom ima u isto vrijeme kad na otoci.
Vjezbe izgledaju tako sto prvih pola sata +/- radis fakat fizicke vjezbe i one se preporucuju do 37 sedmice, poslije ne, osim nekih laganih za stopala i ruke. Preporucuje se krenuti na vjezbe sa 25 sedmica i ici redovno do kraja..ne zbog samih fizickih vjezbi vec zbog onog drugog dijela da tako kazem teoretsko-prakticnog dijela gdje trudnice pokrenu temu o kojoj se prica, npr. Dojenje, pripreme za porod, previjanje bla bla. Ja sam krenula u 20toj sedmici, ali zato idem jednom sedmicno I dovoljno je da mi se slegne do 40 aBd J Eto nadam se da ti je sad jasnije sve oko vjezbi Ostalim debeljucama pusa... Pitanje za rose...kakav je nalaz uzorka maticnih celija??? Admiraaaaa ČESTITAM TI I ŽELIM TI SVE NAJBOLJE KAO I BEBAČI!
100% vitalne cekam da mi prodje uplata...valjda ce uskoro, platila u subotu a banka jos nije proknjizila jer je veci iznos
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 18:20:12
taurus
rose ja slijedeće sedmice kontaktiram family plus u vezi pohrane matičnih stanica koliko dugo si čekala da ti dođe set za pohranjivanje, mislim od dana uplate i jesi li plaćala u eurima ili km
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 18:25:10
Medi_87
Helo drage moje, ima li kod vas umora, ja sad s faksa pa sam niakkva, sva sam se ukocila, sreca pa do utorka nemam nista Taurus i ja bas loše spavam, hamn nikako još sam sama u krevetu legnem na jendoj strani probudim se 100 puta i to svaki put na kraju druge strane k'o da sam tenk, e da mi je se fino naspavati ljubac svim bembelim, Minooooooo kojim danom ti ides na vjezbe je li na Otoku, mislila sam i ja konačnoooo krenuti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 20:40:47
gagach
Hello curiceee evo mene na brzinu da javim da sam bila na ultrazvuku i da je sve supeeer...posteljica vise nije nisko i bebica je napredna za svoje sedmice heheheh mislim se kako i nece kad mu tata ima 2 metra hahhahaa
Nego ipak nije curica...danas nam je potrdjeno da je jedan veliki djecak hehehehhe bas sam se iznenadilaaaaa...eto mamin kosarkas
< Poruku je uredio gagach -- 2.12.2010 20:41:41 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 20:59:55
sunce27
Vece drage moje, sta se radi kod vas? esmina i bebina mam neka si nam se javila, eh i moja seka se zalila na te vase cuvene krevete, nju jos ledja bole, ali bice to ok. Sta nam je to sa Larom i Rimljankom? taurus i ostale koje se borite sa losim snom znam kako vam je i jako mi je zao imala sam isti problem, ali sada je sve ok spavam kao mala beba. mamin cvjetic, kako slusa maleni deckic?
< Poruku je uredio sunce27 -- 2.12.2010 21:10:04 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 21:11:26
naidica
pozdrav drage moje,,kako ste mi????i ja abd u subotu idem na uz!!! gagach bas mi je drago sto je muskic izgleda bice ih vise nego curica kako je krenulo,,a na pocetku nigdje ni jednog hehehehe!!! samo nek su zivi i zdravi pa svejedno sta je!!!! ljubim vas sve i cuvajte se!!! lara i rimljanka bas nedostaju!!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 22:00:49
sarah
Hej trudne zene, kako ste? Ja sam evo bolje, jos me malo muci kasalj, posebno nocu, a inace sam dobro. Sutra idem na redovnu kontrolu. Gagach, pa cestitam, znaci u medjuvremenu narasla cuna Eto bice deckica aBd. Ja evo usla u 6. mjesec, sta ti cekas? Rimljanko, jesi li ti ozdravila? Vilo, jesi li stigla na one vjezbe u utorak u Skerlicevu? Ja idem aBd sljedece sedmice. Pozelila sam da se opet okupimo. Nedo, nadam se da neces morati raditi serklaz, ali i to ako treba samo da bude sve uredu, a bice aBd, no sikiriki. Evo pronasla sam nesto vezano za kurs za trudnice, pa ako ste zainteresovane prijavite se, besplatno je... http://www.nahla.ba/tekstovi2.aspx?tid=116 mada ja mislim da je to nesto poput onih nasih psiho fizickih priprema za trudnice. Veliki pozdrav za sve vas i cuvajte se...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 22:21:31
naidica
sunce to je najbitnije,,sasvim svejedno samo neka nam budu zivi i zdrvi!!! pa dobro sam ti ja masala,,bebac se mice redovno a meni drago i tako!!! osim sto me ledja rasturaju al bas,,pogotovo kad legnem,,al na to sam navikla!!! kako si ti i tvoja bebica????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 22:21:34
