RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

mersiha 77 -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:34:24)

ma nema vam secera u specijalnim sokicima za bebe
bar kod nas nema,bljutavi su bljak,ja probala
neznam kako oni ono piju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley11.gif[/image]

Skvo RR -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:34:52)

haj ....evo ja sa umcetom bila u nabavci i sada lezim i mazim se sa bebcem....probali smo sinoc utrpavanje dekice ispod madraca, malo je bolje...istrpo[sm=jezicek.gif]se na kraju, ali haj[sm=smiley1.gif]jel se vama desavalo da beba nekada je nervozna, kenjka dok se hrani....to nam se desava ponekad i sa flasicom i sa sikom[sm=zmeden.gif], a inace je plaho dobra beba...bas me to buni[sm=zmeden.gif]

Emica_sa -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:38:53)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

haj ....evo ja sa umcetom bila u nabavci i sada lezim i mazim se sa bebcem....probali smo sinoc utrpavanje dekice ispod madraca, malo je bolje...istrpo[sm=jezicek.gif]se na kraju, ali haj[sm=smiley1.gif]jel se vama desavalo da beba nekada je nervozna, kenjka dok se hrani....to nam se desava ponekad i sa flasicom i sa sikom[sm=zmeden.gif], a inace je plaho dobra beba...bas me to buni[sm=zmeden.gif]

Nek te ne buni,meni se to i dan danas desava,ali ja se na to ne obazirem,ponekad jednostavno bude previse nervozna[sm=smiley1.gif]

Skvo RR -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:42:09)

ali on ne place prije i poslije vec kao da ga nervira hranjenje...a pojede sve....[sm=zmeden.gif]

vjestica -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:43:24)

evo mene padobranca [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
mersiha dijete ti niej ljenguzo, nego ima smao 6 mjeseci
beba sa 6 mjeseci ne sjedi (rijetko , rijetko koja beba prosjedi sa 6 mejseci i ne treba to ni forsirati) a kamoli da puže
skvo a zašto beba jede i siku i flašicu?možda je to upravo buni, pa je zato nervozna kad jede
a što se tiče sokića, smatram ih apsolutno nepotrebnim
beba sa 6 mjeseci treba dohranu, ali krutu dohranu i to čisto da se navikava na drugačiju teksturu i ukus hrane
mlijeko je glavna hrana u prvoj godini života
ono što je nama bljutavo, nije bebama, one nisu još navikle na začinjenu hranu i nima je takva hrana ok

animagical -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:46:29)

meni je to prerano, sa nepuna 4 davati sok...sto ce joj? a kao sto neko rece voce se jede, a ne pije...
skvo i moj A bude navece nervozan, ali on nervozu lijeci dojenjem pa se tako najbolje smiri i zaspi

Emica_sa -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:47:01)

ali on ne place prije i poslije vec kao da ga nervira hranjenje...a pojede sve....[sm=zmeden.gif]

Moja curica ima 9 mjeseci i ona sada sama jede,ja joj dam flasicu i jede,i onda ona izvadi,pa pocne nesto kenkati,pa opet malo jede i tako se vrti u krug dok ne pojede,ali to samo ponekad kad je nervozna ili joj nesto ne odgovara[sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:48:36)

Imam istog! Izgleda kad pregladni ili mu nesto nije potaman pa ne moze docekati da potekne mlijeko, punih usta nabraja i nabraja. Meni je presmješan, ko čiča kakav drobi. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mersiha 77 -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:50:33)

beba sa 6 mjeseci ne sjedi (rijetko , rijetko koja beba prosjedi sa 6 mejseci i ne treba to ni forsirati) a kamoli da p
uže

hvala draga moja,ali imama jos jedno pitanje
citala sam da u kupovnim hapicama ima jogurt,pa me interesuje koji to stavljaju da mogu kad mu kuham stavljati i ja?

mersiha 77 -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:52:03)

IZVORNA PORUKA: mersiha 77

beba sa 6 mjeseci ne sjedi (rijetko , rijetko koja beba prosjedi sa 6 mejseci i ne treba to ni forsirati) a kamoli da p
uže

citala sam da u kupovnim hapicama ima jogurt,pa me interesuje koji to stavljaju da mogu kad mu kuham stavljati i ja?

vjestice molim te ako znas odgovori mi,posto si rijetku ovdje
pozdrav za tebe veliki

vjestica -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:52:37)

ja curi dajem obični jogurt (i počela sam ga dosta kasnije davati)
voćni nisam davala, jer to voća nije vijdelo,samo šećera i ko zna kakvih dodataka
ja joj u obični jogurt stavim svježe voće

mersiha 77 -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:55:03)

aha,hvala ti puno
ne,nisam ni ja davala vocni nikako
a obicni voli da lize,ali nesmijem puno da mu dajem
a voli i ove kupovne hapice nestle,jako su kvalitetne

Emica_sa -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:55:05)

jogurt sto vise ima m.m je bolji,ali mislim da ti je rano za jogurt[sm=smiley1.gif] Ja sam ga prvi put dala sa 8 mjeseci

mersiha 77 -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:57:49)

ih Emice on jede sve skoro smo svo povrce isprobali
nismo spinat,paradajz,patlidzan,a ostalo sve jesmo
tikvicu najvise voli
sir za namaz obozava ali ga rzrijedim toplom vodom i tako jede ako zurim

mala_sa -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:58:41)

Mersiha ja ti Boga mi prvi put cujem ovo za ogrlice, ovdije to na dnevniku nije bilo (il sam ja taj propustila), al mm bi mi rekao da je ista cuo jer i Adin nosi tu ogrlicu [sm=smiley5.gif]
Ma moj djecak je hB super, u zadnjih 7 dana se bas izbirkao sa ovim puzanjem unazad, a vidjet ces samo jednom kad ga nadjes na drugom kraju cilima, nekako to odjednom pocnu (nema pripremanja)...

Sweet Neli nesto definitivno negodi to mijesanje majcinog mlijeka i AD, nego ti njoj fino daji voce i povrce u izvornom obliku, a od zitarica joj pravi rizu, kukuruzne pahuljice i proso, mijesaj ih sa povrcem ili vocem...

skvo moj A takodjer ima te napade nervoze [sm=smiley36.gif] obicno se desavaju kad je on super gladan a mlijeko nikako da se opusti i potece, eh tad mlati po (.) i gundja [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mersiha 77 -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:59:45)

bas ti hvala vjestice jako si mi pomogla
ljubi svoje bebce i nadam se upoznavanju kad dodjem u Sa

Skvo RR -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 14:59:51)

a hvala vam...znaci to sto drobi je nor mala....a ko me pita sto oboje...pa u pocetku smo samo dojili, pa smo mnogo kalirali, jer sam ja prekidala, podoje koji su trajali po sat i po radi starije curice...tipa mama operi me...gladna sam, cak je jednom izasla na balkon..djecija posla...[sm=smiley13.gif]...tako da u jednom momentu je on kalirao, ja nisam imala dovoljno mlijeka, vjerovatno radi tih prekida....i na kraju sam zadrzala jedan konkretan podoj navece..

Emica_sa -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 15:00:43)

E pa onda ako je probao,moze [sm=smiley1.gif] I moja danas jede sve sto i mi jedemo ne kuham joj vise posebno,doduse nisam nikada ni kuhala,nego davala gotove kasice[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Nisam joj jos dala,jagode jer ih nema[sm=smiley36.gif],kikiriki,a ostalo je sve probala,neki dan je i cokolade jela uzela od brata[sm=jezicek.gif]

mersiha 77 -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 15:01:23)

Skvo nista je kad muz drobi
oni su jos glasniji [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
nnormalno je,da

mersiha 77 -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 15:03:32)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

E pa onda ako je probao,moze [sm=smiley1.gif] I moja danas jede sve sto i mi jedemo ne kuham joj vise posebno,doduse nisam nikada ni kuhala,nego davala gotove kasice[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

Nisam joj jos dala,jagode jer ih nema[sm=smiley36.gif] ,kikiriki,a ostalo je sve probala,neki dan je i cokolade jela uzela od brata[sm=jezicek.gif]

ma tako je najbolje,to su zdrava djeca,mora da jede sve
mene pita moja pedijatrica jedeli anes svasta jer nema boje na licu,nego je bijel i mora vani

Skvo RR -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 15:04:15)

hhaahahahah dobro si mersiha....[sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 15:10:32)

Ja sam ovdije dobilatablicu u kojoj pise da jogurt i sir idu sa 6mj, ja sa A davala onaj obicni i jako mu se svidja, sve govori mmmmm [sm=smiley36.gif]

Emica_sa -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 15:14:47)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Ja sam ovdije dobilatablicu u kojoj pise da jogurt i sir idu sa 6mj, ja sa A davala onaj obicni i jako mu se svidja, sve govori mmmmm [sm=smiley36.gif]

Ovo samo govori kako su sve tablice nigdje veze,svaka drugacije kaze,zato je najbolje raditi po osjecaju[sm=smiley1.gif]

Ja razmijem kada je nekome prvo dijete,pa nema iskustva,i sama sam takva bila,pa sve oprezno radi,ali kad dode drugo,ma ja nista nisam gledala,poslije sestog mjeseca mi je manje vise bilo svejedno,nekako se covjek opusti sve sam joj davala[sm=smiley1.gif]

Skvo RR -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 15:16:59)

Ja sam Umi pocela sa dohranom od 4-tog mjeseca...imam namjeru poceti i sa bebcem tako...pazila sam na namirnice u smislu neke logike...ono sto nadima sam kasnije ukljucivala...

palachinken -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (21.11.2011 15:20:03)

ama baš svi tako kazu, s prvim po tablicama, s drugim samo opušteno! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1279 1280 [1281] 1282 1283   Sljedeća stranica >   >>