se_bo -> RE: otkaz zbog trudnoce (3.8.2008 16:01:15)
|
E ovako, prvo veliki pozdrav svim mamicama i onima koje će to tek da postanu. Vidim da je samo na ovom forumu mnogo negativnih iskustava sa poslodavcima i trudnicama. Zato želim da vam kažem i svoje. U radnom odnosu sam skoro 4 godine, primljena u stalni radni odnos, na poslu nisam nikada imala nekih problema, mislim nisam napravila neki prekršaj. Ostala sam trudna. Obećano mi je da nikakvih problema neću imati, kada budem htjela da uzmem trudničko bolovanje... Jedan ponedeljak sam izvadila trudničko ujutro i otišla u drugu smjenu s namjerom da od sutra prestanem sa radom. Međutim... Na stolu šefa me je dočekao papir na kojem je pisalo da sam tehnološki višak, odnosno da imamo viška radnika, što je jedan čisti apsurd i jedna totalno providna maska za sve,jer je radnika potrebno mnogo više nego što nas je sada...Pod pritiskom sam potpisala.Sada me interesuje kakva su moja prava u svemu tome? Odnosno, šta mi je najgore što može da mi se desi u slučaju tužbe a šta najbolje? Hvala svima onima koji mogu da mi kažu nešto o tome... Pozz
|
|
|
|