Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Svoju bebicu jos uvijek nisam izvodila vani - sad joj je 25 dana ali planiram abd uskoro. Sad stvarno nemam pojma sta da joj obucem. Ovih dana je sve nekako bilo hladnije pa sve ono sto smo planirali oblaciti ostade u ormaru:) Jos je moja mala smizla prehladjena cijelo vrijeme pa pojma nemam sta da obucemo. Moze mala pomoc od iskusnijih mamica:) Prepostavljam da ce nase prve setnje biti kratkre dok se ne ustelimo a i ja sam jos bolesna pa necu moci dugo.
U pravu si Lejlaginice... Ovo vrijeme poludilo pa sad ne zna covjek sta bi... Nekako mi je sad slicna temp u stanu i vani pa obucemo bodi bez rukava+majica kratkih rukava+pantalonice/trenerka i naravno carapice. Puzemo pa smo stalno na podu... Ali pratim ga, ako se oznoji na potiljku(vise prema vratu) raskomotim ga, ako su mu prsa hladna malo toplije ga obucem. Posto je tvoj bebac jos majusan mozes slicno, samo mozda duge rukave gore i eventualno laganu dekicu vani jer nije bas prevruce (imaa nekog vjetrica) ili je bar ponijeti za svaki slucaj.
Posto je jako zatoplilo, mislim da je previse da joj oblacis duge rukave.... Ako joj je nosic hladan, onda joj je hladno, a ako je vratic oznojen ili jako vruc, onda joj je pretoplo... Mozda neki bodi kratkih rukava, i benkica kratkih rukava preko, i na to neke gegice kratkih rukava/bez rukava, i jako tanka dekica...... Na pocetku je jako zbunjujuce dok se ne ustelis, poslije ide super (ja ovo iz iskustva ) ovo oblacenje bebe...
Meni je sad problem kako ga obuci u stanu, temeperatura je oko 21C. Ja mu obucem bodi kratkih rukava, duksericu,tanku skroz, i stramplice. Strah me da ga ne skuham, mada kad kroz prozor pogledam jeza me prodje. Dok su bile vrucine temepraturu smo odrzavali na 26, nisam smela da spostim vise zbog setnji predece, tad je bio samo u bodiju bez rukava. Sad je to razlika od 5C pa me strah da ne skuham dijete obzirom da ga sad vise obucem.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
I kod mene je u stanu 20-21 stepen. Ja mu obucem bodi bez ruukava, majicu dugih rukava, trenerkicu i malo deblje carapice, one termo. Ipak je stalno na podu, puze... A znala sam i stramplice mu obuci ujutro dok nam nisu poceli malo grijanje paliti.I nije mu nimalo vruce, provjeravam po vraticu, ne znoji se...Kad sam i ja nekad na podu i igram se s njim svjeze mi bude...Sve kontam kako je ovo nagli pad temp pa se nije stigao ni kako treba adaptirati...
Oblačim je kako i sebe oblačim. Ako su na meni štrample i njoj stavim...najbitnije mi je da joj ruke nisu hladne, i da na nogama ima čarape/papuče debele, jer se sa nogu najlakše navuče zima, a pogotovo jer je žensko.
pretezno ga oblacim kako i sebe oblacim, ali obzirom da sam ja "zimogrizljiva" gledam da i njega ne naucim da je uvijek utopljen, ali konkretno posto sada puze uvijek ima stramplice i trenerkicu kao i pokucnice jer je kod nas pod pravo hladan
u stanu je temperatura uvjek oko 23 C pa Asji obucem body dugih rukava i gegice bez rukava preko... ili kratki rukav body a gegice dugih rukava... dovoljno je toplo da joj ne oblacim nikakve carapice jer su gegice sa stopicom...
kod mene je tem 24 stepena, ja svoju bebu oblacim u gegice dugih rukava sa stopama, materijala jepamucnog, pa kontam da joj je to dosta, a citajuci vase odgovore sad sam se zabrinula da joj nije hladno....pozz
samo ubaci jedan body bez rukava i guzi ce biti odlicno :) Ja sam napisala da je temp 23 al u sobi gdje spavamo...u dnevnom boravku je izmedju 24 ili 25...
Ja Omaru obučem body dugih rukava i gegice sa rukavima i stopalima. Ali on je pokriven samo do grudi, ruke su izbačene vani uvijek. Samo baci deku sa sebe. Vjerovatno mu je ručicama hladno, a glupo mi oblačiti mu nešto debelo gore kad spava. Možda da nabavim vreću sa rukavima Imam jednu, ali mala mu.
Ja drzim temperaturu oko 23-24, a gledam da ima na stomacicu 2 sloja odjece a ostalo po jedan, znaci majcica dugih rukava plus gegice bez rukava ili potkosuljica i majcica dugih rukava ,a dole trenerkica.
Ja sam sam vazda u dilemi da li dobro oblačim svog bebača.
U stanu je centralno grijanje, ... ali je naveče veoma hladno.
Pošto je sada decembar, ... po danu oblačimo bodi dugi ili kratkih rukava, ... preko majicu dugih rukava, a na noge toplije gegice (iposod čarapice, ... nekad i preko). Običino je u ležečem položaju, pa je dvostrukom pamučnom dekom pokrijem.
Naveče joj na svu tu gardarobu obučem plišanu pidžamu i strpam je u deblju vreću za spavanje.
seri, ja se u noci smrznem, .... i ja imam toliko slojeva ne znam kako da nju raskomotim kad je meni tako hladno kad iskljucve grijanje. losa nam je stolarija, pa valjda brzo sva toplota ode
ma po danu sam sigurna da joj je ok, ... nije nesto debelo na njoj, ... ove majičice su skroz tanke.. a deka nije debela, a i duga je, pa je dvostruko ... a toplo bude
i tamo sam ti napisala da pretjerujes ...ne moze ti biti grijanje tako lose...i mi imamo staru drvenariju tj. losu...prijeratnu
carapice, tople gegice i vreca za spavanje...malo deblja pamucna...moze bez rukava slobodno...a na rukice joj mozes staviti rukavice ako su joj hladne...to je sasvim dovoljno
Ja sam sam vazda u dilemi da li dobro oblačim svog bebača.
U stanu je centralno grijanje, ... ali je naveče veoma hladno.
Pošto je sada decembar, ... po danu oblačimo bodi dugi ili kratkih rukava, ... preko majicu dugih rukava, a na noge toplije gegice (iposod čarapice, ... nekad i preko). Običino je u ležečem položaju, pa je dvostrukom pamučnom dekom pokrijem.
Naveče joj na svu tu gardarobu obučem plišanu pidžamu i strpam je u deblju vreću za spavanje.
Veoma je opasno pregrijavati tako malo bebu. Kupi termometar, pa ces znati kolika je temperatura u stanu.