rose
IZVORNA PORUKA: taurus
rose ja slijedeće sedmice kontaktiram family plus u vezi pohrane matičnih stanica koliko dugo si čekala da ti dođe set_ za pohranjivanje, mislim od dana uplate i jesi li plaćala u eurima ili km
koristila svoju visa karticu koja je vezana za moj transakcijiski racun...doduse ova classic je s odgodjenim placanjem pa mi je kasnije skinut iznos u KM-ovim a uplatila preko interneta i pisala iznos u eurima...i poslala dokaz o uplati mailom i oni mi rekli da dodjem po set_...set_ se preuzima u njihovoj kancelariji u unitic-u
< Poruku je uredio rose -- 2.12.2010 22:22:26 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 2.12.2010 22:39:16
vila.vilica
rose drago mi je zbog ćelija ja sam isto naumila aBd..samo cu znati uskoro da li ću dizati kredit il će mi muž dati gotovinu na sunce, pošto znaš njegovo mišljenje o svemu tome gagach ostala sam pafff znas kako kazu najbitnije je da bebara ziva i zdrava ali ako si se iole navikla na činjenicu da nosis curicu mogu misliti kako si se iznenadila kad su ti rekla da je u pitanju deckic Ja cu sutra na UZ i mogu ti reci, iako mi je troje reklo da je NAJVJEROVATNIJE curica, da me malo prpa hvata sta ce sad biti kad sam vec pokrenula akciju opremanja mini sobe za curice (iako bi se i decko tu mogao provuc haha) ali javicu vam..usput je li se beba obrnula kako treba il se još misli sarah u utorak nisam stigla na vjezbe, a u srijedu zato jesam ali na Otoci..u utorak imam pregled kod doktorice u 16.45 u Skerlicevoj tako da vam necu biti prisutna na vjezbama ali svakako da bismo se trebale makar sresti u cekaoni ako nista fakat sta je sa Larom i rimljankom inace, ponijela sam kuci posla pa evo u pauzi vam se javljam,.. pusa svim trudnicama redom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 3.12.2010 9:00:00
rose
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
rose drago mi je zbog ćelija ja sam isto naumila aBd..samo cu znati uskoro da li ću dizati kredit il će mi muž dati gotovinu na sunce, pošto znaš njegovo mišljenje o svemu tome
neka ih pohranjenih, zlu ne trebalo
Cickolini
Juuutro moje drage trdunjace, ja sam nocas napokon fino spavala. U NL pao snijeg pa je vanredno stanje jer ljudi nisu "navikli" na snijeg veci 1 cm, pa su ih 2 cm iznenadila i svi voze 30 na sat izludjuju me Rose bas mi je drago za maticne celije, jer i mi planiramo da uplatimo iste. Nadam se da ce i kod nas sve biti ok.
Medi_87 i ja se pridruzujem nespavalicama, ne mogu nikako da se namjestim jer ni u jednom polazaju ne mogu dugo. Pa citavu nock o u ringu s jastucima Gegach bas mi je drago da bebica napreduje . Nek je ziva iz drava … kaze meni moj doktor da se on vise obraduje kad vidi da je djecak jer je djecaka malo hehe Sunce kako kod tebe … vrti li se bebica??? Sarah jos malo i trece tromjesece
Vila.vilica nekako mamice uvijek zelie malo vise curice, a tatice djecake ... mada nam je najbitnije da su bebice zive i zdrave. Ja ti navijam da bude onako kako ti zelis
Rose znaci bebac je vec poceo da postavlja svoja pravila hehe Nema spavanja kad mama hoce
< Poruku je uredio Cickolini -- 10.10.2010 14:33:43 >
m.i.n.a.
Jutric... Esmina i Salkina mamo bas nek si nam se javila,nadam se da ce ti bolovi brzo proci i da je bebac dobro...uzivaj..kako nam je Esma.. Gagach...sta da ti kazem..nek je zivo i zdravo a bolje i sad da su ti rekli nego kad sve okrecis u roze..hihi..vjerujem da si se iznenadila..ja otkako sam saznala da je muskic samo gledam imena i nijedno jos nisam nasla da pase..i drago i je da beba napreduje i da se posteljica podigla,to je najbitnije.. Medi...ja tek sad vidim pitanje..ja ti idem na Otoku petkom u pola jedanaest do jedan..ponedjeljkom i rijedom mi je vec noc pa mi nije ugodno tabanat..:))nadam se da se vidimo... Lara nam je u selidbi ali ne znam jel ide na posao..nadam se da je dobro.. Rimljanka je zadnji put pisala da je prehladjena,nije valjda da je drzi tliko... Cickolini meni se cini da ti ta Holandija nimalo ne prija:))) Ja sam danas opet ustala umorna od okretanja,ukocenosti...sad cu na vjezbe i to cu prosetat jer me i guz...boli od lezanja valjda...a bebac se rasteze koliko god moze al njemu je oprosteno..hihihi... pozz svima koliko nas ima..