Hurma -> RE: atopijski dermatitis (4.2.2011 23:18:14)
|
IZVORNA PORUKA: Ben 10 Kod nas se ovih dana pojavio AD,saniramo koliko mozemo,pantenol i melemod ulja nacurka...Po licu nema ,ali po nogicama i na ledjima ima podosta.Koza mu je gruba i bas suha ,mada se mackamo non stop.Ovo sjeverovo vrijeme i jak mu vjetar ne odgovaraju nikako za AD ,isusuju mu kozu i svrbi ga. e i mi koristimo pantenol kremu... i za sada mi je najbolja... dzaba a-derma i sve silne pare koje dadoh, neka sam... i dala bih... dajem hodajuci privatno od jednog do drugog dr. ali znala sam da ću biti najzadovoljnija sa kremom od 5 KM... kad mu uveće namažem po licu, vec ujutru cisto kao suza... iako nije imao po licu puno, samo malo na jagodicama tamnija crvena boja... ali tak fino pantenol to smiri... a kaže mi prijateljica (farmaceut) da je koristila istu kremu kad je bila trudna protiv strija, tako da je full ok, nije stetna... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] eh de mi plz reci za to ulje od nocurka, cul sam za tu biljku da je extra za AD...?!?!?!? hvala
|
|
|
|