Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
eh da, kafa - ja na kafu vodim djetesce moje milo, a nisam Ladyyyy mobilna kao ti , a imate li srca da nam Mala tegli dvoje djece do Dbr, Vilsa i sl. ..ccc....
Sve to stoji, ali ja za to moram platiti parking, nema djabe ni u stare babe a i moje dijete nije za grada jer meni nema kafe s njom Nije ni Amani mobilna, mada bi dosla sa mnom hihihih.... Hebi ga vazda kafe gore negdje, hajte jednom bar do Vilsa....
Hej, curice...mi smo danas bili kod neuropedijatra...
Uglavnom, nismo jos dobili terapiju. Uključit će je tek ako dobije opet napad pod diazepamom. Nažalost, te nakupine koje su i okidaš za napade će imati zauvijek. Reće da ne mogu ničim nestati, tako da me je malo ta informacija ostavila zatečenu. Nisam to očekivala, jer sam cijelo vrijeme mislila da će tablete učiniti da one ne stanu a time da nestanu i napadi. Ima velike šanse da joj se nekad u životu javi i epilepsija, mada se o nekim postocima ne može govoriti jer je to nepredvidljivo, znaci moze je dobiti, a i ne mora.
Idemo u SA kod još jednog neuropedijatra.
A definitvno sam odlučila probati i s alternativnom medicinom.
Mya jako mi je zao...a jesu li to ciste ili sta? Nadam se da ce drugo misljenje biti povoljnije i pozitivnije, sretno
dan sta to niko ne ide na kaficu odavde a ja vec kombinujem kako sta,kud sa E,voditi ili ne voditi,ne bi nas mm mogao dobaciti onda mi je lakse da odustanem Hanady nisi ti niko
Uglavnom, nismo jos dobili terapiju. Uključit će je tek ako dobije opet napad pod diazepamom. Nažalost, te nakupine koje su i okidaš za napade će imati zauvijek. Reće da ne mogu ničim nestati, tako da me je malo ta informacija ostavila zatečenu. Nisam to očekivala, jer sam cijelo vrijeme mislila da će tablete učiniti da one ne stanu a time da nestanu i napadi. Ima velike šanse da joj se nekad u životu javi i epilepsija, mada se o nekim postocima ne može govoriti jer je to nepredvidljivo, znaci moze je dobiti, a i ne mora.
Mya jako mi je zao...a jesu li to ciste ili sta? Nadam se da ce drugo misljenje biti povoljnije i pozitivnije, sretno
Mya,bas mi je zao ali Boga mi ja se nadam da ipak to nece bas tako ostati,nadam se pozitivnijim dijagnozama u Sarajevu a sto kazes treba pokusati sve jer u nekim situacijama jedino i pomaze alternativna medicina
29.04.2013-29.10.2013...184 days For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...
evo i nas malo na ovoj temi, nismo odavno jednostavno nemam vremena da prati, pocela raditi a onda i one grozne mucnine, pa nisam bila nizasta, bezveze mi da ulijecem ko padobranac. uglavnom, ja sam puuuuuno bolje, mucnine su sada samo ujutro kad mi je prazan stomak ili kad sam gladna, tako da stalno nesto jedem sreca, pa sam izgubila onih 5 kg pa se sad mogu opustiti mya, zao mi je minjice, nadam se da ce vam drugi dr dati neku bolju dijagnozu...vidim, pricate o .e pa ja sam tu pravo zakasnila, koliko se sjecam dobila tek nekad u 13.-14. godini, medju zadnjim od skolskih drugarica al evo hb, ja plodna pravo, zacas ostadoh oba puta, jos u ovim godinama, mm me zeza da sam rasplodna krava inace, ove vrucine su mi uzas. prije sam voljela ljeto a sada ovo nikako ne podnosim, na poslu mi je sauna, na suncanoj smo strani, jos kad sam na zadnjem spratu, hocu u nesvijest da padnem! tako da mi je to sad za sad najgore, jedva cekam jesen i kisu, ko nikad u zivotu!
ja nekidan mjerila lanu i visoka 92-93 cm!!! bas sam se iznenadila
ona na mamu:) moja M 86 cm, al doduse ni mi nismo nesto visoki:) ja sam prvu dobila sa 12 godina, pa je nisam imala par mjeseci pa opet nekad kasnije dobila redovno i od tada mi je bila redovna svakih 28 dana. tako da kad sam ostala znala sam odmah na pocetku jer sam htjela da popijem vino na nekom rodjendanu i bilo mi je muka prvi put u zivotu, cim je zakasnila znala sam:)
ona na mamu:) moja M 86 cm, al doduse ni mi nismo nesto visoki:) ja sam prvu dobila sa 12 godina, pa je nisam imala par mjeseci pa opet nekad kasnije dobila redovno i od tada mi je bila redovna svakih 28 dana. tako da kad sam ostala znala sam odmah na pocetku jer sam htjela da popijem vino na nekom rodjendanu i bilo mi je muka prvi put u zivotu, cim je zakasnila znala sam:)
pa m. je mladja skoro mjesec i po, jel tako? mozda nas i stignete u tom periodu meni je obicno ciklus bio od 31-35 dana, tako da nikad nisam znala, jer je uvijek kasnila, pa kad sam povratila nakon sto je kasnila nekoliko dana, skontala sam da sam a tad je vec bio mozda 37.dan. to je bilo u 1.trudnoci, a sada su mi mucnine pocele kasnije, pa sam prvo uradila test a mucnine su pocele tek nakon nekoliko dana
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR Hej, curice...mi smo danas bili kod neuropedijatra... Uglavnom, nismo jos dobili terapiju. Uključit će je tek ako dobije opet napad pod diazepamom. Nažalost, te nakupine koje su i okidaš za napade će imati zauvijek. Reće da ne mogu ničim nestati, tako da me je malo ta informacija ostavila zatečenu. Nisam to očekivala, jer sam cijelo vrijeme mislila da će tablete učiniti da one ne stanu a time da nestanu i napadi. Ima velike šanse da joj se nekad u životu javi i epilepsija, mada se o nekim postocima ne može govoriti jer je to nepredvidljivo, znaci moze je dobiti, a i ne mora.
Rekli su mi da je u pitanju ishemija, odnosno malo sitnih bijelih nakupina koje su okidač za konvulzije i one nažalost povećavaju njenu šansu da ima nekad u budućnosti epilepsiju. Jer epilepsija je zapravo jako slična konvulzijama, i zapravo valjda spadaju u istu skupinu. A te nakupine je dobila od teškog poroda
Leona, mi trenutno ne pijemo ništa. Trebao nam je sad uključiti neke tablete 3-5 godina i u tom periodu sigurno od njih ne bi imala konvulzije niti bi dobila epilepsiju, ali prvo bi probao da vidi hoće li imati ikako napada u temp. kad joj paralelno s voltarenom budem davala i diazepam klizme. Jer postoji mogućnost da bi joj klizme pomogle pa onda nema potrebe za tim tabletama.
Eto, po njegovom se sad čeka da vidimo šta će biti kad idući put bude imala temperaturu.
Dotada ćemo otići u SA, Mala1994 mi je dala preporuke, a imam prijateljicu koja je reiki majstor pa ćemo za početak s tim probati. Škoditi u svakom slučaju ne može.
Naravno, reiki nemam namjeru spominjati doktoru. to sam jednom već učinila pa sam ispala kao neka luda ženska!
ja Bgm ne znam kada se zadnji put pila zajednicka kafa,a posebno u gradu, osim kada je lady na poslu, mislim kada je svi zajedno pijemo bude najcesce u titu ali nije ni bitno jer ja svakako sutra ne mogu na kafu jer mi muz dolazi popodne s puta pa se vi dogovorite a ja cu neki drugi put sa vama.
ja bih u narednom periodu voljela otici u onu igraonu kod interexa pofalici jer mi je Irma nahvalila pa da vidim kakva je.kokoloko ili kako se vec zove...
a sto se danasnje kafe tice, ja sama s njima dvojicom i neka mi halale svi ali nakon danasnjeg trcanja kod logopeda nisam sada za kafu s njima dvojicom.
a ja cu svoj doprinos dati, ima hB banka pa se moze uplatiti.
mya sve sam ti rekla samo mogu da vam posaljem jedan tiki jelena nam je jutros rekla za ovu redukciju i meni se cini da su skoro svi dijelovi grada ovdje u pitanju, sad je bilo i na radiju da je veci dio grada ...
nazalost, i grbavica je u pitanju, zvali smo da provjerimo ko ce izdrzati na ovoj vrucini
i
ja imam inace dosta flasa ispod sudopera jer nama cesto nestaje vode, sada u ljetnom periodu svaku noc tako da samo moram za kupanje jos nasutii za toalet.
eto sto ja vama kazem neka kise neka neka jer moja mama nema vode patnja ziva estaje stalno pa im cisterne dovlace vodu kao u po rata strasno pogledat svjet kako ceka sa flasama da naspu si vode...... Mi skoro dosli s vikend. anel se bas izmorio izigro .....
felix bas mi je zao mame, nema kod vas izvora kao u sa, hB barem s tim nemamo problema, kod nas su po noci iskljucivali vodu radi povecane potrosnje ali je barem po danu bilo cijelo ljeto.
moji momci legli ja sama sa sobom cumuram ali dobro je da taman pozelimo taju kad dodje sutra
da kod mame je bas recesija . Dok kod nas ima u izobilju pa sam joj nosila kad sam isla ruzno kad nema vode koliko god je imas naspes fali covjek nezna cjeniti stvari dok ih ne izgubi bilo sta ne samo voda a bez vode je najteze . Ko nije je imao nezna je ni cjeniti .Mi je nismo ni prije imalo dok sam ja bila kod svoji kao djevojcica i djevojka uh Bude kad kise bude nadodje a cim nema kise jake suse nema vode . Moj anel u kazni zaspo tj lezi u dnevnoj gleda tv pogasila sam sve , ma bjezi kako smo dosli sa vik. on ko mamen samo skace (kao da mu je malo sto je gore trco leto) pa ovdje opet nadoknadjuje . Pa nezna sta ce od sebe nece da se igra taj se nikad ne igra usotalom samo zna skakati i zanovjetat. Doduse rano je danas usto nije 1 sat spavao brzo ce zaspat.