proud mom -> RE: Kako oblačite vašu bebu? (29.6.2008 10:50:06)
|
hehehehhehe, mali Ian je po kući samo u pelenama... dakle, pampers i široko, bez ikakve odjeće... čak i kad idemo vani, ako je jako toplo ništa mu ne oblačim, samo ponesem još jednu pamučnu pelenu i čarapice za svaki slučaj i tako ako primjetim da je dijete malo hladnije obučem mu čarapice i pokrijem ga pelenicom i svi sretni i veseli... već ako je hladnije vani, a s tim i u kući, obućem mu čarapice i neki tanji bodi sa nogavicama i dugim rukavima i opet ga što laganije pokrivam. mislim da je bolje, a i zdravije, bebu ne previše topliti nego da joj je malo hladnije... ako ih sada naviknemo da im je pretoplo bojim se da će poslije biti bolešljivi. ovih dana, kad je već isuviše toplo poslije kupanja mu čak ni kapicu ne oblačim jer kapica služi samo za zaštitu ušiju... dakle, samo mu dobro posušim uške i očistim ih štapićem od vode i to je to... pa zamislite da si vi obučete kapicu sada poslije kupanja... ufff... btw imamo mjesec i 20 dana tako da se možete orjentisati o starosti bebe... do sada nismo, hvala Bogu, imali nikakvih zdravstvenih problema prouzrokovanih "oblačenjem".... a sada curke, moram ovo podijeliti sa vama... prije nekoliko dana smo išli na snimanje kukova na koševo, i one koje su to prošle znaće o kakvim temperaturama govorimo u "ordinaciji" na radiologiji gdje se snimaju kukovi... sauna je mala maca za njih... stojiš pet minuta i već si do gole kože mokar. naravno, s obzirom da je vani bilo 1000 stepeni ja sam Iana ponijela samo u pelenama, kako to obično radim... i šta se desilo... došli mi na red, skidam ja njemu pelenice a neka mama oblači svoju bebicu koja cca ima malo više od mjesec... odradili mi snimanje i vraćam se ja za isti taj stol da ga obučem... a ta ista mama još uvijek oblači bebu... da skratim, gegice, pantalone, benkica, majca dugih rukava pa još jedna preko, čarapice i kao šlag na tortu ona traka preko glave za zaštitu ušiju, i to neka debela... umalo da padnem u nesvjest... nisam mogla vjerovat svojim očima... kažem vam, vani 1000 stepeni a ona bebu oblači onako kako je ja ne bih obukla ni da je -20 čini mi se.... i doktori ništa na to... meni je bilo došlo da je pitam šta to radi od djeteta, ali opet skontam, nije moje da se miješam... njeno dijete njena briga... jadno dijete.... eto vam drage moje curke... pa vi sad vidite kako ćete oblačiti svoje anđele... da li kao ja - ganz gologuzen ili kao ova "brižna" mama... puuuuusaaaa
|
|
|
|