Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
uhh zene pomagajte, ne znam vise sta da radim. Lana skroz ruzno spava po noci, budi se cesto, prije joj stavim cucu u usta i ona nastavi a sad to ne pomaze. Budi se i place,znaci nije da kenka nego bas place jako i tesko mi je smiriti, ne pomaze ninanje ni moje tepanje ni nista. Onda kad se napokon smiri, to traje par minuta i opet plac, bez obzira da li je kod mene u narucju ili ne. Nije gladna,nije joj ni vruce ni hladno, ne znam sta bi jos moglo da joj smeta. Ima 11 mjeseci i cini mi se da kako koji mjesec odmice sve je gore i gore ovo sa spavanjem. Po noci ustanem sigurno deset puta do nje da je smirim.
Mislila sam da nisu zubici, jer ona ima samo dva donja koji su izasli prije 3 mjeseca,i od tada nista. Ali nema nikakvih naznaka, nista nije crveno, nateklo itd, kao da nece jos zadugo izbiti Svasta nesto mi prolazi kroz glavu da je ne muci, gledam i da nije stomacic, ali ne grci se, zdrava je,ne muci je ni nosic nit kaslje. Kontam reko mozda ima nesto sto ne znam ili sto mi nije palo na pamet. Mislila sam otici do Dr onako nek je pregleda malo a i da popricam o ovome, sta znam, mozda je neka samo faza ali eto kontam kad vec tako place pa mora biti neki uzrok al ne mogu da skontam koji..
lekice83 nemoj me pogrešno shvatiti al morala sam se nasmijati na ovu tvoju rečenicu, isto kao da sam je ja sastavila , moram je pokazati mm da vidi da nisam jedina ; vrlo je vjerovatno da je ona u fazi kada intenzivno proživljava ono što joj se desilo tokom dana u snovima, i kadaa se javlja taj neki strah kod beba, mada ako si zabrinuta nije s goreg posjetiti i pedijatra; u svakom slučaju nadam se da nije ništa strašno i da će bzo proći
Leena i jelenaT što vi fino ručaste juče, bar u mislima samedi mila nećeš me rastužiti, ja sam već poprilično tužna, al tako je to, navićiću se već; što si nam ti to jutros amela je li ti ono učiš ???
veliki svima
lekice,ne znam ni ja sama,i moja je tako do preksinoc se budila svako malo i vristala,ja sam mislila da se prepadne u snu i evo vec dvije noci se ne budi,osim da hapi oko 4-5 ujutro i opet nastavi do 8h. Skontala sam sljedece: ona zaspi oko 6 navece i probudi se u 8,onda se mm i ja igramo s njom ali ako se previse igramo,tj.ako se ona puno smije ili skakuce,ili ako gleda tv koji bude upaljen,ne mozemo je odvratiti od tv-a osim ako ga ugasimo,ili ako puno slusa muziku onda se budi po noci i place. Evo dvije noci ja se malo igram s njom kada se probudi u 8 navece,vise se mazimo i slusamo uspavanke,ugasim svjetlo i budemo onako u polumraku samo monitor je upaljen i onda ona zaspi najkasnije u pola 10 ko pticica i ne budi se vise. I ja sam mislila da je od zubica ali izgleda da nije,izgleda da joj ipak treba mir u vecernjim satima,kod nje ne vazi ono da sto se vise umori bolje ce spavati,ona dobro spava i bez umaranja... Eh sad,JelenaT mi je spomenula da je tako njena curica se budila i vristala i da to moze biti od upale uha,nisam iskljucila tu mogucnost,iako mi se ne cini da je to u pitanju jer ona nema nikakvih drugih simptoma,nikad joj se to ne desava po danu. Po danu samo place ako joj se spava ili ako joj nesto ne godi malo kenjka ali nema onog jakog placa,a valjda da je upala u pitanju bilo bi i po danu nekih reakcija,temperature,placa i sl. Ako te bas muci to i ako se to nastavi sljedecih dana,odvedi je na pregled da budes mirna...
Lilix,ja vec zaboravila sta ti nisam htjela reci da se ne rastuzis Nesto sam bas rasijana ovih dana,a jutros sam ustala bas bezze,cijelu noc nesto sanjala pza isto kako da nisam ni spavala,probudila se umorna Sanjala sam JelenuT i anidlu Nisu ruzni snovi nego mene to iscrpi kad sanjam,isto ko da sam budna cijelu noc
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
Ja bih je odvela pa se posavjetovala, a i nek je pregleda. Neces nista izgubiti. Ja mislim da djeca mogu da kenkaju, da je to faza. Ali bas jako vristanje mi govori da dusicu dragu nesto muči
Evo i nas. Danas se pitam kako da je probudim, cim sam post napisala ona plače, za cijeli dan nepunih poal sata spavala , vise ni sama ne znam odakle mi snaga, ali vidim da je polako gubim . Bili na kontroli, pa posle toga u nabavku u apoteku. Opet kesa lijekova. Poludicu vise, ORL kaze jedan lijek, pedijatri kazu niposto. Prvi put sto nam je ORL dao, kad je i otkrio upalu i ostecenje sve smo popili kako je napisao i vidjelo se vidno poboljsanje na njoj, manja nervoza, manje plača, manje čupanje kose i trljanja usiju i vise sna. Posle toga pedijatri sto jada, kao npr flonidan ne smije prije godine, ja prestanem, meni dijete opet se vraca na staro, opet nos, opet kasalj, opet ovo, opet ono. Sad nam je propisao bukvalno kesu sirupa, i ima sve da dajem kako je napisao i nadam se da nece biti tih nus pojava sto pedijatri kazu, jer sve te lijekove je vec pila prvi put.
