|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ginekolozi?
4.9.2009 21:38:52   
M kao Mama
A, jel još uvijek na Vojničkom ultrazvuk zvani čežnja, bogati saraya kako su te pregledal(ovo pitanje stoji ukoliko još uvijek nisu nabavili UZ)

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 251
4.9.2009 21:49:55   
sarayka
To je bilo prije 3 godine. i tada nisu imali UZ naravnouser posted image ja sam na UZ isla na kosevo jer nisam mogla cekati na otoci...ali ja sam imala problema sa leukocitima i skoro stalno sam bila antibiotike pa zato kazem da me lokmička nije dojmila jednostavno vrlo šturo sve objasnjava, nikad mi nije pojasnjavala nalaze samo prepise nove tablete i ćao (da kazem da me ni vaginalno nije pregledala na samom početku trudnoće)..Kad sam presla kod ove druge Dr ova je bila jako ljuta jer se navodno na početku trudnoce uradi vaginalni pregled a kad sam ja presla kod nje za to je bilo kasnouser posted image
Helem to su moji utisci pa sad...sigurno neko ima drugacije misljenje i iskustvo!!

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 252
7.9.2009 10:59:03   
Anoniman
Ja se od aprila liječim kod dr.Godinjaka i nisam nešto extra zadovoljna s njim,nikad još nikakvu terapiju nisam dobila od njega,a non stop je zauzet i gužva mu je ogromna.
Od 14.8 sam krenula i kod dr. Đuderije,prvi put me sve živo ispitao ko je šta bolovao isl.,nije me mogao pregledati zbog menzesa,ali sam mu bila u petak 04.09 i pregledao me ultrazvukom i ginekološki i dao mi terapiju,znači drugi pregled i odma terapija.Za mene je on super dr. i svakoj bi ga ženi preporučila.

(odgovor članu sarayka)
  Neposredna veza do poruke: 253
22.10.2009 11:37:04   
Mamarica
Evo da se i ja javim na ovu temu.
Ja se kunem u dr. Ekrema Divanovica, da nije bilo tog divnog covjeka, ja sigurno ne bih zatrudnila, a ko zna i sta bi bilo sa mojom trudnocom, kad sam vec zatrudnila.
Covjek je veoma detaljan, pogotovo ako se radi o pracenju trudnoce, blag, njezan.
Ja sam imala endometriozu, takvu da mi je jedan jajnik bio zarotiran i zavucen ispod materice, a na drugom velika cista. Odem kod dr. Sabine Cengic, ona mi kaze da nemam jednog jajnika user posted image i da mi antibiotike da pijem. Da ne pricam kako je bila njezna, poslije UZV pregleda sam krvarila.
Nakon dr. Begovica (koji je bio ok), Mehmedbasica (ni tamo-ni vamo) odem kod dr. Divanovica i rijesim svoj problem, Od tada sam njegov pacijent (vec 9 godina) i svog dragog dr. ne bih mijenjala ni za koga drugog na svijetu. Nemam dovoljno hvale za njegovo ophodjenje, a strucnost na vrlo, vrlo visokom nivou. Iako je stariji covjek, jako puno prati sva desavanja, znao je da citavu noc cita neku novu knjigu o endiometriozi, ako zna da sam se ja sutra narucila, da bi mi mogao nesto novo kazati.
Trudnocu sam iznijela samo zahvaljujuci njemu, pored placente praevia, infekcija, kontrakcija, skracenja i otvaranja grlica. Svaki pregled pocinje mjerenjem tezine i pritiska, provjerava proteine u mokraci i sve upisuje u trudnicku knjizicu (i ostale podatke, velicinu grlica, obim stomaka, ma sve).
Znam samo da voli reci da nece da prima pacijentice koje ne slijede njegova uputstva, ne dolaze redovno na kontrole i "znaju" bolje od njega.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 254
22.10.2009 15:17:45   
majoni
Kako se moze doci do dr. Divanovica? Ima li privatno ordinaciju?

Ja sam bila kod dr. Sabine Cengic, ali mislim da je ona samo za osnovne prijeglede, ne upusta se puno u posebne slucajeve kakav sam ja. user posted image

Dr. Godinjak je stvarno preopterecen, neopisiva je guzva, bila sam kod njega na Klinici, imala sam stelu, ali je stvarno u mislima na sto mjesta odjednom i to se vidi, nezainteresiran je, uopce se ne brine za situaciju u kojoj je pacijent, njemu je sve pjesma i samo trci kao lud po onim hodnicima. user posted image Ne znam kakav je privatno.

