malena27 RR
|
IZVORNA PORUKA: TiruTiru Pozdravljam vas, nisam stavrno znala gdje s pitanjem, ako nije na prikladnom mjestu izvinite :) Naime, pisala sam vec ranije, dugo imam problema s jajnicima, cas su policisticni, cas nisu, cas hormoni spolni nisu ok, cas su ok...godinama sam bila na Diane, medjutim nista se to nije ozbiljno shvatalo jer nisam u to vrijeme planirala trudnocu, tj niko me nije ozbiljno shvatao previse. E sada, ciklusi su recimo pa uredni, nekad 31. nekad 28. nekad 26. dana...al bez prevelikog odstupanja. Ovulacije neke velike(kakve zene znaju da osjecaju) nemam, nisam jos trakice isprobala, nisam mjerila temperaturu, generalno nisam htjela da se opterecujem, pustila sam da ovih par (pet) mjeseci to nekako ide spontano, bez stresa, tako da ne znam precizno kad su, dal ih imam... Uradila sam ja nalaze hormona, ciji su rezultati uredni, narucila sam se u Skerlicevu na pregled, uradila papu, ultrazvuk,opste nalaze, nalaze stitne medjutim sinoc na ultrazvuku doktorica koja je radila ultrazvuk zbunjeno me upucuje mojoj doktorici, kaze da su mi jajnici nerazvijeni, pa se spominjao izraz troficni, pa da je jedan dosta mali, pa se spominjao izraz homogen, jedan slobodan...u svakom slucaju ona mene uputi mojoj doktorici - a ja zaista sad en mogu cekati 30 dana na termin kod nje, nestrpljiva sam i zabrinuta, vjerovatno iz tog razloga i ne povezah sve sto je rekla, spomenu da nisam ambulantski slucaj, da bih sa 29 godina puno vise folikula trebala imati... imatel savjet, molim vas, kome da se obratim, imatel preporuku za privatnog ginekologa i generalno, dal ima uopste smisla ovo sto ja napisah...bilo kakvo misljenje i savjet je dobrodosao. Hvala IZVORNA PORUKA: animagical ja mogu preporuciti privatno dr divanovica i drzevno, u vonoj bolnici dr gorana stojkanovica. oba su temeljiti doktori, pomoci ce ti koliko god budu mogli. IZVORNA PORUKA: TiruTiru Generalno, najbolje il konta bas najgore preporuke za Divanovica imam, u opciji mi je on ili dr Vernes B, moram priznati da ne znam sta me snaslo, nisam ocekivala, a ujedno sam se i uplasila pa i nisam previse povezala rijeci doktorice na ultrazvuku. IZVORNA PORUKA: aboni76 Ja lično nisam išla kod Divanovića, ali sam o njemu sa puno strana čula sve najbolje tako da moj ti je savjet da odeš kod njega. Nemoj se unaprijed sekirati, iz iskustva znam da doktori u Skerlićevoj nisu neki stručnjaci, nego ti fino otiđi privatno da si mirna.To što su ti spominjali na pregledu riječi slobodno i homogeno. Homogen se može odnositi na endometrij (Obično je endometrij homogen u drugoj fazi menstrualnog ciklusa, dakle posle ovulacije), a slobodan odnosno slobodna može biti tekućina u Douglasu (tecnost moze biti sadrzaj folikula u sredini ciklusa (normalan nalaz). Sretno i javi šta je bilo