jasmin -> RE: Vjeiti problem - muz i pare!! (25.8.2010 15:35:52)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana Meni je tesko shvatiti stavove po kojem je zena ta koja mora znati sta fali u kuci. Kod mene muz samostalno ide u kupovinu, idemo i skupa, ali ode i sam. I ne kupuje MENI, uvijek kupuje NAMA. Potpisujem.On je taj koji vecinom ide u nabavku,i kupi neke stvari na koje ja ne mislim.Naravno,ako zelim nesto posebno,napomenem mu.Ali,tako je odgojen da sve zna sta treba kupiti i od oca je naucio da kupuje vise,tako npr.ja se na deterdzente ne sikiram po pola godine,nekada i citavu godinu.I hvala Bogu pa mi je takav.Mislim da je zdrav bracni zivot sav sazdan od komunikacije,pa tako i raspored finansija.Brte,kako se naucimo postovati i uvazavati na pocetku,tako ostaje citav niz bracnog staza.Na samom pocetku je rekao gdje mogu naci novac ako mi zatreba,a da nije rekao,sama bih pokrenula razgovor za ono sto moze zatrebati.Hitno je hitno.Uostalom,kod nas zena raspolaze sama svojim novcem,a muzev novac ide na troskove porodice.Naravno,necu biti skrta pa sve trositi na svoj cejf,al bitno je da se postuje pravilo da je zenin novac zenin,osim ako ona dobrovoljno zeli ucestvovati u troskovima.Tako da zenica vecinom ima u svom steku netaknute novcice.
|
|
|
|