Dr. Mehmedbasic je moj doktor i svasta sam cula za njega, cesto sam i sama posumnjala u njegove odluke, dijagnoze, prijedloge, ali kad god sam provjerila sa nekim drugim doktorom ili nakon izvjesnog vremena koje mi je rekao da sacekam, bilo je kako je rekao i svi doktori su potvrdili njegovu pricu. Ima puno posla, ne zadrzava se dugo na prijegledu, meni cesto preko ramena, na izlasku, dobaci sta trebam raditi ili o cemu se radi, ali to je stvarno tako. Mozete provjeravati koliko hocete, tako je kako je rekao. Sve nalaze radjene kod drugih doktora mu slobodno mozete pokazati, sve uvazi. Cinjenica je da nema vremena za duge price, ali mislim da mu i ne trebaju, mislim da je stvarno strucnjak, prati sve kongrese, doktor je nauka i sl. Ne znam kakav je na HSG-u posto to moram raditi ovih dana?
Ali opet ja bih cula i drugo misljenje jer je moja sitaucija komplicirana do bola.

Dr. Slakovic je prema meni postupila kao haman nenormalna, mene je tako isprepadala, ispricala mi najgore moguce scenarije, ima tesku ruku, ... mislim, ne bih nikad vise kod nje.

Dr. Begovic jeste munjen za pare, isto kao i dr. Mehmedbasic, ali zato odrade posao profesionalno, tacno, doduse, ja sam kod dr. Begovica isla na obicne prijeglede.

Dr. Spahovic mi je odmah preko telefona rekao Sine, nisam ja za takve slucajeve, poslusaj ti svog doktora. Posteno.user posted image

Preko telefona sam razgovarala sa ginekologom iz Poliklinike Sunce, cini se prijatan, samo ne znam koliko uzimaju posebne slucajeve, koliko se time bave.

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 255
22.10.2009 15:20:23   
Mamarica
majoni, poslacu ti pp sa detaljima.

(odgovor članu majoni)
Neposredna veza do poruke: 256
22.10.2009 15:23:51   
istra09
Majoni,
vidim da imaš složen problem.

Ja sam jedno vrijeme išla kod Divanovića, veliki je stručnjak, ali udavi sa pričom...

Toplo ti preporučujem dr.Jadranku Dizdarević-Stojkanović. Žena je šefica Perinatologije i specijalista je za kompleksne slučajeve.
Radi na Koševu, ali su velike gužve.
Ima privatnu ordinaciju u gradu; ulaz je tačno preko puta prodavnice obuća "Bata".
Telefon: 062/54 96 01

Meni je vodila trudnoću i stvarno sam prezadovoljna.

Sretno.

Mamina sreća Leonarda se rodila 07.07.2009. i učinila me najsretnijom ženom na svijetu.

(odgovor članu majoni)
Neposredna veza do poruke: 257
22.10.2009 15:37:42   
gvendolina
mamarica uze mi temu "iz usta" user posted image user posted image user posted image ja bas na pretrazivacu trazim ginekologe kad vidim ide temauser posted image

Ja bi trebala  na prvu kontrolu nakon poroda,ali ne znam gdje ni kod koga.Evo sad ce 6 mj od poroda i bas zbog toga sto ne znam gdje cu, sve odgađam.
Mozete li mi molim vas preporuciti nekog finog doktora u Vojnoj,Skerlica ili Kumrovcu PLIZZZ Jer zaista je vrijeme da odem da vidim jel sve na mjestuuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu istra09)
Neposredna veza do poruke: 258
22.10.2009 15:40:46   
malencica
Ja sam svoju prvu trudnoću vodila u Državnoj bolnici, kod doktorice Jasne Gutić. Bila sam zadovoljna, iako je prilično zauzeta (obzirom da je tada bila šefica odjela za ginekologiju), nije bilo problema da dobijem termin i uradim ultrazvuk. Sve što pitam, piojasni mi. Obzirom da trudnoća nije bila problematična (hvala Bogu) tretman je bio više nego dobar. Ovu sada trudnoću vodim u Domu zdravlja Saraj-Polje kod doktorice Lokmić, također sam zadovoljna. U svakom slučaju, ne bih preporučila nikakve privatne poliklinike, jer smatram da nema potrebe davati silne novce, a u našim klinikama imamo kvalitetne ginekologe.

