vildana26 -> RE: Policistični jajnici i trudnoća (10.6.2008 11:02:34)
|
Draga Medolino, Meni je moj ljekar prije 3 mjeseca ustanovio jajnike mikrocistične strukture, što je jedno te isto kako sam ja shvatila ali ja nemam nikakve prateče simptome kao što su debljina, akne, maljavost, izostanak menstruacije i sl. Uglavnom prošle sedmice sam išla na kontrolu, i dimenzije jajnika su i moje približne tvojima, tako da ti je ta veličina ok možda malo uvečan lijevi ali to nije nista strašno. Ono što je on meni objasnio je da su te mikrociste posljedica hormonskog disbalansa i da na to najviše utiče stres.Dao mi je da uradim hormonski status, da bi mi mogao uključiti terapiju(vjerovatno gesogensku da mi malo podigne progeteron jer on misli po mojim grafikonina BBt koje sam mu pokazala da je meni kritična lutealna faza koja je krača pa će je gestogenima produžiti, a i djelovat će na ciste.On je mene pravo smirio kaze da to moze biti problem za zatrudnjenje, ali da se to da lijepo liječiti da je odprilike potrebno 3 ciklusa hormonske terapije da nestanu, i da se ne brinem .Pohvalio je što mjerim BBt i kaže da je to dokaz da ovuliram tj, da su jajnici funkcionalni bez obzira na ciste.Problem nastaje kad su ti jajnici zbog cista ne funkcionalni pa ne ovuliraju,tad je malo teze liječiti, ali ni tada nije strašno.Eto ja oduzila, ali znam kako ti je i meni kad je prošli put rekao ja umrla, reko nema nista od [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] Samo ti ne sikiraj, bit će to ok
|
|
|
|