mimh -> RE: Roditeljska nemarnost (24.9.2010 14:25:21)
|
i ja sam mislila da ću uspjeti da mu dokažem da je ne ne. ali je više meni dojadilo a on i dalje po svom, pa sam ga pustila da odovolji kod kuće, stalno mu bila za petama, sve što treba uradila bih dok spava. potrajalo je jedan period i prošlo, sad opet sve stvari mogu biti gdje ja smatram da trebaju ništa od njega ne skrivam, igra se sa svojim igračkama, gleda crtane i to je to. ali kad mi dođu tuđa djeca, prvo upozorim rodietelje, pa ako vidim da ne čine ništa vrisnem ja. moje dijete niko ne smije tući sem mene, a ne dozvoljavam ni njemu da ikoga tuče. sad s njim razgovara, jer mu mogu razgovorom objasniti da nešto nije dobro. mada je nedavno došla mi neka komšinica na babine, njena curica je treći razred škole, došla je i mala od jetrve, popeli su se kod mene na sprat, gdje je ujedno i dječija od mog sina da se igraju kad se začula lupa. curica treći razred je skakala po krevetu od spavaće i razbila ogledalo, odakle im uopće ideja da ulaze u sobu nemam pojma a još da skaču po krevetu, a njena mama ništa na to, plus što su se mogli isjeći ot tad sam rekla da ničija djeca neće otići iz dnevnog boravka i krila svojih mami, kod mene nema igranja neka sam babaroga ni moje se ne igra kad odemo nekom u posjetu sem kod jetrve i sveki i kraj. a komšinici više ne idem u posjetu.
|
|
|
|