M kao Mama
|
Drage moje, kako kažu život piše priče, pa tako i ja nikada nisam sanjala da ću se ovdje javiti sa nekim ličnim "problemom", jer i ako sam se javljal to je bilo da nekome poželim sreću i dam podršku. No , međutim, prošle godine sam radila generalku , od papa- testa, pregleda dojki, ultrazvuka dojki, donjeg ultrazvuka, i nađe mi dr. gute na grudima, i to joj bude alarm za snimanje, nađu mi ciste, na svu sreću koje su za sada bezopasne, ali sve ostalo bude ok. preskoćim u martu pregled i UZ dojki i to odradim prije nekoliko dana, i tu mi dr. kaže da su sve ciste, s lijeve strane puk,e dok se na desnoj strani povećala, ali za sada je sve pod kontrolom. U međuvremenu mi dođe rezultat papa- testa, na kojem svašta nešto piše, x je na benignim promjenama, imam upale i preporuku da se papa ponovi u januaru. A kada sam radila PT dr. mi napiše i uputnicu za UVZ . Helem, to sinoć odradim, nikada u životu me nije pregledala 15 minuta, Čak me i boljelo, da bi na kraju kontatovala da mi je lijevi jajnik policističan. Kako, šta ni ja sama ne znam, naručena sam joj ponovo ambulanto početkom februara, pa ćemo vidjeti. Od sinoć mi je upitnik iznad glave kako se za malo više od godinu došlo do ove promjene. Akobogda u februru moram raditi i hormone, pa ćemo vidjeti na čemu sam i ima li mjesta panici. Jedino u svemu ovome ohrabruje me činjenica da imam moju mali Lajlicu, pa šta Bog da.
|