(odgovor članu istra09)
Neposredna veza do poruke: 259
22.10.2009 15:42:35   
majoni
Hvala Istra i Mamarica! user posted image

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 260
22.10.2009 15:54:07   
Happy
Draga Majoni,

Svako ce reci drugacije misljenje... Ja sam za dr Divanovica... Prekrasn je i jaaaakkkkooo je strucan. malo nervira jer je predetaljan, ali u tvom slucaju ce vjerovtno to i vrijedtiti.... Ti ces opet odabrati po svom ali ja njega zaista toplo preporucujem....
Sretno u svakom slucajuser posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu majoni)
Neposredna veza do poruke: 261
22.10.2009 15:56:03   
majoni
Nema veze, otici cu kod oboje, samo na prijegled i konsultacije, nemam sta izgubiti. 

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 262
22.10.2009 16:00:09   
Dj Alma
Dobar dan,moze li mi neko reci kad bih trebala ici na pregled u bolnicu, naime dosad (23 sedmica ) trudnocu mi vodi privatnik i ona kaze da nema potrebe da uopste idem do poroda kao "nemam ih razloga upoznavati", ipak osjecam se da bih trebala makar nekoliko puta prije poroda da me neko pregleda u bolniciuser posted image .I sta mi treba da bi uopste mogla na pregled u bolnicu (vojnu ) ,mislim na uputnice i to jer zaista nemam pojma kako to funkcioniseuser posted image user posted image user posted image user posted image . Unaprijed hvala!

(odgovor članu majoni)
Neposredna veza do poruke: 263
22.10.2009 16:04:18   
Bubana
IZVORNA PORUKA: Happy

Draga Majoni,

Svako ce reci drugacije misljenje... Ja sam za dr Divanovica... Prekrasn je i jaaaakkkkooo je strucan. malo nervira jer je predetaljan, ali u tvom slucaju ce vjerovtno to i vrijedtiti.... Ti ces opet odabrati po svom ali ja njega zaista toplo preporucujem....
Sretno u svakom slucajuser posted image

user posted image user posted image potpisujem svaku rijec .

Mama sada ima dva mala mirisna cvijeta ... Asju i Dalal <3

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 264
22.10.2009 16:09:26   
Anoniman
treba ti samo knjizica, ja sam prvi put otisla pocetkom 9 mjeseca a oni su mi onda govorili kada sljedeci put da dodjem...pred sam kraj je bitno da ti cesto rade ctg...ako ce to tvoj privatnik obavljati onda i nema potrebe...mada mislim da oni (privatnici) to debelo naplacuju...meni su pred sam porod dva puta dnevno radili ctg 

(odgovor članu Dj Alma)
  Neposredna veza do poruke: 265
22.10.2009 16:09:43   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: Dj Alma

Dobar dan,moze li mi neko reci kad bih trebala ici na pregled u bolnicu, naime dosad (23 sedmica ) trudnocu mi vodi privatnik i ona kaze da nema potrebe da uopste idem do poroda kao "nemam ih razloga upoznavati", ipak osjecam se da bih trebala makar nekoliko puta prije poroda da me neko pregleda u bolniciuser posted image .I sta mi treba da bi uopste mogla na pregled u bolnicu (vojnu ) ,mislim na uputnice i to jer zaista nemam pojma kako to funkcioniseuser posted image user posted image user posted image user posted image . Unaprijed hvala!

Sto se tice pregleda i ne moras zuriti da ides u drzavnu,jer su privatnici dosta detaljniji.Ja sam pred kraj trudnoce (negdje oko 26,27 seedmice)isla na Kosevo i oni rade samo UZV,dok mi je privatno obavezno bilo mjerenje pritiska i vaganje.A treba ti uputnica od dr opste prakse.Imas temu o dr u Vojno pa potrazi http://www.ringeraja.ba/forum/m_62761/mpage_5/tm.htm
sretno

< Poruku je uredio gvendolina -- 22.10.2009 16:11:57 >

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Dj Alma)
Neposredna veza do poruke: 266
22.10.2009 16:11:29   
lila25
pozdravljam vas jeli imala neka od vas iskustva sa doktoricom Kandic radi na kosevu....

