M kao Mama -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (30.8.2010 10:20:07)
|
Akobogda veceras musaka ala hanabana, supica, topa a kolaci sinoc zavrseni, receptic iz Antalije, lako se prave, a ukusni ekstra. Da napomenem ovi kolaci se mogu praviti od jedne, pa do 10 mjera, sve zavisi koliko hoces da napravi, ja sam pravila 2 mjere i ispale su mi dvije tepsije pune, suhi su kolaci i bas su onako dobri. Jos da napomenem oni mjere sa onim njihovim soljicama za caj, ja ih imam i izmjerila sam jedna mjera je jedna deca. Tijesto: Solja od dvije dece ulja solja od dvije dece secera sitnog solja od dvije dece jogurta dva praska za pecivo dva vanilna secera 1 margarin brasna po po potrebi, vidjet cete kako je lijepo tijesto za oblikovanje, ne treba biti ni premenako, ni pre tvrdo. Razviti tijesto i iskruziti krugove u koje stavljate fil. Fil: 5 do 6 jabuka i secera po slobodnom nahodjenju (jabuke moraju biti izrendane). Ovo malo ukuhati i kada bude gotovo dodati cimeta po zleji i oraha , a moze i bez oraha. Krugove puniti ovim filom i previti, da dobijete kao skoljkicu i vrhove zatvarati vrhom viljuske. ISpeci u uvaljati u staub/sitni secer
|
|
|
|