Arminaa
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa hvala a reci mi kakvi protoci su bili problem? protoci u pupčanoj vrpci? Sva tri protoka su bila losa, srcani bolji od druga dva. Prvo je doslo do pogorsanja protoka u pupcanoj vrpci, a kako je to bilo stresno za bebu, jer nije bila u idealnim uslovima i dobivala dovoljno hrane, pogorsao se i mozdani protok (sreca pa je Divni predlozio hospitalizaciju, jer kad sam legla u bolnicu mozdani je vec bio 1,10). Tad sam bila kraj 8. mjeseca trudnoce i sjecam se kad su mi doktori u viziti rekli sacekat cemo dan-dva, ukoliko se protoci ne poprave moracemo te poroditi, a vidjecemo kako. Odmah sam nazvala njega i rekla mu da hoce da me porode, da bi mi on rekao da insistiram na sekciji, jer bi porod za bebu, u takvim uslovima, bio suvise stresan i rizican. Sreca pa su se protoci popravili uz konstantno lezanje i mirovanje. Ja sam ubijedjena, da sam bila kod nekog drugog doktora, da bi mu protoci promakli, jer zaista ni kod jednog drugog doktora nisam vidjela i dozivila takvu posvecenost i detaljnost prilikom pregleda. I jos nesto moram naglasiti. Cijelo vrijeme me je ohrabrivao, govorio da se ne brinem, da situacija nije idealna, ali nije ni patoloska, bitno je da otvorimo 100 ociju i nadgledamo situaciju, da on cini sve sto moze, ali da nije cudotvorac i da je sve u Bozjim rukama, a to mi se jako svidjelo, jer sam ja prizemna i realna osoba, pa mi takav odnos odgovara. Na kraju krajeva, ja sam otisla kod njega na pocetku trudnoce po drugo misljenje, jer mi je jedna doktorica koja ima privatnu ordinaciju rekla da se moram ocistiti, da ne smijem zadrzati bebu, buduci da mi nalaz TORCH-a nije dobar. A rodila sam, hvala dragom Allahu i dr. Divanovicu, savrsenu, zdravu bebu koja danas ima 5 mjeseci, 8 kg i dug je 70 cm .
|