Neposredna veza do poruke: 267
22.10.2009 16:18:48   
Mamarica
IZVORNA PORUKA: Dj Alma

Ne znam sta bih ti rekla jer sam ja zaglavila u bolnici i prije zbog komplikacija, pa sam upoznala dr. kojoj inace moj dr. salje. Cini mi se da privatnici obicno imaju nekog svog gore, ne znam da li je to kod tvoje dr. slucaj.

Ja se slazem i za dr. Dizdarevic da je odlicna, ona mi je radila serklaz, pratila dok sam bila na Patologiji i porodila na kraju. Sada, kada ima svoju ordinaciju, sigurno je dostupnija, u to vrijeme kad sam ja bila gore bila je prezauzeta i bukvalno je trcala po GAK-u.
Ipak mi je drago cuti da jos zenica dijeli dobro misljenje o dr. Divanovicu.

(odgovor članu Dj Alma)
Neposredna veza do poruke: 268
22.10.2009 16:27:06   
Dj Alma
Hvala vam mnogo na odgovorima user posted image user posted image user posted image ,pricekat cu jos malo pa tamo oko 30 te ipak otici da vidim sta ce mi reci i u bolnici ili makar da ja vidim kako to sve izgleda goreuser posted image

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 269
2.11.2009 22:39:39   
istra09
Gvendolina,
ja planiram krajem godine na prvu kontrolu poslije poroda u Skerlićevu, kod dr.Rade Rakić.
Njoj sam odlazila na redovne kontrole prije trudnoće i bila sam zadovoljna.

Mamina sreća Leonarda se rodila 07.07.2009. i učinila me najsretnijom ženom na svijetu.

Neposredna veza do poruke: 270
2.11.2009 22:55:45   
mamma mumi
Moje iskustvo sa dr Divanovicem nije bilo divno, razocarala sam se u njega pravo. Kao prvo docekao me je sa cigaretom u ruci u ordinaciji, a onda posto sam krvarila/ radilo se o blizanackoj trudnoci/ i hodala ko muha bez glave, trazio je da me ginekoloski prvo pregleda, ja sam rekla da nebih jer krvarim, samo bih UZ, na sta je on podigao glas - derao se na mene, svasta mi se nagovorio, i rekao da on to nece ili ce biti po njegovom ili nista od pregleda, samo sam se ko posljednja jadnica pokupila sa stola, i rekla da onda nece biti pregleda i izasla i nebih mu nikada otisla vise.A sto se tice privatnog vodjenja uvijek sam za jer oni na Kosevu te pogledaju samo Uz brzinski i nista vise, a sve mi hocemo svojih 15-ak min, i da nam se  doktor posveti

(odgovor članu istra09)
Neposredna veza do poruke: 271
3.11.2009 9:50:37   
gvendolina
Hvala ti istra user posted image
Nisam ranije isla u skerlica,pa neznam kakvi su doktori.Nazvacu i vidjeti kad dr.Rakic radi

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 272
3.11.2009 10:19:21   
istra09
Mamma mumi,
u potpunosti se slažem sa tobom kada je riječ o Divanoviću.
Meni je jednom, ničim izazvan, održao predavanje, nakon čega sam rekla samoj sebi "Nećeš vala više kod njega, pa da je ne znam ti kakav stručnjak".

Doktori ne shvataju da žene, uglavnom, imaju frustracije od ginekološkog pregleda i umjesto da ti pomogne, on još počne odmagati.

Činjenica je da je on veliki stručnjak, ali ne mogu vala nešto tih likova što svoje frustracije liječe na pacijentima.

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 273
9.11.2009 9:27:05   
regi
imao neko iskustvo sa dr.Bojanom Gvozdenovicem iz Zenice? treba neko da mi radi folikulometriju i da ja javljam rezultate u Prag.treba mi neko strucan.....

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu istra09)
Neposredna veza do poruke: 274
9.11.2009 9:30:01   
malena27 RR
regi, ja sam iz zenice i isla sam kod Bojana i nisam zadovoljna. imala sam upalu i kontaktno krvarenje tokom odnosa a on nije znao otkriti o cemu se radi, sve u svemu, nemam bas pozitivno iskustvo s njim.

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *