|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: atopijski dermatitis
30.12.2010 16:04:52   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Hurma

user posted image  zivot moj, kazu da planine i more pomazu....

Ja godinama se borim sa AD, mozda od svoje 15te godine. I do skoro mi nisu znali dijagnozu (nema gdje nisam isla do prije 4-5god i nema sta nisam koristila) tj do prosle godine kad sam bila pred porodom, sva se izasula i otisla sam kod dr Knor i ona je konstatovala da se moja boljka zove AD.
Koristila sam A-derma mlijeko za tijelo i sve se povuklo, ali nije izljeceno.
Jedino sto mi smiri tj zalijeci brzo i efikasno je KUTERID G - koji naravno djeca i trudnice ne smiju koristiti.
A more.... ja sam svjedok da poslije samo 2 dana kupanja i suncanja sam mirna mjesecima sto se tice ad.
Doduse kod mene je to na nervnoj bazi i zato "nema lijeka" i ne mogu ga se rijesiti zauvijek.

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 501
30.12.2010 16:09:14   
Lady26
Eh da, zaboravih, i moja je curica imala na par mjesta flekice ali od rodjenja joj koristim a-dermu kupku i mlijeko i hB nema problema...

I mame imajte razumijevanja i strpljenja za user posted image ako ceskaju, ovo svrbi ludjacki, meni su znali vezati ruke ili mi staviti skijaske rukavice da ne zgulim kozu...a bila sam odrasla djevojka, cak ni sad sa 28 godina ne mogu da se kontrolisem, jer tako je dobar osjecaj kad se pocesem ali posljedice user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 502
30.1.2011 22:24:16   
luni
Da li netko zna gdje ima za kupiti Remederm Widmer krema. MI smo ju kupili u Njemačkoj i koristili za A.D. i jak nam je pomogla. Potrosili smo ju, a u Njemačku nitko ne ide skoro, pa me zanima da li ju je netko od vas koristio i gdje ju ima za kupiti

(odgovor članu Super dada)
Neposredna veza do poruke: 503
1.2.2011 11:39:10   
Hurma
zar nema u privatnim apotekama?

(odgovor članu luni)
Neposredna veza do poruke: 504
1.2.2011 16:56:07   
ladyblue RR
Dječak moje sestre ima AD i ona isključivo koristi Mustela proizvode. Kaže da otkako ih koristi njeni problemi su nestali. Kupa ga u kupki i maže ga kremom isključivo na AD. Mislim sa se zove Stelatopia (one u apoteci znaju koja je to krema). Krema košta oko 80 ,u Mecatoru (na Koreji) u apoteci. pa eto rekoh da podijelim sa vama, možda nekome pomogne.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 505
1.2.2011 16:59:29   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: Hurma

user posted image  zivot moj, kazu da planine i more pomazu....

Ja godinama se borim sa AD, mozda od svoje 15te godine. I do skoro mi nisu znali dijagnozu (nema gdje nisam isla do prije 4-5god i nema sta nisam koristila) tj do prosle godine kad sam bila pred porodom, sva se izasula i otisla sam kod dr Knor i ona je konstatovala da se moja boljka zove AD.
Koristila sam A-derma mlijeko za tijelo i sve se povuklo, ali nije izljeceno.
Jedino sto mi smiri tj zalijeci brzo i efikasno je KUTERID G - koji naravno djeca i trudnice ne smiju koristiti.
A more.... ja sam svjedok da poslije samo 2 dana kupanja i suncanja sam mirna mjesecima sto se tice ad.
Doduse kod mene je to na nervnoj bazi i zato "nema lijeka" i ne mogu ga se rijesiti zauvijek.

to je kortikosteroid i treba ga sto tanje mazati i sto rijeđe... on u početku pomogne al ipak dugotrajnom upotrebom može doći do problema...
dakle samo nemoj pretjerivati sa kremom...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 506
1.2.2011 18:38:22   
Emica_sa
Molim vas misljenje,imam djecaka od 15 mijesci i prije 10 dana su mu se pojavile male hrapave flekice crvene boje ,vise izgleda kao suha koza,ovo mu se pojavilo na natkoljenici,nisam previse obracala paznju jer sam mislila da je suha koza.Prije par dana sam primjetila isto po rukama,na nadlakticama,a juce i po stomaku i po preponi na nogama...Nisu nikakvi plikovi niti slicno,samo kao crveni hrapavi kruzici,mislim da ga ne svrbi barem on to ne dira...E sada razmisljam da ga odvedem u Omer Maslic,ne znam sva sam zbunjenaDa li je moguce da je atopijski dermatitis ili neka alergija

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 507
1.2.2011 20:43:04   
Emica_sa
zar niko nema da zna nesto viseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 508
1.2.2011 21:07:44   
salmy
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Molim vas misljenje,imam djecaka od 15 mijesci i prije 10 dana su mu se pojavile male hrapave flekice crvene boje ,vise izgleda kao suha koza,ovo mu se pojavilo na natkoljenici,nisam previse obracala paznju jer sam mislila da je suha koza.Prije par dana sam primjetila isto po rukama,na nadlakticama,a juce i po stomaku i po preponi na nogama...Nisu nikakvi plikovi niti slicno,samo kao crveni hrapavi kruzici,mislim da ga ne svrbi barem on to ne dira...E sada razmisljam da ga odvedem u Omer Maslic,ne znam sva sam zbunjenaDa li je moguce da je atopijski dermatitis ili neka alergija
Neznam sta da ti kazem,moj user posted image od rodjenja ima na nogicama i ispod koljena! nekad manje a nekad viseuser posted image dr su gledali i nista strasnouser posted image namazem mu ponekad pilomid kremicom (dala mi dr zbog alergije) i prodje mu! Problem je sto to on cese i raskrvari,eh sad ne vidim bas veliki problem da ga vodim koznom dr, Pa vidjecemo ako se prosiri odvest cu ga!
Poslusaj jos koje misljenje

ps. ja imam isto problem na bradi vec odavnouser posted image obisla sve dr i nista! kazu da lijecenje traje po 5 mjeseci,eh sad hajd znaj vise.... 

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 509
1.2.2011 22:18:24   
ladyblue RR
emice, pokušaj sa ovom kremom Mustela. to što si opisala, liči na te fleke koje je sestrin mali imao. Moja curica je kada se rodila dobila onaj osip što bebe dobiju i ja sam koristila Mustela kremu (ne ovu za dermatitis nego samo za bebino lice) i povukle su se za 2 dana. Ove kreme su stvarno odlične, jesu malo skuplje ali vrijede.
Neće škoditi u svakom sličaju.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 510
2.2.2011 8:06:25   
Emica_sa
Hvala na odgovoru,bas sam se zabrinula,ali mi se nesto ne voda po doktorima zbog ove gripe,a hvala bogu zdrav je!Procitala sam da ima i kupka mustela kao i krema,iskreno nisam bila upucena,znas li koje su cijene otprilike?

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 511
2.2.2011 8:17:50   
mama2009

emice ti kao da si opisala slucaj kod nas, mojoj princezi kojoj je za par dana godina isto pojavilo se na natkoljenici, krug velicine jajeta hrapav i crvenkast cak se nedavno javio manji krug ispod koljena isti hrapav i crvenkast, nekad se aktivira intezitet boje al gdje je tu je......

nisam je vodila kod dr, al kad sam isla po recepte opisala sam doktorici i pitala je sta da radim dala mi je uzorak a derme i mi mazemo s njom vec par dana, ja sam je kupila pa se mazemo, mislim da nije nesto alarmantno jer ne svrbi je niti boli, samo treba biti uporan...sretno draga i no sikirki

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 512
2.2.2011 8:29:01   
Emica_sa
Hvala mama2009 probat cemo nesto od ovih kremica pa cemo viditi,valjda ce biti okuser posted image

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 513
2.2.2011 10:32:34   
anidla
emice ako si sve citala na ovoj temi onda si mogla vidjeti moje opsirne postove :) ja bih ti savjetovala da odes kod dermatologa, ne zato sto te zelim strasiti ( to nije nista alarmantno niti slicno), ali najbitnije da se uspostavi dijagnoza....
tako sam ja uradila...
kad se uspostavi dijagnoza (ukoliko se radi o seoboricnom ili atopisjskom dermatitisu), ti kao majka ces znati sta najvise godi tvom djetetu....
ja sam radila instinktivno, dok nisam dosla do krema koje Noi odgovaraju....

mi smo na dexrly (slicno kao a-derma, kupamo se a-derminim proizvodima kupka i sampon, a kad nam se pojave hrapave i crvene flekice mazemo bepanthen masti)....

svi koji ti preporuce neke kreme ne mora nuzno znaciti da ce tvom djetetu odgovarati...

samo polako i ne sekiraj se, naoruzaj se strpljenjem jer nece sve preko noci proci, ali napominjem nije nista strasno, vjeruj mi....

ljubi user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 514
2.2.2011 11:13:36   
Emica_sa
Hvala anidla morat cu ga odvesti jer mu se sve vise siri,jutros sam vidila i na bradi jednu flekicu,bas sam se prepala,jer on od kada se rodio nije imao niti jednom neki osip,sada se to pojavilo i izgleda pravo ruzno crveno i strasno suho,cini mi se da ga nista svrbi barem ne dira,ali ipak sam se zabrinula.Malo sam gledala i slike AD i kako izgleda i ovo kod njega izgleda isto!user posted image user posted image za Nou

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 515
3.2.2011 9:43:19   
anidla

Hvala anidla morat cu ga odvesti jer mu se sve vise siri,jutros sam vidila i na bradi jednu flekicu,bas sam se prepala,jer on od kada se rodio nije imao niti jednom neki osip,sada se to pojavilo i izgleda pravo ruzno crveno i strasno suho,cini mi se da ga nista svrbi barem ne dira,ali ipak sam se zabrinula.Malo sam gledala i slike AD i kako izgleda i ovo kod njega izgleda isto!user posted image user posted image za Nou

sve ce biti uredu, ali da ti kod kuce po citav dan ne mislis od cega je, sta je, odvedi ga da mu se ustanovi dijagnoza...
ja sam isla kod Tanje Knor, ali privatno, narucis se, ona ga detaljno pregleda...mislim nama je samo potvrdila ono na sta smo mi sumnjali, ali bilo je puno lakse kad smo prihvatili da nase dijete ima atopisjki dermatitis....pazila sam na mnoge stvari i vremenom se naviknes....

ljubimo vas

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 516
3.2.2011 10:46:06   
calahoe
Molila bih vas za broj dr Knor ili ako neka od forumasica zna za nekog dobrog dermatologa u Mostaru da mi da preporuku.
Izludi nas ad,beba ima 6 i po mjeseci i vec duze od mjesec dana imamo crveni hrapavi pecat na obrazu,prosirilo se i na bradu.
Od jutros vidim i na drugom obrazu malu povrsinu crvene i hrapave koze.
Mazemo exomegom od A derme al pomaka nema.:(
Eto molila bih br od dr Knor moze i na pp
unaprijed hvalauser posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 517
3.2.2011 10:50:48   
Lady26
Nije mi jasno zasto idete privatno kod dr Knor?!
Ja sam isla kod nje ali na knjizicu, cemu bacanje para...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu calahoe)
Neposredna veza do poruke: 518
3.2.2011 11:02:48   
Emica_sa
Vodila sam ga sinoc kod dr. i kaze bez ikakve sumnje radi se o Atopijskom dermatitisu,samo ne zna sta ga je bas sada izazvalo jer se prije nije nikako pojavljivalo,ali predpostavlja da je nesto od hrane.Savjeti standardni nema nista slatko jesti,kikiriki,med i ostalo,a to mi je tesko palo jer on bas voli smoki...Jaja ne,ne ga kupat cesto,ne topliti,haljine prati 2 puta itd sve standardno i preporucila nam je A derma proizvode da probamo...Sad slijedi borbauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 519
3.2.2011 11:18:39   
selmay
Beba 5 mjeseci AD A derma nam nije pomogla, slucajno smo culi za kremu revita kupljenu u apoteci euromedical biljna apoteka u Zenici,vec je bilo bolje nakon dva koristenja iste.Krema je na biljnoj bazi i ne sadrzi  kortikosteroid ,tako nam je receno.Preporucila bih da probate mojoj bebici  je bolje.Pusa za sve bebice user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 520
3.2.2011 11:23:52   
Lady26
Emice sretno...i strpljenja i zivaca, ne znam da li si citala moje postove, ja se borim s tim sad ce 15 godina...nisam radila alergo testove, ne znam da li je od hrane ili na nervonj bazi kako su mi rekli, uglavnom vrucina mi ne godi, ako se oznojim tako poccne svrbiti da rane napravim cesuci, a opet ako je hladno (kad sam vani naravno, ne u kuci) zacrveni se i osusi koza, nije lako vjeruj...
Samo ne daj da cese, tako se siri, ja sam (evo koza od 28 godina) sebi unistila ledja...
A derma mi je pomogla u trudnoci, sve mi se zalijecila...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu selmay)
Neposredna veza do poruke: 521
3.2.2011 11:32:32   
anidla