Jelena, zelim ti curetku brzo ozdravljenje aBd. Cuvaj mi se i strpi..Jos malo i ona ce biti sasvim dobrog zdravlja a usicama cemo reci pa paa.. Ne razumijem taj odnos ORL-pedijatar..Jedan kaze jedno, drugi drugi.. Ne bih te savjetovala. Pametna si glavica da prosudis sta je za curicu najbolje ali ja bih u tvom slucaju def poslusala onu stranu zbog koje se dijete osjeca bolje i vidi se napredak..
Strasno.. Vi tipkate o snijegu, a ja skupljam snagu da izidem vanka staviti ves na strik..A tako mi se ne ide..Jos uvijek 40 stepeni. I ja se radujem zimi.
Ne bih voljela da pomislite da ja aludiram da neko dijete ima upalu usiju, ja samo ne bih voljela da prodjete sto smo mi prosli i da dodjete u situaciju da vam nalaz pokaze da vam dijete ne cuje nikako zato sam to rekla Samedi. Da sam Bog do odmah slusala svoj instink nista od ovoga ne bi bilo i ne bi moje dijete sa devet i po mjeseci peti put pilo antibiotike i ne bi kao budala skrivala se iza nje i suskala gledajuci hoce li cuti pa se okrenuti da provjerim je li danas bolej cuje ili ne cuje. Ne bi izbjegavali ljude u bijelom da mi dijete ne vristi jer misli da su doktori itd. Ne bih da vas smaram. Moja Ana od kako se rodila jednom ili dva puta je imala temperaturu i to ne vecu od 37.5. Po danu nikad nije plakala, napredovala vise od svojih vrsnjaka itd. Zato sada sam misljenja bolje provjeriti nego zivjeti u strahu.
Moja cura je bolja, nocas je bolje spavala, jutros u sest ustala i evo opet sad je odspavala jednu turu od 45 minuta, juce je imala dva dnevna sna . Mama voli svoje plave velike oke
Iman draga imam ti ja dobar recept za univerzalno tijesto, ja od njega pravim i kiflice (slane, slatke), strudlu, tjesto za pizzu, krofne, pa ako hoces javni pa ti saljem na pp
Dobro jutrooo!!! Nama opet jutro u 11h....ah,mi uranile, zoru prevarile !!! Moja cura je nastavila spavati a ja odoh da doručkujem! Uletila samo da pronađem recept za kakvu štrudlu, naumpala mi upola noći štrudla!
Mjesečeva Pratiljo, hajd da se malo zamjenimo! Ja bi malo vaaaan, a ova kiša, snijeg, pa vjetar(kod nas uvijek puše) nam ne daju! Kako je tvoje lijepi curetak? Amela, ja sam te spominjala, al samo ti uči, vrijednice naša!
Ljubimo vas sve, pišemo poslije!
Dobro je, zdravo hvala Bogu. Jos uvijek spava..Vec dvije noci unazad zaspe oko 3, pola 4 i spava u komadu 6 sati. Poslije toga se samo budi, rucki, spava i tako negdje do 1.. Zato se meni san pomjerio strasno ili bolje nesanica.. Zato cistim stan u zoru, sjedim na terasi sa jednom komsinicom cije dijete ima 3 godine i vec 3 god se, kako ona kaze, budi u pola 3 i ne spava negdje do podne..Pa onda mi malo ocajavamo, kahvenisemo.. Kako si ti? Cvjetak? Je li ja tebe imam na fb?
Iman draga imam ti ja dobar recept za univerzalno tijesto, ja od njega pravim i kiflice (slane, slatke), strudlu, tjesto za pizzu, krofne, pa ako hoces javni pa ti saljem na pp
Sitnica, draga Jelena. Voljela bih da mogu pomoci i vise osim samo rijecima. Moze li recept i za mene?
Univerzalno tijesto Pola litra mlijeka, germa, 1cijelo jaje, 1zumance, jedna soljica ulja, 1kg brasna, 2kašičice soli, 4 ravne kašike šećera.
Mlijeko i secer se zagrije da bude mlako, u to se stavi germa, izmjesa i ostavi da pocne nadolaziti, znaci nekih 5 minuta. Ovamo sve ostalo staviti zajedno i umjesiti sa mlijekom. Tijesto se moze zaledjavati i ostane nepromjenjeno pa po potrebi vaditi i praviti. Ja ne praktikujem da samo tijesto zaledjavam, ja napravim od cijele smjese npr kiflice, izadje ih pun veliki pleh, pola stavim da se pece, a pola zaledim i onda kad nam guzi prane ili kad gosti se kakvi najave samo u tepsiju i u rernu. Ako ima jos neko pitanje bujrum, a i bujrum i na kiflice i strudlu ima u zamrzivacu pa cemo peci