SREĆNA
|
Drage žene prije par dana moj se E izasuo po licu, to se samo onako izlilo crvenilo, nije tačkasto, obzirom da su mu ujutro malo oči natekle odvela sam ga dr. koja je rekla da je neka alergija, ali naravno ne zna od čega ( dan prije jeo je palentu sa tikvicom, ne prvi put, a taj dan probao je hurmu) dr. me je napala zbog hurme, al hajd.Dala nam je paxoderm kremu i da ga kupamo u nekom laganom gelu za kupanje tipa plivasept.Krema nije pomogla, isto stanje taj dan, sutradan je bio dobar onako, nije se proširivalo, da bi opet ujutro kad j eustao oči natekle, podočnjaci, lice kao da ga je bumbar izujedao.Nedjelja je, odemo u dežuru na Otoku dr. nas šalje dermatologu, koja ga je samo pogledala i rekla da je to atopijski dermatitis.Lijekovi -inekcija i fenisti kapi( kojih nema ni na mapi) i afloderm gel(gluho bilo) za malu bebu i bepanten krema.Tada nisam znala šta je afloderm ali zahvaljujući internetu saznala sam.Dr. se nije ni polešala da objasni ma ni da spomene šta je to, kako se liječi, šta se smije , a šta ne jesti, rekla je samo da je nasljedno.Niko u porodici nije imao astmu, kako je ona pitala.Njemu je bilo crveno na prevojima ruku i izaušiju.Osip je bio samo po licu.Aflodermom sam samo dva puta namazala u dva dana i ostalo sam mazala bepanten kremom, jer kao što rekoh dok sam stigla istražit šta je aflo0derm.Na piši na vrhu pojavilo crvenilo u nedjelju popodne, kad smo došli kući, možda je bila samo iritacijam jer cijeli dan smo proveli kod doktora, nisam ga imala gdje oprati vodom, pelene sam mijenjala naravno.Dr. kaže kupati u hipermanganu, ako se ne povuče opet kod dr. možda je gljivična infekcija i mazati bepantenom, Scve sam to uradila i povuklo se za dan.Njemu je sad lice super, nježno kao i prije osipa, ali mu je koža po tijelu nekako gruba, nije mi kao prije , abila je tako svilenkasta i nježna, ja sam ga zbog nježne kože zvala ''''svila moja'''', kao da sam ga urekla. Vidjela sam da spominjete kremu Avene Trixere, tražila sam u apoteci na Dobrinji nemaju trenutno. Zanima me da li njom mažete cijelo tijelo bebe-djeteta ili je ona samo za lice.Takođe sam isteražujući našla da she maslac jedina stvar koja ne škodi koži sa at. derm.ne može pogoršati stanje, ali gdje naći pravi maslac da nije pomiješan sa raznoraznim hemikalijama , da li to uopšte postoji? Bila bih vam jako zahvalna ako bi neko znao i napisao odgovor.Eh da i drugi blizanac nema ništa po koži, jedu sve isto.Kupaju se istom kupkom hipp šampon i kupka, za tijelo bademova krema i ulje isto od pharmameda.
< Poruku je uredio SREĆNA -- 27.9.2013 12:48:31 >
|