Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 14:39:45
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: boombar
Uh Emice_sa ja se taman obradovala ladynom odgovoru ali hvala ti sto si ovo iskopala dok se nisam zaletila Samo da utvrdim .. znaci da bilo sta sto kupim ako ne prelazi cijenu od 50KM sa postarinom se ne carini, makar doslo u velikoj kutiji, jel tako? Bambi hvala na dobrodoslici
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 15:03:22
bombina
e stvarno bih htjela da mi neko predlozi sta da napravim princezici za jelo,sad spava,ali kad se probudi odmah ce htjeti da papa........iscrpila sam sve ideje
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 15:13:22
palachinken
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
Evo nasla sam carine se sve posiljke koje prelaze iznos 50KM sa postarinom,a posto se najvise kupuje odjeca iznos carine je ovo kopiram
"Pojednostaviću ovaj odgovor: na obuću, stopa carine je 15% na carinsku osnovicu, na odjevne predmete takođe 15%, na bižuteriju i sl. 10%."
Osim u slucaju kada je nesto malo i stane u pismo,ali paketi i to,sve se otvara i carini,cula sam od raje da se zna desiti da fulaju,ali 90 posto carine sve sto prelazi 50 KM sa postarinom,tako je sada
Pazi jos, masa prodavaca ne salje racun, tako da carinici nemaju pojma koliko to kosta, pa otvore (to je 3KM) i onda procjenjuju vrijednost. Ako oni ocijene da treba carinit' - carine. Muzu su neke komponente za racunar od 19eura carinili, dok meni neke stvari od 19funti nisu.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 15:20:51
boombar
E Palachinken ovo sam pretpostavljala da je tako, ali eto nadati se da nece. Koliko je onda dosla carina na tu vrijednost robe? Znam da nije isto ali cisto orjentaciono me zanima
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 15:58:15
bebix
Palachinken koliko sam skontala ti imas wrap maramu, da te pitam je li funkcionalno i da li je komplikovano za upotrebu posto u sa ima zena koja to sije kostaju 50 km
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 16:03:24
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: boombar
Uh Emice_sa ja se taman obradovala ladynom odgovoru ali hvala ti sto si ovo iskopala dok se nisam zaletila Samo da utvrdim .. znaci da bilo sta sto kupim ako ne prelazi cijenu od 50KM sa postarinom se ne carini, makar doslo u velikoj kutiji, jel tako? Bambi hvala na dobrodoslici
Tacno
ama ja naručujem djetetu tene, jakne i ne znam šta sve ne a nikada mi ocarinili ništa nisu. a vrijednosti su daleki iznad 50 KM.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 16:07:46
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: bombina
a kako se ponasa danju,je li stalno trazi da jede? kada mislis poceti sa novim namirnicama,mislim ovo sa cvrstom hranom,hoces li cekati sest mjeseci?
Danju nekad jede cesto a nekad ne, danas recimo rijetko, proslo je cak i 3 i pol sata, a nekad kroz sat i pol, a nekad se ne skida sa sike. A danas sam bila kod pedijatrice i kaze il voli da jede il je uvod u dentaciju. A za dohranu mi je rekla da sacekam barem 5 i pol mjeseci jer je skuzila ona da je mala vec spremna tj da pokazuje znakove te neke.....eh sad.....mene evo bole i oci i glava al ne mogu da zaspim. I u ovakvim momentima dodjem na to da dam AD al eto ne dajem.
A ona evo sad sa tajom s eigra smije, a nekad je jako nervozna Hajde barem me je 3 prethodne noci (prije sinoc) ispostovala sa 3 budjenja do ustajanja.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 16:09:59
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: palachinken
Evo nasla sam carine se sve posiljke koje prelaze iznos 50KM sa postarinom,a posto se najvise kupuje odjeca iznos carine je ovo kopiram
"Pojednostaviću ovaj odgovor: na obuću, stopa carine je 15% na carinsku osnovicu, na odjevne predmete takođe 15%, na bižuteriju i sl. 10%."
Osim u slucaju kada je nesto malo i stane u pismo,ali paketi i to,sve se otvara i carini,cula sam od raje da se zna desiti da fulaju,ali 90 posto carine sve sto prelazi 50 KM sa postarinom,tako je sada
Pazi jos, masa prodavaca ne salje racun, tako da carinici nemaju pojma koliko to kosta, pa otvore (to je 3KM) i onda procjenjuju vrijednost. Ako oni ocijene da treba carinit'' - carine. Muzu su neke komponente za racunar od 19eura carinili, dok meni neke stvari od 19funti nisu.
ja sam naručila tene koje su koštale 99$, račun je bio unutra, otvorili su paket i nije ocarinjeno. ja uvijek naručujem garderobu i nju mi nikada nisu carinili a uvijek su sve otvarali. elektroniku će uvijek ocariniti čak i ako na paketu stoji da je poklon.
< Poruku je uredio ladyblue -- 3.11.2011 16:13:14 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 16:10:05
sweet insanity
Ladyblue, ja rodici od mm rekla da vidi u Zg u homeopatskoj radnji to za zubice, kamomila koliko sam skuzila. Ona je smao javila da je bila u radnji i da ima ogrlica od jantara, so what do ya think?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 16:11:48
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Ladyblue, ja rodici od mm rekla da vidi u Zg u homeopatskoj radnji to za zubice, kamomila koliko sam skuzila. Ona je smao javila da je bila u radnji i da ima ogrlica od jantara, so what do ya think?
ja ogrlicu ne koristim i ne znam šta bih ti rekla. pitaj Imam, ona je maloj stavila ogrlicu. ja se samo homeopatiji okrećem, šta god da je u pitanju.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 17:11:24
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: palachinken
Pazi jos, masa prodavaca ne salje racun, tako da carinici nemaju pojma koliko to kosta, pa otvore (to je 3KM) i onda procjenjuju vrijednost. Ako oni ocijene da treba carinit' - carine. Muzu su neke komponente za racunar od 19eura carinili, dok meni neke stvari od 19funti nisu.
Dosta moje raje kupuje preko E-bay i znaju ih pravo klepit po dzepu,
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 17:20:41
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: ladyblue
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
ja ogrlicu ne koristim i ne znam šta bih ti rekla. pitaj Imam, ona je maloj stavila ogrlicu. ja se samo homeopatiji okrećem, šta god da je u pitanju.
Ma i meni nije jasno jer je rekla d aje to u homeopatskoj radnji. No, Jela mi je rekla koliko kostaju Chamomila bobe i nisu skupe, samo ne skontah jel mora to reci homeopata da bebi uzima ili mogu tek onako....veceras nadjoh da navodno ima drustvo homeopata u tz ali ako ne mora ici, onda bih rado da mi uzmes pa poneses kad budes dolazila ili cu vidjet ako neko drugi bude isao u Sa odavdje....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 3.11.2011 18:18:45
ladyblue RR
za ove ti ne mora reći homeopata jer su te baš za zube, grčeve i stomačne probleme koji prate iste. za nešto drugo bi ti morao reći homeopata koje da uzimaš.