Vodila sam ga sinoc kod dr. i kaze bez ikakve sumnje radi se o Atopijskom dermatitisu,samo ne zna sta ga je bas sada izazvalo jer se prije nije nikako pojavljivalo,ali predpostavlja da je nesto od hrane.Savjeti standardni nema nista slatko jesti,kikiriki,med i ostalo,a to mi je tesko palo jer on bas voli smoki...Jaja ne,ne ga kupat cesto,ne topliti,haljine prati 2 puta itd sve standardno i preporucila nam je A derma proizvode da probamo...Sad slijedi borbauser posted image user posted image user posted image

samo polako, i shvati da to nije bolest!

ne razumijem za jaje, jer ako je probao jaje i tek kasnije naknadno se javio ad, po meni to nema veze jedno s drugim...

sto se tice hrane ne daji mu kikiriki i sl... a sto se tice citrusa, oni pogorsavaju atopisjki dermatitis, znaci gdje vec postoji dermatitis on se jos vise upali...

kupaj ga u kupki od maslinovog ulja, to je nama smirivalo kozu, ti pokusaj pa vidi kako ce ragovati....

ako bilo sta budes trebala, tu sam...

a broj od dr. Knor je 061509104

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 522
3.2.2011 11:41:50   
calahoe

Zato sto nismo iz Sarajevskog kantona,cisto sumnjam da bih uspjela dobiti veliku uputnicu da ga vodim iz jednog kantona u drugi dermatologu,a kod nas nisam naisla na dermatologa koji ce mi dijete lijeciti bez kortikosteroida.
Jasno?user posted image

anidla hvala tiuser posted image

< Poruku je uredio calahoe -- 3.2.2011 11:42:19 >

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 523
3.2.2011 11:51:24   
sandy82
Izgleda da je liječenje ovog dermatitisa individualno. Ćerkica mog brata je imala katstrofalan osip čim se rodila, po čitavom tijelu. Čak su mislili u bolnici da je infekcija. Poslije da je ekcem. Snaha je kupovala razne preparate, na kraju joj je najviše pomogla kupka linola fet. Prošlo je do treće godine. Moja ćerkica je to dobila u mnogo manjoj mjeri tek sa godinu dana. Odmah sam kupila tu kupku, nije joj pomogla ili ja nisam znala koristiti. Najviše joj pomognu ulja za tuširanje, Seba med ili A derma. Seba med mi je bolja, ali je ne mogu često naći. Kreme malo pomognu, a ta ulja baš primjetno poboljšavaju izgled kože.

(odgovor članu calahoe)
Neposredna veza do poruke: 524
3.2.2011 11:53:40   
Lady26
IZVORNA PORUKA: calahoe

Zato sto nismo iz Sarajevskog kantona,cisto sumnjam da bih uspjela dobiti veliku uputnicu da ga vodim iz jednog kantona u drugi dermatologu,a kod nas nisam naisla na dermatologa koji ce mi dijete lijeciti bez kortikosteroida.
Jasno?

anidla hvala ti

Ovo je bas zvucalo strogo, nema potrebe za tim...smjesko ne ublazava stvar!
I moj post je zvucao strogo pa mozda zbog toga. Nisam lose nista mislila, nisam upratila odakle si, ali vecina ide privatno kod doktorice koja radi i u DZ, ne vidim poentu...davati pare a uspostavit ce dijagnozu i ovako i onako, propisati sta treba...
Ako nista bas imam iskustva sa dermatolozima, raznoraznim....

< Poruku je uredio Lady26 -- 3.2.2011 11:54:34 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

ad mlijeka
lamkovici

vidim na trzistu ima mnogooo opcija za AD mlijeka i svako mi daje drugaciji savjet. kojim ad mlijekom hranite bebicu?? ja sam probala topfer i za sad je ok ali me interesuju vasa iskustva :) hvala!

Aptamila (55%)

Hipp (23%)

Topfer (2%)

Bebimil (7%)

Babylove (3%)

Nestle (10%)

Broj svih glasova: 144

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *