|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1175 1176 [1177] 1178 1179   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
25.10.2011 15:22:24   
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue

eh, vidiš...za koji dan će postati svjesna kretanja i upotrebe nogu a onda zaboravi i hodalicu i ogradicu nego ćeš šprintati kroz kuću i stalno ponavljati ne-neuser posted image

heh ma ogradica mi je trenutno spas...u nedjelju, pravo mi se spavalo, same nas dvije ona okolo puze...reko haj ti sceri malo u ogradicu gledat crtane da mama otkunja...i otkunjah ja jedno sat-sat i po dok njoj nije dodijalo user posted image user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 29401
25.10.2011 15:22:47   
sporty mamaa
Evo i nas da vas pozdravimo... Bili jutros na kontroli i vakcini. Beba dobila za 25 dana 630 grama, meni to nesto malo ili se varamuser posted image user posted image Inace samo doji.
Ostalo je sve ok, dobili smo uputnicu za uzv kukova i vakcinu hep.B drugu dozu. Sad zanima me koliko ste vi bebama i jeste li uopce davali paracetamola poslije te vakcine? I jos me zanima kupila ja sirup i dala mi ona zena neki paracetamol bosnalijek, sa jagodomuser posted image user posted image Smijem li ja to dati djetetu i koliko? Uopce ne znam ima li ova vakcina nus pojave, nesto se ne mogu sjetit kako je bilo sa starijom. I da, ljuta sam, dobili smo pelenski osip. Prelaskom sa violeta pelena na premium care. Ja kontala mekane, fine, odo probat, kad za dva dana guza crvena ko vatra. A i starija nije nikako pampers podnosila, kaze meni muz neka ti, kad hoces pampers. Doktorica rekla da ih odmah promjenimo i dala nam da kupimo kremu za osip, koja kosta "samo" 20 km. UH...

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 25.10.2011 15:24:40 >

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 29402
25.10.2011 15:26:47   
rose
hehe sad se sjetih kad smo kod tog ne-ne...S dohvatila jednu platsicnu konstrukciju na kojoj vise igracke i odize je od poda da istrazi...naravno pokusava da stavi u usta i ja kazem ne i uzmem joj iz ruku i spustim pored...ona se trznu i i spremi se za drugi pokusa...ja opet ne i spustim pored...trecci put je pokusala da me nadmudri...nije je uzela vec je spustila glavu da proba tu nogu od konstrukcije zagristi user posted image  

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 29403
25.10.2011 15:29:55   
rose
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Evo i nas da vas pozdravimo... Bili jutros na kontroli i vakcini. Beba dobila za 25 dana 630 grama, meni to nesto malo ili se varamuser posted image user posted image Inace samo doji.
Ostalo je sve ok, dobili smo uputnicu za uzv kukova i vakcinu hep.B drugu dozu. Sad zanima me koliko ste vi bebama i jeste li uopce davali paracetamola poslije te vakcine? I jos me zanima kupila ja sirup i dala mi ona zena neki paracetamol bosnalijek, sa jagodomuser posted image user posted image Smijem li ja to dati djetetu i koliko? Uopce ne znam ima li ova vakcina nus pojave, nesto se ne mogu sjetit kako je bilo sa starijom. I da, ljuta sam, dobili smo pelenski osip. Prelaskom sa violeta pelena na premium care. Ja kontala mekane, fine, odo probat, kad za dva dana guza crvena ko vatra. A i starija nije nikako pampers podnosila, kaze meni muz neka ti, kad hoces pampers. Doktorica rekla da ih odmah promjenimo i dala nam da kupimo kremu za osip, koja kosta "samo" 20 km. UH...

pampers mi je najodvratnija pelena...em su prereklamirane em guza crvena svaki put (imali smo 1 izlet u pampers davno i ne vise)...zacrveni se i od drugih al ne nakon jednog koristenja...nego od Hep B nema reakcija tako da se ne trebas brinuti a ako bude mislim da ide pola kasikice paracetamola...nesto se to gleda po kilazi bebe...i mi imamo taj od jagode i ja sam to svojoj S davala nakon onih diteper boca a ok je i u slucaju da je boli ruka ili noga sto ces vec skontati po njenoj reakciji dok je presvlacis ili slicno

Neposredna veza do poruke: 29404
25.10.2011 15:32:31   
animagical
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

ni nama pampers ne odgovara, a ni violeta, mi koristimo molfix i super su mekaneuser posted image a za taj sirup, smijes dati...ako beba ima preko 4kg da se 2ml dva puta za dan, npr sada i pred spavanje...tako je nama pedijatrica rekla...a i ne moras ako je ne boli, ili nema temperaturu...mi nismo tu bocu ni osjetili, garant necete ni vi. nije malo 600 gr ni za mjesec , to je okuser posted image
nego, jel bilo vriske?user posted image

Neposredna veza do poruke: 29405
25.10.2011 15:41:06   
sporty mamaa
Rose i animagical hvala Vam... Ma necu vise pampers rekla sam nikad! Voleta je gruba malo, ali stvarno guza bila cista, fina, nisu propustale a i cijena mi je ok. Sa prvom djevojcicom sam koristila dm - ove i molfix i stvarno su super! A i maramice molfix su mi isto super...
Animagical nije bilo puno vriske, dok je dr.pregledala bila je mirna ko baja, jos joj se smijala i nesto gugutala ko velikauser posted image user posted image
A vakcinu je malo oplakala, no cim sam je uzela odmah prestala, jos mi pjesice isli, od stana do doma zdravlja i nazad nam treba oko sat i pol, sve prespavala. Kad smo dosli dojila i evo spava, omamio je zrak. Al je prelijepo vrijeme vani i toplo, prava ona lijepa jesen. Samo se pitam dokaduser posted image
I da nasla sam bijela odjelca za krstenje ali nisam kupila ,bezobrazno su visoke cijene, halo pa 100 km za svecanu haljinicu koju ce jednom obuci... Jos plus jaknica posebno bijela 100 km.... Nasla sam neki kao bolero od plisa i haljinicu, al ima malo rozo po sebi i to 24 km pa mozda to kupim, jer stvarno mi se ne daje neka lova za jedan dan ili bolje receno jedan sat...

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 25.10.2011 15:42:54 >

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 29406
25.10.2011 15:48:54   
palachinken
Ma od te prve boce nema neke reakcije. Imas na uputstvu za sirup, inace se daje bebama preko 3 mjeseca, 4ml, a kod vakcine moze i mladjim bebama 2,5ml ili pola kasikice.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 29407
25.10.2011 15:59:47   
sweet insanity
Gift se porodila!!!!

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 29408
   Bebe od 0-1 godine
25.10.2011 16:01:03   
minie
Animagical imam jedno pitanje za tebe. I ti si se porodila u Vojnoj bolnici i ako se na varam pisala si da su ti nasli bakteriju u onom brisu od nosa koji rade. Maloprije me zove MM i kaze da su ga zvali da ode po neki recept kod njih, pronasli i kod mene tu bakteriju. Je li kod tebe bilo nesto opasno za bebu i kako se to lijeci? Uh, bas sam se zabrinula. Mada sam cula, dok sam gore bila, da zovu skoro svaku zenu, ipak mi nekako frka.

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 25.10.2011 16:20:33 >

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 29409
   RE: Bebe 0 - 1 godine [chat]
25.10.2011 16:22:19   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ma od te prve boce nema neke reakcije. Imas na uputstvu za sirup, inace se daje bebama preko 3 mjeseca, 4ml, a kod vakcine moze i mladjim bebama 2,5ml ili pola kasikice.

Tnx palachinkenuser posted image
Enci e da mi je vidjet kako dojis blizance zajednouser posted image Ja jedva ovu moju konektujem, nekad se iskrivim toliko dok je dojim, tako mi je tesko naci neki ugodan polozaj a da pravilno vuce...

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 25.10.2011 16:24:52 >

Neposredna veza do poruke: 29410
25.10.2011 16:24:20   
rose
IZVORNA PORUKA: minie

Animagical imam jedno pitanje za tebe. I ti si se porodila u Vojnoj bolnici i ako se na varam pisala si da su ti nasli bakteriju u onom brisu od nosa koji rade. Maloprije me zove MM i kaze da su ga zvali da ode po neki recept kod njih, pronasli i kod mene tu bakteriju. Je li kod tebe bilo nesto opasno za bebu i kako se to lijeci? Uh, bas sam se zabrinula. Mada sam cula, dok sam gore bila, da zovu skoro svaku zenu, ipak mi nekako frka.

evo da ti i ja napisem...ako je MSSA kao sto je kod mene bila u nosu (prije poroda), ja sam je se rijesila gentakulinom, kapima za ocii na dan poroda sam uradila kontrolni bris a nalaz mm preuzeo kad smo dosle kuci i nije je bilo...e sad nadam se da ce se i kod tebe to rijesiti brzo i da nece preci na bebu user posted image

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 25.10.2011 16:25:21 >

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 29411
25.10.2011 16:25:57   
Mya_81 RR
Cure, zamolila bih vas samo da pripazite da prilikom pisanja postova ne mijenjate naslov.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 29412
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
25.10.2011 16:30:11   
ciciban26
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Gift se porodila!!!!

Giftuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Cestitke od srca.. kako su ona i bebaca

Drage mojke ja ne znam dal u necemu grijesim ali moja E ili je na rukama ili na siki ili place user posted image user posted image
Pustim je malo da se dere ali ona je pravi ters tako histericno place od prvog dana da mislim da ce joj biti nesto a i zao mi je slusati koliko urla.. Da ipak urla user posted image user posted image Nije meni nista tesko za nju ali bojim se na sta ce ovo izaci user posted image user posted image

Kuca mi izgleda kao da je tornado upravo proletio jer sam samo posvecena njoj user posted image user posted image user posted image user posted image .

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 25.10.2011 16:48:08 >

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 29413
25.10.2011 16:34:29   
Amam
Sporti,ja nisam upratila odakle si,ali znam da ima super svecanih haljinica za bebu u fisu,a nisu bas tako skupe.A taj osip po guzi ispiraj i cajem od kamilice onako nad pelenom dobro natapkaj vatom ,posusi pa nanesi tu kremu.

Ja za E koristim pampers  i odgovara mi,nije nikad imao osip,i A sam koristila do godinu,pa presla na violetu.
Ko je vi maramice koristite?Ja koristim nivea,bila je ona kao akcija 2+1,pa mi super bilo,ja se zatrpala paketima user posted image .

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 29414
25.10.2011 16:36:05   
animagical
IZVORNA PORUKA: rose

evo da ti i ja napisem...ako je MSSA kao sto je kod mene bila u nosu (prije poroda), ja sam je se rijesila gentakulinom, kapima za ocii na dan poroda sam uradila kontrolni bris a nalaz mm preuzeo kad smo dosle kuci i nije je bilo...e sad nadam se da ce se i kod tebe to rijesiti brzo i da nece preci na bebu user posted image

Ma dace mu nalaz kad ode dole i onda ce s tim nalazom u njihovoj apoteci podici kapi za nos...koristices ih pet dana i tri dana pauzirati i onda ponoviti bris...meni drugi bris bio sterilan, nista bebi nije bilo a ni meni, ali sam se opet sekirala...bez razloga... on kad je otisao, kaze puna cekaonica muzeva, skoro sviju zvali

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 29415
25.10.2011 16:39:33   
animagical
IZVORNA PORUKA: ciciban26

Gift se porodila!!!!

Giftuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Cestitke od srca.. kako su ona i bebaca

Drage mojke ja ne znam dal u necemu grijesim ali moja E ili je na rukama ili na siki ili place user posted image user posted image
Pustim je malo da se dere ali ona je pravi ters tako histericno place od prvog dana da mislim da ce joj biti nesto a i zao mi je slusati koliko urla.. Da ipak urla user posted image user posted image Nije meni nista tesko za nju ali bojim se na sta ce ovo izaci user posted image user posted image

Kuca mi izgleda kao da je tornado upravo proletio jer sam samo posvecena njoj user posted image user posted image user posted image user posted image .

pusti je da doji ako ako hoce...lezi gledaj tv, upali net, briga te...i ja tako radim....a prodje i to...naci ce ona sama svoj raspored hranjenja,budjenja...sad joj treba mama...ne padaj na pricu da ces je nauciti na ruke...A je sinoc prvi plakao da ga spustimo...dodijalo mu konacno u rukamauser posted image spustili ga, dijete zagugutauser posted image a nered u kuci..briga te nije ti 40 dana proslo...kome ne godi nek poradi...

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 25.10.2011 16:48:35 >

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 29416
25.10.2011 16:41:08   
palachinken

Gift se porodila!!!!

Drage mojke ja ne znam dal u necemu grijesim ali moja E ili je na rukama ili na  siki ili place user posted image user posted image

Tacno takva i treba biti user posted image A sta ce, nema se ona kome drugo pozaliti nego tebi niti je ko takvu malu i isprepadanu u novom okreuzenju moze bolje smiriti nego ti, tvoje ruke i tvoja sika.

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 25.10.2011 16:48:50 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 29417
25.10.2011 16:41:37   
Amam

Gift se porodila!!!!

Ciciban,sve smo to prosle,Animgical jos uvijek prolazi user posted image ,tvoja bebi sad zna samo za tebe i (.) tako da uzivaj,to su lijepi dani,a kucni poslovi nece pobjeci user posted image .
A plakanje,tj urlanje moj E je isti takav,taj kad place,Boze sacuvaj da ga ne gledam ja bi mislila ili se zaglavio ili ga neko mlati user posted image

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 25.10.2011 16:49:05 >

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 29418
25.10.2011 16:43:00   
palachinken
Amam, ja kupila te Nivea 2+1, bile u Bingu i bas su mi bezze bile, posuhe, haman da su stare.

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 25.10.2011 16:49:19 >

Neposredna veza do poruke: 29419
25.10.2011 16:47:27   
Amam

Amam, ja kupila te Nivea 2+1, bile u Bingu i bas su mi bezze bile, posuhe, haman da su stare.

Pa ne znam meni su dobre,ja sam ih podavno kupila ima i mjesec,hihi vise njih user posted image ,nisu mi suhe,a ja znam i okrenuti naopacke da malo onaj losion dodje do vrha,kad se tako isuse.

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 25.10.2011 16:49:32 >

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 29420
25.10.2011 16:51:04   
ciciban26
e lakse mi je kad znam da je i to normalnouser posted image user posted image .J stvarno ne mogu da je pustim iako mi savjetuju da trebam jer cu je navici na ruke..Nasla sam joj caku,dijete uziva u pjesmi "Nedim" slusa nekih pola sata,zizi okicama i dosadi joj..Presmjesno je sto na sve druge pjesme place ali tu kad cuje umiri seuser posted image user posted image user posted image
A haos u kuci najvise smeta meni,sve ja to sredim dok je mm kuci ali nas dvije to uspjesno devastiramo ujutro user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 25.10.2011 17:37:15 >

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 29421
25.10.2011 16:56:28   
palachinken
ciciban, sto se tice tog navikavanja na ruke, ma prvo premala je da se na nesto navikne, drugo, i ja i svaki insan voli da ga drugi zagrli, pa sto ne bi mala beba. Ja ne smatram da je to nesto lose, sto ti nosis i mazis svoju bebu. Na kraju krajeva, tako brzo rastu i samo su sad tako mali i bespomocni. Jos malo pa ce se poceti zanimati za igracke, babytv i vrtuljak iznad krevetica, pa ces i ti dahnuti dusomuser posted image

< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 25.10.2011 17:36:30 >

Neposredna veza do poruke: 29422
25.10.2011 17:08:57   
minie
IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: rose

Ma dace mu nalaz kad ode dole i onda ce s tim nalazom u njihovoj apoteci podici kapi za nos...koristices ih pet dana i tri dana pauzirati i onda ponoviti bris...meni drugi bris bio sterilan, nista bebi nije bilo a ni meni, ali sam se opet sekirala...bez razloga... on kad je otisao, kaze puna cekaonica muzeva, skoro sviju zvali

Hvala ti draga na brzom odgovoru. Dok sam ja gore lezala, cula sam kada je sestra zvala sve redom, pa taj dan sigurno 15 poziva je bilo. Nadam se da ce sve aBd biti dobro i da nece biti nikakvih problema. Sutra MM ide po te kapi.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 29423
25.10.2011 17:24:47   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Amam

Sporti,ja nisam upratila odakle si,ali znam da ima super svecanih haljinica za bebu u fisu,a nisu bas tako skupe.A taj osip po guzi ispiraj i cajem od kamilice onako nad pelenom dobro natapkaj vatom ,posusi pa nanesi tu kremu.

Ja za E koristim pampers  i odgovara mi,nije nikad imao osip,i A sam koristila do godinu,pa presla na violetu.
Ko je vi maramice koristite?Ja koristim nivea,bila je ona kao akcija 2+1,pa mi super bilo,ja se zatrpala paketima user posted image .

Mostar, malo mi fis daleko, ma naci cu vec nesto. U svakom slucaju hvalauser posted image I za savjet za kamilicu, kaze zena u apoteci da ce brzo peoci od ove kreme, neka mustelina. A maramice koristim molfix, meni su pravo dobre, jos i ja na akciji kupujem, kostaju 2.80 kmuser posted image user posted image Al sam skontala da su to one sto dodu gratis uz pelene pa tako jeftine, cime se sve trgovci sluze...

Ciciban, nase su bebe u dva dana razlike, moja isto kad je dosla iz porodilista samo htjela na ruke. A kad je spustis vristi ko da je netko mlati. Sva se zacene. Sad ima par dana malo se smirila, vise spava, a i ja joj uvalim dudu pa se malo smiri. Inace, lako je za kucu i kucne poslove, ali kad imas jos jedno malo dijete, trebas se i tom djetetu posvetiti. Te obrisi joj guzu, te daj da jede, pije, obuci, prosetaj, pusti crtaniuser posted image Tako da je nesmijem navikavati na ruke, inace ce ova druga biti potpuno zanemarena. Ionako se zaliuser posted image Tako da sam ja odlucila kupiti ljuljacku na baterije, da bar mogu rucak skuhati i malo se posvetiti starijoj djevojciciuser posted image

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 29424
25.10.2011 17:47:34   
sweet insanity

Meni su Nivea soft & cream najbolje do sad. Isto iz binga.

Neposredna veza do poruke: 29425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1175 1176 [1177] 1178 1179   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1175 1176 [1177] 1178 1179   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *