Lejla Ka -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (3.9.2010 11:07:44)
|
Poslaži Petite keks na dno tepsije. Skuhaj puding od vanilije pa kad je gotov umješaj 100g čokolade za kuhanje (izlomiš je na što sitnije, ubaciš u puding, promješaš, malo sačekaš pa opet promješaš, dok se fino ne sjedini) i izlij na keks, poredaj odozgo još jedan sloj keksa, i kad se ohladi zamaži šlagom. Zavisno od veličine tepsije stavljaš 1 puding+1 šlag ili 2 pudinga+2 šlaga. Ona gore komplikacija puding vanilija i čokolada su da se dobije puna aroma, jer ja lično mrzim puding od čokolade, pošto u njemu nema ni č od čokolade. Ovo može naravno i u bjeloj verziji (sam puding od vanilije) ili u kokos verziji (u puding ubaciš 50g kokosovog brašna), pustiš mašti na volju.
|
|
|
|