elmaL
|
Drage moje, nadjoh ovu temu, pa da se javim, mozda nesto saznam da ce mi pomoci djecaku. Naime, prije nekih mjesec dana ( oko 2.rodjendana), E je dobio crvenu fleku ispod lijevog koljena, a nekoliko dana prije toga koza mu je postala uzasno suha, perutava, imam istu kozu, i u zimskom periodu sa vjertovitim vremenom bas mi se pogorsa, ja sam mislila da je i kod njega u pitanju samo suha koza...onda sam mu pocela vise mazati losionom poslije kupanja, i malo mu je bila bolje. medjutim, ta fleka je postala sve izrazenija, nekad jako crvena, nekad ne na nogama iznad koljena ima male krugove kao hrapave malo crvenkaste....u apoteci sam prov uzela A-derma losion (43KM), on mu jest ucinio kozu meksom i nije vise onako suha, medjutim te fleke su ostale iste. Pedijatrica nam je rekla da je to AD, da mu promijenimo higijenu, tj. izbacimo kupke, sampone, nastavimo mazati sa ovom A-dermom, da koristimo tecni detrdzent i ispiremo dvaput odjecu. eh sad, ja ne vidim da mu se stanje imalo poboljsalo, cak mu je prije nekoliko dana izbacilo i na pregibima ruka, na jednoj vise, on se sreca ne cese, ne svrbi ga, ali me strah da se ne pogorsa a pogotovo sto ide ljeto, bice u sorcu, majici kratkih rukava, znaci bice vise izlozen i prasini i svim utjecajima s vana. nismo isli jos kod dermatologa, ali ako se ne poboljsa oticemo... vidim da je svakom nesto drugo pomoglo, pa kotnam da krenem sa jednim po jednim ne bi li nam nesto ovo ublazilo. cudno mi je da je nekad vrlo svijetlo i reklo bi se da ce nestati, madjutim, u toku dana kad ga presvlacim, vidim odjednom jako crveno