xxwxx -> RE: Amniocenteza (3.4.2012 10:40:14)
|
Kao što enna rece, zahvat nije nimalo strasan. Ne mogu reci da ga nisam osjetila, na momenat i boli ali to traje par sekundi. Ono najgore dolazi tek poslije. Cekanje rezultata, a to je doslovno strasno kako odmice vrijeme. A sto se tice pobacaja, na dokumentu koji su meni dali da potpisem pise 0,2% Novi kolač tesko da si gora od mene s crnjacima. Prvo je bilo kuca li srce, ne kuca - crnjak, Sama iscitavala nalaze i uvijek nalazila nesto, ginekologu uvijek bilo uredno, krvna grupa rh negativna (sto bi bilo jednostavno kad moze komplicirano), da li ici na amnio, ginekolog protiv, kaze sve ok a meni crnjak pa ipak mi je 36 godina. Nakon toga strah od rezultata i ono 0,2 % sanse za pobacaj, 15 dana cekanja i trazenja na netu slucajeva sa losim nalazom amnio. Dobila jucer nalaz i sve uredno i sta mislis da ja slijedece radim. Trazim na netu, da li je moguce da je rezultat pogresan. To je bilo do jucer, od danas sam odlucila ne traziti vise nista i puno bolje se osjecam. IZVORNA PORUKA: novi kolacic Jos sam jedva zanijela nakon 4 godine pokusavanja. Bas bi me dotulo da mi krene plodna voda i pobacim zbog amniocenteze. A nalazila sam po forumima i takve. Ovdje su hvala Bogu svi uredno prosli amniocentezu, ali ja vazda iskopam neke crnjake da se ubijem u pojam [sm=smiley13.gif] Ne moze ti niko reci sta i kako da radis, niti iko moze obecati da ce sve biti ok. Cak i onda kada sve prodje ok, nema garancije. Ono najvaznije je da sama sa sobom rascistis, da li ti zelis to dijete bez obzira na sve. Ako zelis onda ti amniocenteza niti ne treba. Mozda je okrutno ali ja sam oduvijek znala da ne zelim genetski bolesno dijete, i isto tako znam da bih uradila pobacaj da je nalaz pokazao da je tako, cak i u situaciji da znam da mi je to mozda jedina sansa da imam dijete. Moras o puno toga razmisliti, ne samo ti, nego ti i tvoj suprug zajedno.
|
|
|
|